Multiplex MiniMag
Létal jsem ještě nedávno s originál pohonem Permax 400. Protože vydržel jen cca 3 letové hodiny tak následně s MIG 400 6V. Oba s originál vrtulí 5x4" i s gumičkovou GWS 7x3,5" a 2S LiPol. Nyní létám s Turnigy SK2826/11 1350kV, vrtulí APC 8x3,8" SF a opět 2S LiPol, takže mohu porovnávat.
I s originál pohonem jsem po trošce cviku ( a to s létáním s křidélky natož akrobatickými prvky, úplně začínám) zvládl bez problému přemet (bez omezení počtu), sudovitý výkrut, let na zádech, souvratovou zatáčku a z dostatečné výšky i tlačený přemet. Do všech obratů je třeba nechat Minimaga trochu "rozjet", přemet z vodorovného letu neudělá.
Po přechodu na stříďák jde vše o poznání snáze. Přemet z vodorovného letu není problém, výkruty dělá mnohem ochotněji.
Takže závěr je, že i s orginál pohonem základní akrobacii zvládá, ale s lepším pohonem je to o poznání snažší.
Jakub
I s originál pohonem jsem po trošce cviku ( a to s létáním s křidélky natož akrobatickými prvky, úplně začínám) zvládl bez problému přemet (bez omezení počtu), sudovitý výkrut, let na zádech, souvratovou zatáčku a z dostatečné výšky i tlačený přemet. Do všech obratů je třeba nechat Minimaga trochu "rozjet", přemet z vodorovného letu neudělá.
Po přechodu na stříďák jde vše o poznání snáze. Přemet z vodorovného letu není problém, výkruty dělá mnohem ochotněji.
Takže závěr je, že i s orginál pohonem základní akrobacii zvládá, ale s lepším pohonem je to o poznání snažší.
Jakub
Další majitel MiniMagu.
Včera jsme se synem koupili MiniMaga. Po přečtení různých vláken mám z toho tzv. " The Gulage". Nejsem si totiž jistý jestli jsem koupil správně (nemyslím letadlo). Mám pochybnosti hlavně u vrtule. Moje představa je zhruba taková:
Letadlo nemusí vyset na vrtuli, ale mělo by být svižnější než se základním motorem. Optimální doba letu +- dvacet minut.
Dále tam chci vyměnit kolečka za větší (z 53mm na 63mm, popřípadě 70mm) kvůli travnaté VPD. Nevíte někdo kde se dá koupit zadní ostruhové kolečko? Nikde jsem ho v nabídce nenašel.
Tady je mé osazení:
motor s regulátorem ( combo set 18A) - RAY C2830/12
vrtule - Graupner 8-4,5" ; 20- 11cm slowfly prop
baterie (předpoklad) - Li-Pol RAY - 2200mAh/11.1V 3S1P 25C
nebo RAY - 1600mAh/7.4V 2S1P 25C
nebo GOLD RAY Li-Pol 1600mAh/11.1V 3S1P 33C
nebo GOLD RAY Li-Pol 2200mAh/11.1V 3S1P 33C
:
Letadlo nemusí vyset na vrtuli, ale mělo by být svižnější než se základním motorem. Optimální doba letu +- dvacet minut.
Dále tam chci vyměnit kolečka za větší (z 53mm na 63mm, popřípadě 70mm) kvůli travnaté VPD. Nevíte někdo kde se dá koupit zadní ostruhové kolečko? Nikde jsem ho v nabídce nenašel.
Tady je mé osazení:
motor s regulátorem ( combo set 18A) - RAY C2830/12
vrtule - Graupner 8-4,5" ; 20- 11cm slowfly prop
baterie (předpoklad) - Li-Pol RAY - 2200mAh/11.1V 3S1P 25C
nebo RAY - 1600mAh/7.4V 2S1P 25C
nebo GOLD RAY Li-Pol 1600mAh/11.1V 3S1P 33C
nebo GOLD RAY Li-Pol 2200mAh/11.1V 3S1P 33C
-
were
- Kontaktovat uživatele:
To mas podobne osazeni jako ja - ja litam s temi clanky Ray 2s 1600 a tahne to dobre, krome startu letam celou dobu pod pul plynu a to i s plovaky. S tim dvouclankem 1600 pocitej letovy cas cca kolem 15ti minut i pri citlive praci s plynem - na vysilacce mam upozorneni nastavene tusim na 14minut. Ale jinak to s nim lita opravdu hezky, pokud to staci takova doba letu tak triclanek neni potreba.
Vrtuli mam urcite vetsi, tusim ze 8x6 nebo 9x5, ted si nejsem jisty, doma se podivam...
Vrtuli mam urcite vetsi, tusim ze 8x6 nebo 9x5, ted si nejsem jisty, doma se podivam...
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
MMG
Zdravim, tak nejak zacinam s "modelarinou" a chtel bych si určitě poridit minimag. Chtel bych se zeptat jestli muzu pouzit kridelka na MMG,kdyz mam 4 kanal. prijmac jeti rex 4 - jestli muzu pouzit nejakou "rozdvojku" nebo tak.. a jeste jednu otazku jesstli si rovnou nemam poridit nejaky ten stridavej motor, jestli ta 400 vubec bude nejak litat.. diky
)))))))))))))
nebo treba by byl lepsi MIG 600 turbo???
)))))))))))))
nebo treba by byl lepsi MIG 600 turbo???
Pro příznivce MM s plováky - pro potěchu oka a pousmání nad neumělými pokusy o let a přistání
- minulý týden na Slapech...
http://www.lkpr.info/heli/MiniMagSlapy.mpg
http://www.lkpr.info/heli/MiniMagSlapy.mpg
minimag
Ahoj,
jsem začátečník. Koupil jsem si Minimaga.
Už jej mám skoro hotový, ale nesedí mi tam jeden detail.
Uchycení táhel v umělohmotných rožcích na směrovce
a výškovce se mi nezdá. Hliníkový váleček je pevně
přišroubován k hmotovému rožku a táhlo je taktéž
napevno uchyceno do hliníkového válečku.
Při pohybu serva se táhlo samozřejmě u směrovky/výškovky
kroutí a servo je namáháno. Nemá se nějak ten váleček
na hmotovém úchytu otáčet?
Díky za rady.
jsem začátečník. Koupil jsem si Minimaga.
Už jej mám skoro hotový, ale nesedí mi tam jeden detail.
Uchycení táhel v umělohmotných rožcích na směrovce
a výškovce se mi nezdá. Hliníkový váleček je pevně
přišroubován k hmotovému rožku a táhlo je taktéž
napevno uchyceno do hliníkového válečku.
Při pohybu serva se táhlo samozřejmě u směrovky/výškovky
kroutí a servo je namáháno. Nemá se nějak ten váleček
na hmotovém úchytu otáčet?
Díky za rady.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Jasně že má. Ve válečku je červíkem utáhlá struna - táhlo a zbytek musí zústat s minimální vůlí, tak aby se to otáčelo. Myslím, že u Minimágu jsou na těch válečcích závity. Klidně pak tam kápni opatrně lepidlo aby se matička nepovolila.
Už jsem zažil, že jeden dotyčnej to utáhnul na fest a pak se divil, že mu furt bručej serva
Už jsem zažil, že jeden dotyčnej to utáhnul na fest a pak se divil, že mu furt bručej serva
Co neubrzdíš neukecáš.
minimag
No jo
je to i v návodu. To jsem si zase něco nepřečetl....
je to i v návodu. To jsem si zase něco nepřečetl....
DX6i
Re: Další majitel MiniMagu.
Nevíte někdo kde se dá koupit zadní ostruhové kolečko? Nikde jsem ho v nabídce nenašel.
Zadní ostruha s kolečkem se koupit nedá, musíš si ji vyrobit. Je to v návodu - stačí mechové kolečko a drát cca. 1.5mm, který se ohne dle šablony z návodu a pak se vlepí do trupu a přidělá k SOP...[/quote]
Minimag-ostruha
Vyřešil jsem to tak, že minimaga i kolečko jsem nakoupil u r.c.m.
a drát jsem koupil 1,6mm nerez svařovací. Je pěkně lesklej
a určitě nezrezaví.
Můj vůbec první RC let byl v sobotu. Pěkně to foukalo tak jsem
rozsekal hned 2 vrtule. V neděli už pohoda. Rozsekal jsem jen jednu
a to až při konečném přistání do trávy.
Jinak Minimaga jsem osadil motorem Turnigy 2217 1050 kV a vrtule
APC 9x6 nebo 8x4 atd.
Je to fakt parádní letadlo.
a drát jsem koupil 1,6mm nerez svařovací. Je pěkně lesklej
a určitě nezrezaví.
Můj vůbec první RC let byl v sobotu. Pěkně to foukalo tak jsem
rozsekal hned 2 vrtule. V neděli už pohoda. Rozsekal jsem jen jednu
a to až při konečném přistání do trávy.
Jinak Minimaga jsem osadil motorem Turnigy 2217 1050 kV a vrtule
APC 9x6 nebo 8x4 atd.
Je to fakt parádní letadlo.
DX6i
Minimag Crash
Tak jak jsem psal v předchozím příspěvku o tom nerez drátu - že nezrezaví - tak už je to jedno.
Teď jsem dokončil ranní let Totálkou.
Vytvořil jsem otočku a klesání pod úhlem 30° od kolmé osy k zemi.
Pěkně to nabralo rychlost - prostě paráda. Přitlačil jsem na výškovu a ......
Asi ve 100 metrech nad zemí to křuplo. Zlomilo se křídlo. Nevydržela to spojka. Obě dutiny ve spojce v kterých jsou trubky zajišťující tuhost křídel jsou vylomené. Sto metrů letěl osamocený trup střemhlav do pole.
Už když to letělo tak mi bylo jasné, že je minimagovi konec.
Akumulátor narazil do regulátoru a ten je K.O.
Motor - ložiska + osa - K.O.
Trup K.O.
Směrovka se nárazem utrhla od drátu zadního kolečka - K.O.
Přijímač AR6200 - snad to přežil.
Akumulátor OK.
Takže sečteno cca 3500 Kč je v háji.
Minimag už na mě byl asi moc jednoduchej a chtěl jsem po něm "akrobacii".
Teď nemám žádný letadlo, ale doufám, že to nebude dlouho trvat.
Letu zdar !
Teď jsem dokončil ranní let Totálkou.
Vytvořil jsem otočku a klesání pod úhlem 30° od kolmé osy k zemi.
Pěkně to nabralo rychlost - prostě paráda. Přitlačil jsem na výškovu a ......
Asi ve 100 metrech nad zemí to křuplo. Zlomilo se křídlo. Nevydržela to spojka. Obě dutiny ve spojce v kterých jsou trubky zajišťující tuhost křídel jsou vylomené. Sto metrů letěl osamocený trup střemhlav do pole.
Už když to letělo tak mi bylo jasné, že je minimagovi konec.
Akumulátor narazil do regulátoru a ten je K.O.
Motor - ložiska + osa - K.O.
Trup K.O.
Směrovka se nárazem utrhla od drátu zadního kolečka - K.O.
Přijímač AR6200 - snad to přežil.
Akumulátor OK.
Takže sečteno cca 3500 Kč je v háji.
Minimag už na mě byl asi moc jednoduchej a chtěl jsem po něm "akrobacii".
Teď nemám žádný letadlo, ale doufám, že to nebude dlouho trvat.
Letu zdar !
DX6i
Tak článek s postřehy pro kolegy zelenáče sice nestíhám, zato jsem vyměnil původní 400 motor za doporučovaný RAY C2836/08 + vrtule 9x6 + Lipo 220 mA.
Trochu mě to děsí. S tím fakt lítáte? Z MM je raketa. Bohužel je tma, tak jsem to teď v letu nemohl vyzkoušet, ale ten zatah je silenej.
No zkusim zamhourit oko a rano hned na pole. Jestli se mi to podari nerozsekat, tak napisu. V opacnym pripade je moje budoucnost nejista...
))
Trochu mě to děsí. S tím fakt lítáte? Z MM je raketa. Bohužel je tma, tak jsem to teď v letu nemohl vyzkoušet, ale ten zatah je silenej.
No zkusim zamhourit oko a rano hned na pole. Jestli se mi to podari nerozsekat, tak napisu. V opacnym pripade je moje budoucnost nejista...