Schválite mi CopterX CX 450ME?
-
Kraliczech
-
Kraliczech
... ne teď trochu vážně
Jsem přímo ukázkový příklad toho, jak se to dělat nemá. Jak se dá ťapat slepejma uličkama. Vysvětlím...
Svůj první strojek (safari H41) jsem dostal od ženy - typický RTF s motůrkem vzadu. .... byla to sr...čka od á do Z. Ta elektrika!
Opravdu skvělej pocit, když vám vrtulník najednou hodí plnou doleva a nahoru. Tak jsem začal ladit, kupovat, předělávat. Ted lítá na 3S, motory držej roky... atd atd - zbyla jen kostra. To bylo ještě celkem v pohodě....
A jak jsem tak ladil, tak jsem si řekl, že by nebylo tak od věci, ho předělat na stříďák. Tehdy na to moc možností nebylo, nicméně jsem nakoupil nějaký conversion set a najednou jsem zjistil, že stavím HDX300.
Bomba helinka, nicméně stavěná bez jakéhokoli návodu, podle fotek starší verze atd, z dost nepopsaných náhradních dílů - kde prodejce se ani nenamáhal dělat rozdíly mezi verzema V1, V2 a V3, takže jsem měl nakonec OPRAVDU DOST náhradních dílů, ale nakonec i slušně létající helinku. Tolik utraceného času, at už stavbou, nebo sháněním dílů, prachů za díly a toho poštovnýho si snad nedokážete představit. Odhaduji svýho prcka někde kolem 20-30K kč. Bez TX. Ale zase na druhou stranu, znám ten strojek naprosto DOKONALE, mohl bych napsat manuál
A výborně, opravdu to myslím vážně, naprosto skvěle jsem si to stavění a blbnutí kolem užil. Opravdu nejsem masochista ....
Pak jsem pak pořídil HDX-450 SE a musím říci, že proti "prckovi" to již byla sranda, pomalu šilhám po Protosovi, nicméně prcka si nechám, až definitivně dolítá, tak půjde do vitríny
.... jo a taky se chystám koupit ten slavnej simulátor.
Tak takhle se to hoši nemá dělat......
Pokud jsem si z toho vzal ponaučení, tak dneska bych volil pro kluka:
a) kluk je malý, nevím zda ho to chytne - coax - LAMA V4 ( koupil jsem ho manželce
za pár dolarů ), anééébo klidně i toho Spirita, měl jsem ho v ruce a dobrý. Jen jsem měl pocit, že půjde dříve do háje - v porovnáním s LAMou.
b) kluka to chytlo, třeba i s půjčeným vrtulníkem - pak bych šáhl po Mini Titanovi - viz níže, rozhodně bych se vyhnul pochybnejm klonům v RTF alá Vlk atd....
Pokud by to bylo pro mě, tak bych koupil origoš Mini Titana (origoš kvůli manuálu atd.) v setu s motorem (nicmoc) a reglem (OK), klidně v plastu, smotal bych to dle přiloženého návodu a zkusil se domluvit s někým v okolí na pomoci při zalétnutí, dá se pokecat a dostat mezi helilidi - případně bych to odnesl Krtkovi do heliservisu.
A snažil bych se mín číst různá "moudrá" fora, kde člověk to názor, ti lidé to obvykle myslí dobře.... a šel bych někde rozumným středem.
Stejně si nakonec hrajou otcové
a kluci honěj sukně
... a pak se děj vůle booooží
Jsem přímo ukázkový příklad toho, jak se to dělat nemá. Jak se dá ťapat slepejma uličkama. Vysvětlím...
Svůj první strojek (safari H41) jsem dostal od ženy - typický RTF s motůrkem vzadu. .... byla to sr...čka od á do Z. Ta elektrika!
Opravdu skvělej pocit, když vám vrtulník najednou hodí plnou doleva a nahoru. Tak jsem začal ladit, kupovat, předělávat. Ted lítá na 3S, motory držej roky... atd atd - zbyla jen kostra. To bylo ještě celkem v pohodě....
A jak jsem tak ladil, tak jsem si řekl, že by nebylo tak od věci, ho předělat na stříďák. Tehdy na to moc možností nebylo, nicméně jsem nakoupil nějaký conversion set a najednou jsem zjistil, že stavím HDX300.
Bomba helinka, nicméně stavěná bez jakéhokoli návodu, podle fotek starší verze atd, z dost nepopsaných náhradních dílů - kde prodejce se ani nenamáhal dělat rozdíly mezi verzema V1, V2 a V3, takže jsem měl nakonec OPRAVDU DOST náhradních dílů, ale nakonec i slušně létající helinku. Tolik utraceného času, at už stavbou, nebo sháněním dílů, prachů za díly a toho poštovnýho si snad nedokážete představit. Odhaduji svýho prcka někde kolem 20-30K kč. Bez TX. Ale zase na druhou stranu, znám ten strojek naprosto DOKONALE, mohl bych napsat manuál
A výborně, opravdu to myslím vážně, naprosto skvěle jsem si to stavění a blbnutí kolem užil. Opravdu nejsem masochista ....
Pak jsem pak pořídil HDX-450 SE a musím říci, že proti "prckovi" to již byla sranda, pomalu šilhám po Protosovi, nicméně prcka si nechám, až definitivně dolítá, tak půjde do vitríny
.... jo a taky se chystám koupit ten slavnej simulátor.
Tak takhle se to hoši nemá dělat......
Pokud jsem si z toho vzal ponaučení, tak dneska bych volil pro kluka:
a) kluk je malý, nevím zda ho to chytne - coax - LAMA V4 ( koupil jsem ho manželce
b) kluka to chytlo, třeba i s půjčeným vrtulníkem - pak bych šáhl po Mini Titanovi - viz níže, rozhodně bych se vyhnul pochybnejm klonům v RTF alá Vlk atd....
Pokud by to bylo pro mě, tak bych koupil origoš Mini Titana (origoš kvůli manuálu atd.) v setu s motorem (nicmoc) a reglem (OK), klidně v plastu, smotal bych to dle přiloženého návodu a zkusil se domluvit s někým v okolí na pomoci při zalétnutí, dá se pokecat a dostat mezi helilidi - případně bych to odnesl Krtkovi do heliservisu.
A snažil bych se mín číst různá "moudrá" fora, kde člověk to názor, ti lidé to obvykle myslí dobře.... a šel bych někde rozumným středem.
Stejně si nakonec hrajou otcové
... a pak se děj vůle booooží
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
Minititana nelze než schválit. Pokud nebudeš přehnaně šetřit na výbavě, budeš s ním spokojen a odvede ti dobrou práci. Dobře se montuje, vše hned pasuje jak má, dobře se spravuje a ND jsou levné a rychle dostupné. Lítání je příjemné, když bude rotor točit tak 2300-2400 otáček je hezky línej, akorát pro začátečníka. Místo těkání po různých klonech a jejich následného polepšování se s ním prostě chodí lítat. Setový motor bych ale ani neinstaloval, je fakt mizerný, lepší pustit jej někomu do Walkery 60B, Creaty apod. a do MT Scorpion HK II 2216, nebo 2221, případně AXI 2217/5H (AXI ale nevyhoví s LiFe aku - málo otáček). Listy používat Trexovské 325 mm cena/kvalita, bývají, na rozdíl od levných no name, rovné a netřeba je dramaticky dovažovat. Origo MT dřevěné listy jsou letově pro začátečníka dobré (měkké) ale zbytečně drahé. A mají větší odpor.
Kvedlání zdar!
Kvedlání zdar!
- liborkovar
Mikelo píše:Minititana nelze než schválit. Pokud nebudeš přehnaně šetřit na výbavě, budeš s ním spokojen a odvede ti dobrou práci. Dobře se montuje, vše hned pasuje jak má, dobře se spravuje a ND jsou levné a rychle dostupné. Lítání je příjemné, když bude rotor točit tak 2300-2400 otáček je hezky línej, akorát pro začátečníka. Místo těkání po různých klonech a jejich následného polepšování se s ním prostě chodí lítat. Setový motor bych ale ani neinstaloval, je fakt mizerný, lepší pustit jej někomu do Walkery 60B, Creaty apod. a do MT Scorpion HK II 2216, nebo 2221, případně AXI 2217/5H (AXI ale nevyhoví s LiFe aku - málo otáček). Listy používat Trexovské 325 mm cena/kvalita, bývají, na rozdíl od levných no name, rovné a netřeba je dramaticky dovažovat. Origo MT dřevěné listy jsou letově pro začátečníka dobré (měkké) ale zbytečně drahé. A mají větší odpor.
Kvedlání zdar!
Kdybych byl verici reknu je "AMEN"
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
na MT E325 jsem se ucil a taky mohu jen doporucit. Klidne i se setovym motorem, lital jsem ho s A123 bateriema a nemel jsem sebemensi problem. Chtelo to větší pastorek 15t?, ve vzduchu vydržel 5-6 min., což není špatné, navíc pro začátečníka. Co se listu tyce, dost jsem si uzil KOKy v B kvalite za 500 Kč.
A nehody? Kdyz jsi to pred dopadem vypnul tak řádově stokoruny.
No a taky se potom da i dobre prodat, kdyz jdeš do většího.
A nehody? Kdyz jsi to pred dopadem vypnul tak řádově stokoruny.
No a taky se potom da i dobre prodat, kdyz jdeš do většího.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion