radekV77 píše:já , když jsem jí v době vzniku stavěl,tak jsem lepil kanagomem a potahoval lakem. Jestli chceš psaný návod,tak ti můžu naskenovat a poslat
To by bolo super!! Ked mozem poprosit na mail puma78862@post.sk Dakujem
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
arda1 píše:Na potah CA ne! Lepící lak-nalepit na kostru- pak vypínací a posléze lesklý.Ideál by bylo kdyby jsi ten potahový papír nejlépe proti světlu vyfotil.
Takže pokud to s ní budeš potahovat tak budeš potřebovat nitrocelulózové laky-lepicí,vypínací a lesklý na finiš(možná by se dal u takovéhoto modelu vynechat) ale nevím no...
arda1 píše:Takže pokud to s ní budeš potahovat tak budeš potřebovat nitrocelulózové laky-lepicí,vypínací a lesklý na finiš(možná by se dal u takovéhoto modelu vynechat) ale nevím no...
No u mojeho prvního křídla jsem si vystačil s lesklým lakem. (jiný neměli) k odtokovce jsem to přilepil normálně herkulesem(disperze). tak by to bylo co nejnašponovanější a potm dvakrát nalakoval. ale jestli to má klenutý profil tak vážně nevim.
Ahoj,
jestli myslíš tuhle stavebnici tak tam se dávala mikelanta .Modelspan byl v tý době -podpultovka-
Jinak se to lepilo lepícím nitrolakem (voda na to nesmí). Aplikace v dnešní době : smíchat normální nitrolak s kanagomem v poměru cc3:1
a patřičně naředit aby se to dalo roztírat a jednoduše přilakovat.
Pokiaľ to nechceš mať ako veterán, tak to potiahni klasickou nažehľovačkou. Ten papier je po nalakovaní straáášne krehký a dá sa doň urobiť diera aj pri nevhodnom chytení prstom. Mal som Tiginu a Robina s týmto poťahom a už nikdy viac!
DaggyMAC píše:Pokiaľ to nechceš mať ako veterán, tak to potiahni klasickou nažehľovačkou. Ten papier je po nalakovaní straáášne krehký a dá sa doň urobiť diera aj pri nevhodnom chytení prstom. Mal som Tiginu a Robina s týmto poťahom a už nikdy viac!
Ahoj,
potahnout takovýho veterána tím vyksvalandem je jako dát na dubovej nábytek plastový madla Na takový éro patří papír. A mikelanta nebyla zase tak křehká.
DaggyMAC píše:Pokiaľ to nechceš mať ako veterán, tak to potiahni klasickou nažehľovačkou. Ten papier je po nalakovaní straáášne krehký a dá sa doň urobiť diera aj pri nevhodnom chytení prstom. Mal som Tiginu a Robina s týmto poťahom a už nikdy viac!
Když na tohle dá folii, už to tak nepoletí. Buď tu mikelantu- hůř se s ní pracuje (nesmí to zkoušet vypínat vodou, potahovat po vláknech, neudělat si kapky laku z druhé strany....). Nebo dnes normálně koupí modelspan (japan...).Tím to potáhne úspěšně i začátečník.
Dnes se dá koupit modelspan bez problémů-ale s laky v malém balení je potíž a když ho někde mají tak cena je doslova otřesná a většinou je to ještě naředěný jako hrom.
To ano, ale stačí mu jedna lahvička třeba vrchního, lepicí z toho udělá podle návodu Jendy01, s tím co zbyde může natřít nějaká házedla. V nejhorším by na tohle stačil i zapon, možná ho sežene levněji.