Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od were »

cthulhu píše:I já už mám Toro 900 nějakou dobu v merku, ale čekám, až mi skončí pylová sezóna (někdy koncem září), abych s ním moh vyrazit na louku

Ty jo az do zari to mas blby, ja sem taky alergik ale jsem neschopnej litat jen cerven a cervenec, v srpnu uz byvam v pohode. Horsi je, ze ja litam hlavne na svahu takze stojim na vrcholku rozkvetleho kopce a sajrajty z celeho svahu vitr hrne primo na me :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
cthulhu

#77 Příspěvek od cthulhu »

were píše:Ty jo az do zari to mas blby...

...jojo, aspoň víš, o čem mluvím (píšu), ale Ty si taky pěkně užíváš. Proto lítám radši s Mini Titanen a momentálně nejvíc na zahradě - tam jsem nejvíc aklimatizovanej na okolní pylovou směs.
Ale už se docela těším pro změnu na křídla. Soused lítá jenom s letadlama a ke všemu v módu 1 (já heli v módu 2) a pořád mě lámal, abych si šel zalítat s ním, tak zkusím Toro 900...
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
pipik1
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od pipik1 »

Mám Toro 900 TP a jsem s ním nadmíru spokojenej. Vystužení uhlíkem a 3S1P baterky pro živější létání doporučuji.
Baterky mám flightpower 3S1P 1350mA a do trupu jdou přesně. Provyšší zkusit od telinku nový trup. http://www.telink.eu/cz-detail-100820.html
Jinak na www.telink.eu jsou s torem pěkná videa.

http://www.telink.eu/_/toro_900_t

http://www.telink.eu/_/toro_900_tp

http://www.telink.eu/_/letsled
YAK 55 EPP TELINK , T-REX 500 ESP, TORO900 TP, SU-29, FF-10 2,4 GHz Jeti, Phoenix simulator, E-Firestorm Flux
j.e.n.i.k.82

#79 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Doporucte mi prosim nejakou vrtuli do Tora? Mam jeste nejake misto v balicku..

Letam s http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4853 + 3S 1300mAh. S tim kombem mi prisla vrtule velka tak, ze bych musel rezat do elevonu, tak jsem tam dal o neco mensi (GWS EP Propeller DD-8040 203x102mm), ale nemam moznost zmerit odbery a tah s ruznymi vrtulemi. Mam vzit opet tu samou nebo jsou tam lepsi? Dekuji
kroxigor

#80 Příspěvek od kroxigor »

Toro 900 je dělaný na 8" vrtule. Já používám APC 8x6SF (motor RAY CD2830/09 baterie 2s1p LiIon) mám ji tam už víc jak 1,5 roku a ještě jsem ji nezlomil a to ani po tom co se mi vyrval motor a zaskákal si po betonové runway.
Osobně nemám důvěru k vrtulím z HC koupil jsem tam 3ks sklopek postupně na vyplnění balíků a všechny jsem vyhodil tak šmejdskej matroš a křivotinu jsem dlouho neviděl.
V tvém případě bych tam dal nějakou 8x4. Doporučuju vem si různé a vyzkoušej která tomu motori bude sedět nejlíp, nebo se koukni do diskuze pod motorem kdo s čím to honí a jak je spokojenej.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
j.e.n.i.k.82

#81 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Ja mam jednu naprasklou, takze tu uz tam nedam a druha je zatim v pohode, ale nemam nic do zasoby.. Zadne vibrace nepozoruji, takze bych zustal u tech z HC, i kdyz vim, ze to neni vzdy to prave orechove.. Nejaky tip na vrtuli z HC?
otass

#82 Příspěvek od otass »

Z HC doporučuji vrtule TGS. Mám je v Corsairovi, přistávám na břicho a nikdy sem vrtulku nezlomil.
V Toru mam TGS 7x6 a maže to pěkně, jen mam jinej motor a 3S Lipol - viz. video zálet
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
fofrofronek
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od fofrofronek »

Na 9x6 už se začíná projevovat reakční moment vrtule, takže éro má na plnej plyn snahu točit levej výkrut, proto se mi tahle velikost jeví jako maximum.
Motor bych po zkušenostech volil někaký s KV kolem 1200, a regulátorem 25A (samozřejmě 3S).
fofrofronek
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od fofrofronek »

Jenom se zeptám, už jste s Torem někdo udělal manévr Kobra ?

Mě se zdá, že na plný výchylky při přitažení jede jak po kolejích nahoru (buď malý výchylky, nebo malá rychlost, malý plošný zatížení ?), nemůžu dosáhnout toho dopřednýho letu při velkým úhlu náběhu 80 stupňů, potřebného odbrzdění a přetlačit to pod plynem nahoru.

Uvažuju o přilepení kamene, nebo jinýho umělýho závaží do těžiště.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od frontier »

fofrofronek píše:Uvažuju o přilepení kamene, nebo jinýho umělýho závaží do těžiště.

jedno z takových rychlých řešení jsou mince, třeba 50,- :D
were
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od were »

Ja jsem Tornado provizorne dovazoval eurem, takze ted mam Eurofighter :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
fofrofronek
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od fofrofronek »

frontier píše:
fofrofronek píše:Uvažuju o přilepení kamene, nebo jinýho umělýho závaží do těžiště.

jedno z takových rychlých řešení jsou mince, třeba 50,- :D

Hlavně člověk nesmí havarovat, nebo to přijde opravdu draho až se ten vagón mincí rozletí, v případě wereho se dá mluvit o evropských škodách.
kroxigor

#88 Příspěvek od kroxigor »

fofrofronek píše:Jenom se zeptám, už jste s Torem někdo udělal manévr Kobra ?

Mě se zdá, že na plný výchylky při přitažení jede jak po kolejích nahoru (buď malý výchylky, nebo malá rychlost, malý plošný zatížení ?), nemůžu dosáhnout toho dopřednýho letu při velkým úhlu náběhu 80 stupňů, potřebného odbrzdění a přetlačit to pod plynem nahoru.

Uvažuju o přilepení kamene, nebo jinýho umělýho závaží do těžiště.

... a nebo s tím musíš víc mlátit o zem, aby tam bylo víc lepidla než bublinek ... :wink:

Jak říká kolega Lindbergh: "KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!"
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
j.e.n.i.k.82

#89 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Kluci, potrebuju vasi radu.. Mam v Toru kombo z HC doporucene na prvni nebo druhe strane.. Ale dnes me opustil motor - dal jsem vrtuli
8x6 a na 3S lipo ji nerozdychal:( Motor cuka, kdyz mu pomuzu, tak se rozbehne, ale nesmi se zastavit.. Takze hledam stridak z HC, ktery pobezi s ostatni elektronikou a vrtuli 8x6? Diky za rady
arda1
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od arda1 »

Motor je tam tenhle? https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... er_2408-21 Jde o to jestli není vadný i regl. :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“