Schválite mi CopterX CX 450ME?

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od petrpetr »

Klumka píše:Díky za reakci, ale z tvé odpovědi jsem se dozvěděl co vše nemám dělat a nedočkal se odpovědi na to podstatné - co si pořídit .
,

Kolik do toho hodláš vrazit peněz?
Podívej se na modelbazar. Dnes se prodávají vrtulníky z druhé ruky za babku. Takže máš velikou šanci pořídit třeba MT325 nebo Trexe kolem 7000 + 3500 za nové radio.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Jo tak sry(zmátl mě ten výčet v některém z ředchozích příspěvků)-tam byl ten micro :wink:
ICQ 638556901
Mikelo

#19 Příspěvek od Mikelo »

Však co nedělat je taky rada co ušetří spoustu peněz. A co dělat jsem náhodou psal: vyzkoušet přes někoho jaké to je, řídit tyhle potvory bez jakékoliv vlastní stability, posbírat co nejvíce informací o praxi s létáním vrtulníků a průběžně trénovat na simulátoru.
Dá se začít rovnou s Minititanem E325 (s pečlivým a opatrným přístupem), který má pro začátečníka dost výhodných vlastností. Lze včetně Spectrum DX6i a 3ks Li-pol (Li-Fe) aku postavit do 17.000,-. Ale to se většině nováčků zdá drahé. Ve skutečnosti ovšem prošlapávání slepých cest jak ušetřit nakonec vyjde dráže a se ztrátou času k tomu. Vrtulníky prostě jsou drahý koníček a pokud se nějaký tváří zvlášť levně, něco na něm není v pořádku.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od gamer007 »

Tenhle vrtásek bych si koupil, je to sice jednorotor ale chová se pomalu jak dvourotor, takže se to na něm naučíte a uvidíte jestli vás to bude bavit. Pak se dá třeba za polovinu cenu jěště prodat....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Klumka

#21 Příspěvek od Klumka »

petrpetr píše:
Klumka píše:Díky za reakci, ale z tvé odpovědi jsem se dozvěděl co vše nemám dělat a nedočkal se odpovědi na to podstatné - co si pořídit .
,

Kolik do toho hodláš vrazit peněz?
Podívej se na modelbazar. Dnes se prodávají vrtulníky z druhé ruky za babku. Takže máš velikou šanci pořídit třeba MT325 nebo Trexe kolem 7000 + 3500 za nové radio.

Do 10000 na začátku. No jo, jenomže já nepoznám co mu je nebo není. A proč nové rádio, to se snad nekazí? Padaj snad jen vrtulníky? :D (jedině kdyby nekdo byl ožralý a spadl i s rádiem?) :lol: :lol:
Klumka

#22 Příspěvek od Klumka »

Mikelo píše:Však co nedělat je taky rada co ušetří spoustu peněz. A co dělat jsem náhodou psal: vyzkoušet přes někoho jaké to je, řídit tyhle potvory bez jakékoliv vlastní stability, posbírat co nejvíce informací o praxi s létáním vrtulníků a průběžně trénovat na simulátoru.
Dá se začít rovnou s Minititanem E325 (s pečlivým a opatrným přístupem), který má pro začátečníka dost výhodných vlastností. Lze včetně Spectrum DX6i a 3ks Li-pol (Li-Fe) aku postavit do 17.000,-. Ale to se většině nováčků zdá drahé. Ve skutečnosti ovšem prošlapávání slepých cest jak ušetřit nakonec vyjde dráže a se ztrátou času k tomu. Vrtulníky prostě jsou drahý koníček a pokud se nějaký tváří zvlášť levně, něco na něm není v pořádku.

OK. To vše beru. Zkušenosti jsou k nezaplacení. Ale zase mě jako naprostého nováčka tlačíš do sestavování. Toho bych se nebál. Ale nevím jestli bych to vyšteloval bez zkušenosti. Znova opakuji otázku: Jakou máš osobní negativní zkušenost z RTF setem?
scarabeus

#23 Příspěvek od scarabeus »

Mikelo píše:Vrtulníky prostě jsou drahý koníček a pokud se nějaký tváří zvlášť levně, něco na něm není v pořádku.

Proboha, co to je za blabol? Takze kdyz je neco levny, nemuze to fungovat? Mel jsi Coptera v ruce? Lital jsi s nim? Pokud ano, tak jsi mel asi hodne, hodne vadny kus.

Sam jsem CopterX vlastnil a vrele ho doporucuju. Zpracovani naprosto totozne s origo T-Rexem. Za usetrene penize se da lehce poridit simulator a jeste zbyde neco na vysilajdu.

Klumka: vystelovat bez zkusenosti se to da, pokud si stahnes sikovna videa od Boba "Finless" na tomto linku http://www.helifreak.com/showthread.php?t=11373.

RTF sety byvaji nekdy dost osidne, jak se ti tu asi snazi naznacit. Nekvalitni serva, gyro, prd vysilajda (2.4 GHz neresi vse, jde taky o nastaveni). Sam jsem si tim prosel, a to be nejake velke pomoci, mas-li nejaky konkretni dotazy, tak pisni pres SZ.
dalik944

#24 Příspěvek od dalik944 »

Ahoj,
shodou okolností jsem přesně tento set koupil před cca měsícem (CopterX). Pěkný vrtulník, perfektní kufr. Každopádně v žádném případě to není nastavené a seřízené, ale vůbec! Naštěstí jsem se zkonaktoval (resp. zkontaktovval mě) jeden hodně dobrý modelář (nevím jestli mohu jmenovat) a celou sadu jsme přenastavili a seřídili. Nastavené nebylo nic, ani vrtulník ani vysílačka. Na vrtulníku se musely seřídit všechny táhla na hlavě, musel se seřídit "odtrh" mezi hlavním motorem a kolem, musel se napnout ozubený řemen, vyvážit vrtule, nastavit pádla, nastavit náběh listů, všechny šroubky na vrtulníku vyšroubovat, zakápnout lepidlem na šrouby a znovu zašroubovat. Vysílačka se nastavuje pomocí počítače a usb kabelu - vysílačka vypadá jednoduše, ale myslím, že má možnost nastavení velikého množství funkcí, křivek atd. Tuto bylo také třeba nastavit pomocí pc - a opět díky zkušenému modeláři, který mi vysvětlil jednotlivé věci, křivky atd. Nyní je teprve vrtulník aspoň letuschopný, což po vybalení z krabice nebyl. Myslím, že se setovou vysílačkou i servy chvíli vydržím (regulátor už teď vykazuje nějaké podivnosti - budu dávat druhý) ale znova bych už do toho setu nešel. Osobně, kdybych si to pořizoval znova, koupím si drak tohohle Copterxe plně v hliníku (na tochcimit.cz za 4450-)a k tomu vysílačku Spektrum DX6i, a osadím to elektronikou dle doporučení.

Každopádně bych do začátku doporučil dvourotor. Osobní - a výbornou - zkušenost mám s LamaV4 od Esky. Sice se nedají letové vlastnosti srovnávat s Copterxem (lama je poslušná, kde ji pověsím tam visí, couvané osmičky a podobné vylomeniny se dá naučit za chvíli) ale na naučení se ovládání páček na vysílačce je myslím super. Aspoň mě to pomohlo v tom, že už podvědomě vím, co která páčka dělá a můžu se soustředit na Copterxe (zatím s ním jen poskakuji po zemi). Pokud chceš lítat doma po bytě, vynikající je Free Spirit Solo - čtyřkanálový mikrovrtulník, i s vysílačkou stojí stejně jako Blade mcx bez vysílačky a řekl bych, že narozdíl od mcx lítá poslušněji a lépe (kamarád má mcx s dx7 a lepší je teda Solo - a i cena nd je proti Bladu třetinová).

Tolik rady od "začáetčníka s jednorotory" :-)
Mikelo

#25 Příspěvek od Mikelo »

Milý scarabeusi, kdybys četl pozorněji, pak by jsi věděl, že je v tomto vlákně řeč o CopterX CX450 ME, nabízené jistým tuzemským prodejcem jako RTF s kufrem za baťovských 9 tisíc. A tato plastová verze už v draku kvalitou pokulhává za verzí SE V2, která je velmi zdařilou kopií T-Rexe 450. Nemluvě o šizené výbavě tohoto setu, která, snad kromě motoru, si žádá výměny již po pár desítkách provozních minut. (Silně nespolehlivý nabíječ, neschopný akumulátor s velkým vnitřním odporem, nenastavitelný a špatně fungující regulátor, slabá serva, která se mohou kdykoliv kousnout už po pár desítkách minut provozu - stejně hloupé servo na vrtulku, vibrace motoru - aspoň že se uchladí, těžko předvídatelné gyro a na cokoliv jiného nepoužitelný vysílač s čert ví jak dlouho fungujícími potenciometry.)
A mohl bych se tě na oplátku zeptat jestli znáš CopterX CX480, ale je mi to ganz fuk.
V tom že SE V2 verze je dobrý drak se snadno shodneme. Ale ten taky není podezřele levný a po vybavení alespoň slušnými komponenty vyjde tak na 10.000,- bez přijímače a akumulátorů. Jenže zase s dražšími ND než MT E325, přitom, až na drobnosti, téměř shodné provozní vlastnosti.
Výčtem podivných komponent jsem současně odpověděl Klumkovi na dotaz o zkušenostech s RTF sadami vrtulníků. Měl jsem v prackách tyto: Walkera 22E, 60 a 60B, Spirit Fun (v Robbe převlečený Falcon - snad nejhorší a nejpředraženější set co jsem kdy viděl), Wolf a CopterX ME 450. Ne všechny jsem aktivně lítal, páč nebyly moje, jen jsem se v nich vrtal. Všechny bez vyjímky byly šizené na elektrických komponentech a pohonné soustavě, a rádia tak na hraní pro děcka. Podle seříditelnosti (toho aby seřízení aspoň chvíli drželo) a vibrací bych řadil 1. Wolf a Walkera 60B (pozor - jen B, obyč. plastovka je šunt) 2. CopterX ME, pak dlouho nic, následuje slabá W22E. Spirit Fun je nezařaditelný zmetek.
Ani ty lepší nedoporučuji kupovat, právě pro špatné vybavení jinak třeba použitelného draku. A nejsem zdaleka sám, kdo to tvrdí.
Je to mockrát ověřeno v praxi: nákup RTF sady vyjde již po několika desítkách minut provozu dráže než poctivě doma z vyzkoušeného materiálu postavený stroj. Navíc i RTF sady je nutno rozebrat, zkontrolovat, znova sestavit a spoje chemicky zajistit. Pak provést veškeré seřízení od nuly. Takže dvojí práce proti například vzorně nabaleným pytlíčkům jednotlivých sestav Minititana s detailním (do ČJ správně převedeným) návodem pro blondýny :wink:
BLC EgrO

#26 Příspěvek od BLC EgrO »

Ten RTF set je strašnej... Hlavně teda vysílačka jejíž křivky se nastavujou přez PC..? Kdo to kdy slyšel???

Blade Mcx - mini dvourotor za 3300??? Cože??
Blade Cx2 - dá někdo 4850 za dvourotor? proč?

Když už dvourotor tak bych radši lamu nebo EasyCopter v6 - životnost sice tak půl roku ale dýl to nikoho stejně nebaví... Nebo vyměnit plechovky a prodat dál.

Do začátku bych asi něco na získání citu do rukou - simulátor nebo dvourotor ale simulátor vyjde levnějc a poslouží asi víc.

Pak bych se sešel s nějakym modelářem (hlavně ne Novotný a podobný experti, který stojí 1000 / hodinu, za ty prachy se tu najde spousta lidí co se ti bude věnovat celý odpoledne a heli ti i seřídí a zalítaj) a dal bych dohromady nějaký železo.

Dá se začít tak, že si pořídíš nějakou TX (vysílačku) a přímač kde nejde nic nastavit, za to budeš zezačátku i rád a k tomu koupit kvalitní kit (třeba toho CopteraX 450 v kovu za 1800 nebo HK 450 v plastu za 1000) nějaký nejhorší serva (dá se koupit servo za 90 korun a stejnou kvalitou se pyšní RC zona, která tyhle sračky cpe do Wolfa a jsou na to hrdý Navíc serva na pády dost trpí a většinou to nepřežijou takže nemá cenu za ně zezačátku utrácet.), regl nějakej normální tak za 1500 (protože ten tvoje pády na 95% přežije), gyro buď za 1000 nějakej shit nebo investovat a za 2800 koupit logitech 2100 protože gyro pády taky přežije, nějakej motor taky buď investovat a koupit něco lepšího a nebo se dá sehnat i levně.

Budeš mít horší vrtulník, kterej lítá, dá se docela seřídit a když tě to chytne tak nemusíš všechno vyhodit a začít znova ale něco si necháš a vyměníš zbytek. Když to koupíš RTF tak pak většinu stejně budeš muset vyhodit a to je škoda. Myslim, že spousta lidí na foru má doma věci co ti dá nebo prodá za babku. Mě se po bytě válí tak 2-3 vrtulníky různě po krabicích. Mam i vysílačku, nabíječky a tak. Všechno věci co nepotřebuju a na začátku jsem za ně byl moc vděčnej. Určitě by to někomu mohlo ještě posloužit...
Radši lítám než šroubkuju...
Mikelo

#27 Příspěvek od Mikelo »

S instalací blbých serv bych dost zásadně nesouhlasil. Taková jsou připravená kdykoliv selhat a vzít s sebou spoustu věcí mnohem dražších a pracnějších na výměnu. Pokud něco na kvalitních servech při havárii odejde, tak jsou to na 90% převody a ty se vymění tak za 50,-Kč. Což je mnohem levnější než spadnout tzv. na servo.
Jinak se, jak vidím, shodneme.
BLC EgrO

#28 Příspěvek od BLC EgrO »

Muhehe jednou jsem couval s Wolfem proti sobě a když jsem ho chtěl zavěsit před sebou tak couval dál :-D Jsem vubec nepobral co se děje a musel jsem s nim plácnout. Normálně mi jedno z těch serv přestalo fungovat přímo ve vzduchu. Takže na tom co řikáš něco bude... Ale na druhou stranu musim říct, že na ty šunky za 70 kus jsem toho nalítal ranec!!!
Radši lítám než šroubkuju...
mikyno12

#29 Příspěvek od mikyno12 »

mne na wolfovi odislo servo za visu
z nicoho nic zapipalo, vyplo motor a padol ako vrece zemiakov
nastastie to bolo tak 0,5-1m a nad travou tak sa nic nestalo ale servo v kosi
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
HynX
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od HynX »

BLC EgrO píše:Dá se začít tak, že si pořídíš nějakou TX (vysílačku) a přímač kde nejde nic nastavit, za to budeš zezačátku i rád a k tomu koupit kvalitní kit (třeba toho CopteraX 450 v kovu za 1800 nebo HK 450 v plastu za 1000) nějaký nejhorší serva (dá se koupit servo za 90 korun a stejnou kvalitou se pyšní RC zona, která tyhle sračky cpe do Wolfa a jsou na to hrdý Navíc serva na pády dost trpí a většinou to nepřežijou takže nemá cenu za ně zezačátku utrácet.), regl nějakej normální tak za 1500 (protože ten tvoje pády na 95% přežije), gyro buď za 1000 nějakej shit nebo investovat a za 2800 koupit logitech 2100 protože gyro pády taky přežije, nějakej motor taky buď investovat a koupit něco lepšího a nebo se dá sehnat i levně.
touto cestou som sa rozhodol ist aj ja, uz mam doma poskladany kit coptera a momentalne cakam na "elektriku".
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“