Zlin 50L - HaiKong Model (Kostka model cetrum)
Voodoo-cz píše:Dotaz na ty, co ho objednavali u Kostky: Jak dlouho cca. trvalo vyrizeni objednavky (ja jen, kdy se na nej muzu tesit)?
Kdyz sem se rozhodoval mezi Yak55/Z50 tak sem ke Kostkovi volal a meli skladem akorat Yak a Z50 rikaly ze bude skladem nekdy v kvetnu jinak za 3 dny byl doma
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
-
ARNOLD
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem konečně zalétl pajdu.Ač nakonec hmotnost vyšla na 3200g Letěla pěkně. Jen jsem lehce trimoval výškovku.První start byl s vrtulí 14/8 bambula +axi 4120/18. Start bez problémů. Jen za letu pajda lítala jak stíhačka. Při druhém startu jsem nasadil vrtuli JAS 15/6 a začli se dít kouzla
.Na přistání jsem chodil rychlejší, ale to bylo pouze opatrností.Lítá pěkně, jen mě ted čeká se s ní pořádně skamarádit.
osazení: Servo výškovka HD-9110MG
Servo směrovka HG 760 MG
Servo křidélka HD-3688HB
regl Turnigy 100A
Bat. Rhino 3700mAh 6S 22.2v 20C
bec Turnigy 7A + 1450 2s1p lipo zippy
. radio MX- 22+ Assan
Kdybych jí stavěl znovu, rozhodně bych šetřil na ocase, zbytečně jsem zvolil silná serva na výškovku a směrovku, která jsou za těžištěm.Hmotnost serv se projevila , musel jsem dovažovat olovem. Hmotnost by se dala ušetřit i na výstuhách výškovky,které jsou zbytečně masivní z hliníku. I přesto je model s tím to pohonem lechce
přemotorován.
Toto jsou mé první postřehy amatéra s pajdou, nekamenujte mě, páč to jsou mé první zkušenosti s modelem této kategorie i typu. Letu zdar ARNOLD

osazení: Servo výškovka HD-9110MG
Servo směrovka HG 760 MG
Servo křidélka HD-3688HB
regl Turnigy 100A
Bat. Rhino 3700mAh 6S 22.2v 20C
bec Turnigy 7A + 1450 2s1p lipo zippy
. radio MX- 22+ Assan
Kdybych jí stavěl znovu, rozhodně bych šetřil na ocase, zbytečně jsem zvolil silná serva na výškovku a směrovku, která jsou za těžištěm.Hmotnost serv se projevila , musel jsem dovažovat olovem. Hmotnost by se dala ušetřit i na výstuhách výškovky,které jsou zbytečně masivní z hliníku. I přesto je model s tím to pohonem lechce
Toto jsou mé první postřehy amatéra s pajdou, nekamenujte mě, páč to jsou mé první zkušenosti s modelem této kategorie i typu. Letu zdar ARNOLD
Těžiště Zlín 50L
Ahoj, prosím majitele tohoto modelu Zlín 50L od HAIKONG MODEL o nějaké poznatky týkající se polohy těžiště a množství "hmoty" potřebné pro jeho udržení
Chtěl bych si lépe udělat představu o vhodném vybavení (motor/akumulátory/vrtule)...
Jsem dost v rozpacích při porovnání vybavení "doporučeném" u kostky a použitém Arnoldem (viz příspěvek výše)...
Pokud i Arnold musel dovažovat, tak potom při vybavení, které uvádí Kostka by musela být v čumáku kilovka olova
Našel jsem jen dvě vlákna o tomto modelu a ani jednomu z jazyků nerozumím
- modelisme.com a rc-network.de
Chtěl bych si lépe udělat představu o vhodném vybavení (motor/akumulátory/vrtule)...
Jsem dost v rozpacích při porovnání vybavení "doporučeném" u kostky a použitém Arnoldem (viz příspěvek výše)...
Pokud i Arnold musel dovažovat, tak potom při vybavení, které uvádí Kostka by musela být v čumáku kilovka olova
Našel jsem jen dvě vlákna o tomto modelu a ani jednomu z jazyků nerozumím
Letové vlastnosti
Ahoj hledám infromace o letových vlastnostech většího Zlína od HAIKONG MODEL. Dost lidí tu hovořilo o úmyslu stavět nebo o koupi, ale o létání nic moc? Stačí k pohonu dobrá MVVS 6,5cmm? jaká je konečná váha se spalovákem? (prakticky nikoli výpočet). Přemýšlel jsem o Zlínu od Reicharda (1600mm), ale lehce jsem byl odrazen informací o jeho letových vlastnostech. Může je tu někdo porovnat?
Díky
Zdravim Zlíňáky, chlapy prosim vás můžete někdo nakreslit a nebo nejlépe vyfotit jakým způsobem ja zapojená veškerá elektronika např. ve vašich Zlínech? Tzn. Od motoru počínaje - regl.- externí UBEC - LiPo pro pohon, LiPo nebo NIxx pro Rx a serva ...
A schema nebo foto jakým způsobem je to všechno zapojeno bez onoho exter. UBEC , o kterém byla na straně 5 řeč. Předem děkuji myslím, že Vaše odpověď bude mít velký přínos pro nás "nové" rc adepty. ***winter***
A schema nebo foto jakým způsobem je to všechno zapojeno bez onoho exter. UBEC , o kterém byla na straně 5 řeč. Předem děkuji myslím, že Vaše odpověď bude mít velký přínos pro nás "nové" rc adepty. ***winter***
Zdravim kolegy, překvapuje mne hmotnost Vašich 50, mám také tu větší od Haikongu, a se vším všudy mi hmotnost vyšla do 2500g, těžiště mi vyšlo krásně bez dovažování na čumák! Proboural jsem přepážku a baterie vkládám přímo k elektromotoru PJS 3400, kde se nachází i přijímačovky a včetně kuželu to vyšlo tak tak...Jinak se tento víkend chystám na zálet, tak sna dbude vše ok 
Nazdar kolegové modeláři.
Dnes jsem konečně zalítnul i svou Zetku mám v ní motor ASP 7,5. Byl jsem nervozní a ruce se třásly,ale když se odlepila od země byl jsem překvapený jak krásně šla nahoru dotrimoval jsem jen výškovku trošku dolu a bylo po starostech. Pár koleček a na přistání,to šlo taky nádherně. Jsem unešný a nadmíru spokojený. Kolegové z Kongu umějí stavět letadla. Zde přikládám foto po přistání.
Dnes jsem konečně zalítnul i svou Zetku mám v ní motor ASP 7,5. Byl jsem nervozní a ruce se třásly,ale když se odlepila od země byl jsem překvapený jak krásně šla nahoru dotrimoval jsem jen výškovku trošku dolu a bylo po starostech. Pár koleček a na přistání,to šlo taky nádherně. Jsem unešný a nadmíru spokojený. Kolegové z Kongu umějí stavět letadla. Zde přikládám foto po přistání.

- Luky-plane
- Luky-plane
- tomas_k
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kolegové modeláři.
Taky mám tu větší Z50L. Zatím absolvovala pouze první let, na víc nezbyl čas a hlavně odvaha, nicméně start a let bez problémů, na přistání, jak psal ARNOLD jsem šel raději rychlejší a taky bez problémů.
Létá moc hezky i s motorem RAY (HI), už je však rozhodnuto o jeho výměně
Letová váha bohužel taky okolo 3150 g.
Pokud se chcete mrknout, jak to je ustrojené, mám to na svých WWW stránkách.
hezký den
Tomáš
Taky mám tu větší Z50L. Zatím absolvovala pouze první let, na víc nezbyl čas a hlavně odvaha, nicméně start a let bez problémů, na přistání, jak psal ARNOLD jsem šel raději rychlejší a taky bez problémů.
Létá moc hezky i s motorem RAY (HI), už je však rozhodnuto o jeho výměně
Letová váha bohužel taky okolo 3150 g.
Pokud se chcete mrknout, jak to je ustrojené, mám to na svých WWW stránkách.
hezký den
Tomáš
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
zinke píše:Nazdar kolegové modeláři.
Gratuluju, krásný éro. Kolega si ho taky pořídil, má v tom sice elektriku, ale lítá to úžasně.Hlavně ať to vydrží.