Heli HK-450 z HC

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno

Co si o téhle heli myslíte?

Anketa končí za ned 15.02.2009 11:22

Nepovedený klon
2
13%
Jako vše ostatní,za málo peněz málo muziky
14
88%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
HynX
Kontaktovat uživatele:

#811 Příspěvek od HynX »

pls potreboval by som jednu radu, mam jednu lipolku, ktora nejde nabit a jeden jej clanok je trosku nafuknuty. je uz po smrti? alebo sa to da este dako rozbehat: diky za radu.

sorry za "mimo misu" ;)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#812 Příspěvek od Bizon »

Nabij ty články po jednom přes servisní konektor a pak je zas po jednom vybij abys zjistil jaké mají kapacity. Jestli budou 2 v pořádku a ten jeden špatný tak z toho ještě můžeš udělat 2-článek.

Samozřejmně už může být po smrti, ale chtělo by to víc dat. Nezaškodilo by třeba napětí jednotlivých článků, nebo popsat co znamená že "nejde nabít".
HynX
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od HynX »

Bizon píše:Nabij ty články po jednom přes servisní konektor a pak je zas po jednom vybij abys zjistil jaké mají kapacity. Jestli budou 2 v pořádku a ten jeden špatný tak z toho ještě můžeš udělat 2-článek.

Samozřejmně už může být po smrti, ale chtělo by to víc dat. Nezaškodilo by třeba napětí jednotlivých článků, nebo popsat co znamená že "nejde nabít".
je to dvojclankova lipo 7.4V 900mAh 15C co mam k dvojrotoru Lama V4, nabijal som to len cez ten sunt co som dostal k heline (kvalitnejsia nabijacka je na ceste). tym "nejde nabit" znamena, ze pri zapojeni baterky na nabijac oznamovalo "batery goes wrong". teraz po napojeni ju uz ani len neregistruje. ta dobra ma kapacitu 0,38V a ta nafuknuta 0,51V. celkove napatie nadava 0,5V.

Ospravedlnujem sa za neposkytnute informacie hned na zaciatku, ale nevedel som co napisat :oops:
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#814 Příspěvek od =M@trix!= »

8O 8O 8O

http://www.youtube.com/watch?v=iBie8VVpY6g&feature=related
jestli nechceš dopadnout takhle (a to je venku - v bytě/garáži/dílně ti to udělá paseku jako prase), tak jí okamžitě zlikviduj.
nedávno jsem se nachomejt u jednoho požáru - hořelo u jednoho místního modeláře, co mu bylo líto vyhodit načnutej pack a takhle experimentoval -- zničil si půl garáže, všechny modely, lehce mu ohořelo auto, který měl naštěstí v té garáži zastrčený jen čumákem, jinak šlo do háje komplet ... škoda 280tisíc, což je vzhledem k ceně toho packu myslím taková pálka, že už si to snad bude pamatovat ...

než si koupíš nový pack, doporuču přečíst si něco o používání a zacházení s packem li-polek ... :wink:
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
HynX
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od HynX »

=M@trix!= píše:8O 8O 8O

http://www.youtube.com/watch?v=iBie8VVpY6g&feature=related
jestli nechceš dopadnout takhle (a to je venku - v bytě/garáži/dílně ti to udělá paseku jako prase), tak jí okamžitě zlikviduj.
nedávno jsem se nachomejt u jednoho požáru - hořelo u jednoho místního modeláře, co mu bylo líto vyhodit načnutej pack a takhle experimentoval -- zničil si půl garáže, všechny modely, lehce mu ohořelo auto, který měl naštěstí v té garáži zastrčený jen čumákem, jinak šlo do háje komplet ... škoda 280tisíc, což je vzhledem k ceně toho packu myslím taková pálka, že už si to snad bude pamatovat ...

než si koupíš nový pack, doporuču přečíst si něco o používání a zacházení s packem li-polek ... :wink:
8O 8O 8O
to co s tou lipolkou robili??? to len tak sama od seba vybuchla? to mi teda nestoji za taky vybuch, idem ju zneskodnit. dik
=M@trix!=
Kontaktovat uživatele:

#816 Příspěvek od =M@trix!= »

tady je to kvůli demonstaraci urychlené tím, že jí nabijí velkým proudem a přebijí.
ale tím, že budeš nabíjet nafouklý nebo nějak poškozený pack si k takovému výbuchu blíž, než je zdrávo ... a to se ti třeba 30x nic nestane a po 31 se ti to vrátí ... :wink:
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC
Bizon

#817 Příspěvek od Bizon »

HynX píše: 8O 8O 8O
to co s tou lipolkou robili??? to len tak sama od seba vybuchla? to mi teda nestoji za taky vybuch, idem ju zneskodnit. dik

Tam tu baterku úmyslně přebili, a zřejmě obrovským proudem. Toho se bát nemusíš, protože tys svoji baterku naopak fatálně vybil. Jestli máš napětí na článcích 0.38V a 0.51V a ještě je nafouklá tak to je pro baterku skoro určitě konec.

Počkej si na tu lepší nabiječku a jak píše M@trix, přečti si něco o li-polkách. Hlavní je nepřebíjet, nepodbíjet, využívat tak 80% kapacity, a nepřetěžovat. Pak jsou bezpečné a vydrží víc než pár desítek letů.
HynX
Kontaktovat uživatele:

#818 Příspěvek od HynX »

pls mohli by ste mi poradit daky ten clanok? respektivne kde ho hladat. dik
Bizon

#819 Příspěvek od Bizon »

Brácha v Lamě V3 používal tuhle, a je fakt dobrá: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7621
Sehnal ji na netu někde z Česka...

Jen z létání v tom koaxiálu bych se neodvažoval ji soudit, ale používal jsem ji pak v Toru 900, které na plný plyn bralo fakt těch 15C, a za celou dobu než jsem přešel na 3-článek jsem nezaznamenal žádný pokles kapacity ani výkonu.

Hm, když nad tím tak přemýšlím tak ty 2 paky teď leží doma bez užitku, kdybys měl zájem tak napiš uživateli Roadrunner jestli by ti je za rozumnou cenu neprodal...
HynX
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od HynX »

Bizon píše:Brácha v Lamě V3 používal tuhle, a je fakt dobrá: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7621
Sehnal ji na netu někde z Česka...

Jen z létání v tom koaxiálu bych se neodvažoval ji soudit, ale používal jsem ji pak v Toru 900, které na plný plyn bralo fakt těch 15C, a za celou dobu než jsem přešel na 3-článek jsem nezaznamenal žádný pokles kapacity ani výkonu.

Hm, když nad tím tak přemýšlím tak ty 2 paky teď leží doma bez užitku, kdybys měl zájem tak napiš uživateli Roadrunner jestli by ti je za rozumnou cenu neprodal...
presne tato baterka sa mi nafukla :D dik, ale dalsie nepotrebujem, este mam dve ;)
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od Ladul »

Hosi sorka ale neprijde vam ze ste krapitek Off topic ? to ma to vlakno pak hnedle 50 stran kdyz sem pise kazdej vsechno :evil:
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od AdamProg »

Stala se mi neprijemnost z motorovou prepazkou :(
Utrhl se mi motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... tor_3850kv (hlavicky sroubku se prorvali motorovou prepazkou), a hladic se mi zakousl do toho plastu ve spod ramu, nejenze to v nem trochu zvetsilo diru ale ulamali se mi na nem lopatky :(.
Jde sehnat nekde jen samotnej chladic?
Druha otazka se tyka toho jak resite upevneni motoru do motorove prepazky? Na te puvodni prepazce sem musel ubrousit drazky(proto tam lepe proklouzli sroubky), motor mel moc velkou roztec a otocit nesel (nevesli se kabely), tedka sem tam ten motor narval trochu nasikmo bez brouseni, ale motor uz nejde nijak posouvat a mam obavy ze je moc narvan na hlavni kolo :(
flubber
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od flubber »

Ten motor neznám, ale některé motory mají rozdílnou rozteč děr. Zkus ho pootočit o 90°.
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od AdamProg »

flubber píše:Ten motor neznám, ale některé motory mají rozdílnou rozteč děr. Zkus ho pootočit o 90°.

Bohuzel se mi pak z boku nevejdou kabely(prekazi bocnice), nebo to tam mam nejak hrubou silou narvat?
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#825 Příspěvek od ËWRYBADY »

AdamProg píše:
flubber píše:Ten motor neznám, ale některé motory mají rozdílnou rozteč děr. Zkus ho pootočit o 90°.

Bohuzel se mi pak z boku nevejdou kabely(prekazi bocnice), nebo to tam mam nejak hrubou silou narvat?

Zkus to..Ohni kabely a dej to tam.Uvidíš jak to půjde...Jestli ne,tak nevim.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“