plány na DLG samokřídlo

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
garfield
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od garfield »

ikar píše:JKde kupuješ EPP, nebo to máš origo verzi??

Už jsem to psal je to DIU DLG http://shop.eflypower.com/shop/views.asp?hw_id=1831 Za tu cenu jsou rovnou dva ;)

Včera jsem se pokusil potáhnout křídlo kancelářskou izolepou, ale moc se mě to nepovedlo, vůbec to na tom nabarveném EPP nedrží ani když jsem to postříknul kontaktním lepidlem.. Takže potah zase strhnu a nechám jen nabarvené EPP.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
ikar
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ikar »

Jsem zvědav jak ti to poletí, určitě napiš. :wink:
garfield
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od garfield »

tak jsem tomu nakonec dal ještě jednu šanci a napodruhé už ten potah izolepou vypadá lépe. Po převážení můžu konstatovat, že nabarvení křídla z obou stran přidalo na váze 8g a potah lepenkou dalších 28g. Prázdný drak tak vychází na 145g. Zálet proběhne ale až příští týden, protože elektronika dorazí po víkendu. Už ani ti číňani nejsou co bývali, kde jsou ty doby kdy doručení zásilky z HC trvalo čtyři dny. Teď to za týden nedají ani na poštu :(
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
garfield
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od garfield »

Tak jsem DIU konečně hodil do vzduchu... Velký problém tohoto letadla je těžiště, které odhaduji cca 2cm za náběžnou hranou. Je vidět že je to primárně dělané na motor, který to vepředu zatíží.

DIU MkI - křídlo nabarvené a potažené izolepou:

I přes dovážení 40g olova ve špičce je těžiště moc vzadu a letadlo prostě neletí. Letová váha je 245g a ještě by to tak dalších 20g vepředu chtělo :( v této konfiguraci by to bylo tak na svah.

DIU MkII - holé EPP bez barvy a potahu:

opět jsem musel dát 40g olova do špičky, ale těžiště už začíná být na správném místě. Díky letové váze 190g to už jde házet za křídlo. Pokud to půjde tak večer doladím výchylky a těžiště.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od ikar »

JJ já to mám taky na svah. Po hodu to letí dolů jako šutr. Oproti mému káčku to je jedna zatáčka po hodu zpět na plochu a přistání.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ikar »

Tak podle všeho by to mělo letět parádně. Živá poštolka má podobné rozpětí a váhu do 300g :-)
garfield
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od garfield »

ikar píše:Tak podle všeho by to mělo letět parádně. Živá poštolka má podobné rozpětí a váhu do 300g :-)

pak ovšem nechápu proč se ve fóru o stavbě originál Aluly na rcgroups tolik snaží dostat se pod 160g :) Věřím že na svahu bude při váze 300g létat kde co, problém je aby to lítalo i na rovině a pokud možno i termiku. Prostě takové F3K perpetuum mobile za pár šupů :lol:

Ještě doplním, že i to nepotažené DIU bylo ve finále potřeba dovážit 50g !!! olova, protože těžiště je jen 1cm za náběžnou hranou a celková váha pak je 205g. Fakt nechápu jak se může váha potažené a nabarvené origo Aluly dostat pod 180g. Možná bych mohl ještě pár gramů olova ušetřit posunutím zátěže ještě více dopředu. Před zátěží mám ještě cca 5cm polystyrenové špičky, ale netuším jak bych do ní nacpal 30-40g olova. http://galerie.rcserver.cz/photoView.php?id=2635&amode=&nr=2
diri
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od diri »

chalani na tom SALAZe ma byt tazisko 22mm pred alebo za nabezkou? :oops:

Dik!
ikar
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od ikar »

Taky jsem nad tím špekuloval a mám ho za náběžkou. Kdyby bylo před, tak bych musel dát do špice dlažební kostku.
diri
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od diri »

:) OK, dik!
Spravne myslim ak myslim ze geometricke prekrutenie tam nieje?
ikar
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od ikar »

Nikde jsem jej tam neviděl a tak ani neudělal. Ale můžeš to zkusit a třeba ti to poletí lépe. Rozhodně od toho éra nic moc nečekej. :D
garfield
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od garfield »

DIU co jsem slepil ze stavebnice je SALAZu velmi podobne a jak pise Ikar moc to nelétá. Jako házedlo na rovině je to kolem 7-10s na jeden let. V reálu je to jedna maximálně dvě zatáčky a už je to na zemi ;) Letovou váhu mám momentálně 185g (nepotaženo) a i přesto že to jde hodit tak do 6 metrů okamžitě to při nabírání rychlosti a vztlaku ztratí tak 2-3 metry :( Každá další zatáčka je opět ztráta 1-2 metrů. Chce to motor nebo svah pak to bude super éro.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od ikar »

Garfield:
A ty tam máš nějaké negativy na křídlech?
garfield
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od garfield »

ikar píše:Garfield:
A ty tam máš nějaké negativy na křídlech?

Jestli tím myslíš na odtokové hraně (přitažená výškovka) tak jo, ale méně než jsem čekal. A jestli tím myslíš vzepětí tak taky jo ;) Je to tak 2-3 cm měřeno jen na jedné straně křídla.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od ikar »

Garfield:
Mám na mysli negativní překroucení křídla. Tzn., že když jej položíš na spodní stranu, je vnější profil nepatrně pootočený odtokem nahoru oproti kořenovému.
Dělat vzepětí mne ani nenapadlo, považoval jsem to za samokřídlo a ty nemívají.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“