Schválite mi CopterX CX 450ME?

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Mikelo

#46 Příspěvek od Mikelo »

CopterX lítám a nepříjdou mi kovové díly o nic horší než na Rexe, kterého lítá jeden kolega. Plasty nic moc to je pravda, ale šroubky mi problém nedělaly. Ložiska jsou taky srovnatelná. Asi je ještě nějaká eko-eko verze...
Kraliczech

#47 Příspěvek od Kraliczech »

liborkovar píše:JJ pisu hlavne o HK, ten byl v dotazu taky. Copter je o neco lepsi {kvalitnejsi} to uznavam :-)

Scarabe! Trhej! :twisted:
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
Kraliczech

#48 Příspěvek od Kraliczech »

... ne teď trochu vážně
Jsem přímo ukázkový příklad toho, jak se to dělat nemá. Jak se dá ťapat slepejma uličkama. Vysvětlím...
Svůj první strojek (safari H41) jsem dostal od ženy - typický RTF s motůrkem vzadu. .... byla to sr...čka od á do Z. Ta elektrika!
Opravdu skvělej pocit, když vám vrtulník najednou hodí plnou doleva a nahoru. Tak jsem začal ladit, kupovat, předělávat. Ted lítá na 3S, motory držej roky... atd atd - zbyla jen kostra. To bylo ještě celkem v pohodě....
A jak jsem tak ladil, tak jsem si řekl, že by nebylo tak od věci, ho předělat na stříďák. Tehdy na to moc možností nebylo, nicméně jsem nakoupil nějaký conversion set a najednou jsem zjistil, že stavím HDX300.
Bomba helinka, nicméně stavěná bez jakéhokoli návodu, podle fotek starší verze atd, z dost nepopsaných náhradních dílů - kde prodejce se ani nenamáhal dělat rozdíly mezi verzema V1, V2 a V3, takže jsem měl nakonec OPRAVDU DOST náhradních dílů, ale nakonec i slušně létající helinku. Tolik utraceného času, at už stavbou, nebo sháněním dílů, prachů za díly a toho poštovnýho si snad nedokážete představit. Odhaduji svýho prcka někde kolem 20-30K kč. Bez TX. Ale zase na druhou stranu, znám ten strojek naprosto DOKONALE, mohl bych napsat manuál :lol:
A výborně, opravdu to myslím vážně, naprosto skvěle jsem si to stavění a blbnutí kolem užil. Opravdu nejsem masochista ....
Pak jsem pak pořídil HDX-450 SE a musím říci, že proti "prckovi" to již byla sranda, pomalu šilhám po Protosovi, nicméně prcka si nechám, až definitivně dolítá, tak půjde do vitríny :)
.... jo a taky se chystám koupit ten slavnej simulátor.
Tak takhle se to hoši nemá dělat......

Pokud jsem si z toho vzal ponaučení, tak dneska bych volil pro kluka:

a) kluk je malý, nevím zda ho to chytne - coax - LAMA V4 ( koupil jsem ho manželce :) za pár dolarů ), anééébo klidně i toho Spirita, měl jsem ho v ruce a dobrý. Jen jsem měl pocit, že půjde dříve do háje - v porovnáním s LAMou.
b) kluka to chytlo, třeba i s půjčeným vrtulníkem - pak bych šáhl po Mini Titanovi - viz níže, rozhodně bych se vyhnul pochybnejm klonům v RTF alá Vlk atd....

Pokud by to bylo pro mě, tak bych koupil origoš Mini Titana (origoš kvůli manuálu atd.) v setu s motorem (nicmoc) a reglem (OK), klidně v plastu, smotal bych to dle přiloženého návodu a zkusil se domluvit s někým v okolí na pomoci při zalétnutí, dá se pokecat a dostat mezi helilidi - případně bych to odnesl Krtkovi do heliservisu.
A snažil bych se mín číst různá "moudrá" fora, kde člověk to názor, ti lidé to obvykle myslí dobře.... a šel bych někde rozumným středem.
Stejně si nakonec hrajou otcové :lol: a kluci honěj sukně

... a pak se děj vůle booooží 8)
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
Mikelo

#49 Příspěvek od Mikelo »

Minititana nelze než schválit. Pokud nebudeš přehnaně šetřit na výbavě, budeš s ním spokojen a odvede ti dobrou práci. Dobře se montuje, vše hned pasuje jak má, dobře se spravuje a ND jsou levné a rychle dostupné. Lítání je příjemné, když bude rotor točit tak 2300-2400 otáček je hezky línej, akorát pro začátečníka. Místo těkání po různých klonech a jejich následného polepšování se s ním prostě chodí lítat. Setový motor bych ale ani neinstaloval, je fakt mizerný, lepší pustit jej někomu do Walkery 60B, Creaty apod. a do MT Scorpion HK II 2216, nebo 2221, případně AXI 2217/5H (AXI ale nevyhoví s LiFe aku - málo otáček). Listy používat Trexovské 325 mm cena/kvalita, bývají, na rozdíl od levných no name, rovné a netřeba je dramaticky dovažovat. Origo MT dřevěné listy jsou letově pro začátečníka dobré (měkké) ale zbytečně drahé. A mají větší odpor.
Kvedlání zdar!
liborkovar

#50 Příspěvek od liborkovar »

Mikelo píše:Minititana nelze než schválit. Pokud nebudeš přehnaně šetřit na výbavě, budeš s ním spokojen a odvede ti dobrou práci. Dobře se montuje, vše hned pasuje jak má, dobře se spravuje a ND jsou levné a rychle dostupné. Lítání je příjemné, když bude rotor točit tak 2300-2400 otáček je hezky línej, akorát pro začátečníka. Místo těkání po různých klonech a jejich následného polepšování se s ním prostě chodí lítat. Setový motor bych ale ani neinstaloval, je fakt mizerný, lepší pustit jej někomu do Walkery 60B, Creaty apod. a do MT Scorpion HK II 2216, nebo 2221, případně AXI 2217/5H (AXI ale nevyhoví s LiFe aku - málo otáček). Listy používat Trexovské 325 mm cena/kvalita, bývají, na rozdíl od levných no name, rovné a netřeba je dramaticky dovažovat. Origo MT dřevěné listy jsou letově pro začátečníka dobré (měkké) ale zbytečně drahé. A mají větší odpor.
Kvedlání zdar!

Kdybych byl verici reknu je "AMEN" :-)
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
martys

#51 Příspěvek od martys »

na MT E325 jsem se ucil a taky mohu jen doporucit. Klidne i se setovym motorem, lital jsem ho s A123 bateriema a nemel jsem sebemensi problem. Chtelo to větší pastorek 15t?, ve vzduchu vydržel 5-6 min., což není špatné, navíc pro začátečníka. Co se listu tyce, dost jsem si uzil KOKy v B kvalite za 500 Kč.

A nehody? Kdyz jsi to pred dopadem vypnul tak řádově stokoruny.

No a taky se potom da i dobre prodat, kdyz jdeš do většího.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Mikelo

#52 Příspěvek od Mikelo »

No a to je právě ono. S lepším motorem (14z) na A123 a s katolickým lítáním vydrží MT ve vzduchu 8 minut. Takže při třech aku má začátečník k dispozici hned o cca 7 minut navíc. Takže jako by měl 4 aku.
martys

#53 Příspěvek od martys »

taky reseni, ale ja tocil jeden pack, nabijeni 10A = za 10 min hotovo a nemusel kupovat scorpion ani dalsi packy. Proste mi to tak vyhovovalo, tech 5-6 min v kuse mi stacilo az az a 10 min. pauze je idealni.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“