Zlin 50L - HaiKong Model (Kostka model cetrum)

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
herdo
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od herdo »

Ten Zlin je fakt velmi pekny...jedine co mi prekaza je typ pouzitej folie, mam polyesterovu foliu na Tiger trainerovy..na slnku cela zmekne nedrzi si tvar. Este k tomu sa zle opravuje. Aku mate skusenost so Zlinom. Dik...
Voodoo-cz

#92 Příspěvek od Voodoo-cz »

Dotaz na ty, co ho objednavali u Kostky: Jak dlouho cca. trvalo vyrizeni objednavky (ja jen, kdy se na nej muzu tesit :) )?
Live smart, die happy...
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Blurcak »

Voodoo-cz píše:Dotaz na ty, co ho objednavali u Kostky: Jak dlouho cca. trvalo vyrizeni objednavky (ja jen, kdy se na nej muzu tesit :) )?

Kdyz sem se rozhodoval mezi Yak55/Z50 tak sem ke Kostkovi volal a meli skladem akorat Yak a Z50 rikaly ze bude skladem nekdy v kvetnu jinak za 3 dny byl doma
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
ARNOLD
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od ARNOLD »

Dnes jsem konečně zalétl pajdu.Ač nakonec hmotnost vyšla na 3200g Letěla pěkně. Jen jsem lehce trimoval výškovku.První start byl s vrtulí 14/8 bambula +axi 4120/18. Start bez problémů. Jen za letu pajda lítala jak stíhačka. Při druhém startu jsem nasadil vrtuli JAS 15/6 a začli se dít kouzla :lol: .Na přistání jsem chodil rychlejší, ale to bylo pouze opatrností.Lítá pěkně, jen mě ted čeká se s ní pořádně skamarádit. :D

osazení: Servo výškovka HD-9110MG
Servo směrovka HG 760 MG
Servo křidélka HD-3688HB
regl Turnigy 100A
Bat. Rhino 3700mAh 6S 22.2v 20C
bec Turnigy 7A + 1450 2s1p lipo zippy
. radio MX- 22+ Assan
Kdybych jí stavěl znovu, rozhodně bych šetřil na ocase, zbytečně jsem zvolil silná serva na výškovku a směrovku, která jsou za těžištěm.Hmotnost serv se projevila , musel jsem dovažovat olovem. Hmotnost by se dala ušetřit i na výstuhách výškovky,které jsou zbytečně masivní z hliníku. I přesto je model s tím to pohonem lechce :lol: přemotorován.

Toto jsou mé první postřehy amatéra s pajdou, nekamenujte mě, páč to jsou mé první zkušenosti s modelem této kategorie i typu. Letu zdar ARNOLD

:lol:
powder
Kontaktovat uživatele:

Těžiště Zlín 50L

#95 Příspěvek od powder »

Ahoj, prosím majitele tohoto modelu Zlín 50L od HAIKONG MODEL o nějaké poznatky týkající se polohy těžiště a množství "hmoty" potřebné pro jeho udržení :)
Chtěl bych si lépe udělat představu o vhodném vybavení (motor/akumulátory/vrtule)...
Jsem dost v rozpacích při porovnání vybavení "doporučeném" u kostky a použitém Arnoldem (viz příspěvek výše)...
Pokud i Arnold musel dovažovat, tak potom při vybavení, které uvádí Kostka by musela být v čumáku kilovka olova :roll:

Našel jsem jen dvě vlákna o tomto modelu a ani jednomu z jazyků nerozumím :oops: - modelisme.com a rc-network.de
ARNOLD
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od ARNOLD »

Powder, máš SZ :)
TAP

Letové vlastnosti

#97 Příspěvek od TAP »

Ahoj hledám infromace o letových vlastnostech většího Zlína od HAIKONG MODEL. Dost lidí tu hovořilo o úmyslu stavět nebo o koupi, ale o létání nic moc? Stačí k pohonu dobrá MVVS 6,5cmm? jaká je konečná váha se spalovákem? (prakticky nikoli výpočet). Přemýšlel jsem o Zlínu od Reicharda (1600mm), ale lehce jsem byl odrazen informací o jeho letových vlastnostech. Může je tu někdo porovnat? :wink: Díky
winter

#98 Příspěvek od winter »

Zdravim Zlíňáky, chlapy prosim vás můžete někdo nakreslit a nebo nejlépe vyfotit jakým způsobem ja zapojená veškerá elektronika např. ve vašich Zlínech? Tzn. Od motoru počínaje - regl.- externí UBEC - LiPo pro pohon, LiPo nebo NIxx pro Rx a serva ...
A schema nebo foto jakým způsobem je to všechno zapojeno bez onoho exter. UBEC , o kterém byla na straně 5 řeč. Předem děkuji myslím, že Vaše odpověď bude mít velký přínos pro nás "nové" rc adepty. ***winter***
Pepes
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Pepes »

Zdravim kolegy, překvapuje mne hmotnost Vašich 50, mám také tu větší od Haikongu, a se vším všudy mi hmotnost vyšla do 2500g, těžiště mi vyšlo krásně bez dovažování na čumák! Proboural jsem přepážku a baterie vkládám přímo k elektromotoru PJS 3400, kde se nachází i přijímačovky a včetně kuželu to vyšlo tak tak...Jinak se tento víkend chystám na zálet, tak sna dbude vše ok :D
zinke
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od zinke »

Nazdar kolegové modeláři.
Dnes jsem konečně zalítnul i svou Zetku mám v ní motor ASP 7,5. Byl jsem nervozní a ruce se třásly,ale když se odlepila od země byl jsem překvapený jak krásně šla nahoru dotrimoval jsem jen výškovku trošku dolu a bylo po starostech. Pár koleček a na přistání,to šlo taky nádherně. Jsem unešný a nadmíru spokojený. Kolegové z Kongu umějí stavět letadla. Zde přikládám foto po přistání.Obrázek
Luky-plane

#101 Příspěvek od Luky-plane »

Ahoj Zinke,
to je nádhera. Nebylo by těch foteček víc? Doufám, že dáš vědět až začneš se Zlinem i pořádně blbnout, jak je na tom s letovými vlastnostmi.

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Rostik

#102 Příspěvek od Rostik »

A nemá někdo zkušenosti z jeho menší bráškou?
Luky-plane

#103 Příspěvek od Luky-plane »

Tak já nevím, kolegové "Zlíňáci Haikongští" buď nelétáte, nebo se s námi nechcete podělit o zkušenosti, zážitky a postřehy. :roll:

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
tomas_k
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od tomas_k »

Ahoj kolegové modeláři.

Taky mám tu větší Z50L. Zatím absolvovala pouze první let, na víc nezbyl čas a hlavně odvaha, nicméně start a let bez problémů, na přistání, jak psal ARNOLD jsem šel raději rychlejší a taky bez problémů.
Létá moc hezky i s motorem RAY (HI), už je však rozhodnuto o jeho výměně :lol:

Letová váha bohužel taky okolo 3150 g.
Pokud se chcete mrknout, jak to je ustrojené, mám to na svých WWW stránkách.

hezký den
Tomáš
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od aviatik666 »

zinke píše:Nazdar kolegové modeláři.
Dnes jsem konečně zalítnul i svou Zetku mám v ní motor ASP 7,5. Byl jsem nervozní a ruce se třásly,ale když se odlepila od země byl jsem překvapený jak krásně šla nahoru dotrimoval jsem jen výškovku trošku dolu a bylo po starostech. Pár koleček a na přistání,to šlo taky nádherně. Jsem unešný a nadmíru spokojený. Kolegové z Kongu umějí stavět letadla. Zde přikládám foto po přistání.Obrázek

Gratuluju, krásný éro. Kolega si ho taky pořídil, má v tom sice elektriku, ale lítá to úžasně.Hlavně ať to vydrží. 8)
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“