Multiplex MiniMag

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miloš

#121 Příspěvek od Miloš »

Já tam byl s gemini,ale máš pravdu,byl vítr,takže jsem to vzdal.Nicméně plac dobrej,jediná nevýhoda je,že jak je vidět na mapě,vedle je panelka po který se přijede a hned za ní plot a stromy,takže pokud fouká od pole,jako dnes,není to pro ,,piloty" mýho formátu nic moc.Jinak ale dobrý,díky za tip.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
were
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od were »

A ja diky za info z pruzkumu! :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Mara83

#123 Příspěvek od Mara83 »

muzete mi sim sim poradit s vyberem baterky na www.hobbycity.com pro Minimaga.....nerad bych to zblbnul.
diky diky
Miloš

#124 Příspěvek od Miloš »

Já mám Zippy H 3S1 2200 mAh 25-35C,mám je jak do MM,tak do Gemini.Nemám to ještě pořádně vyzkoušený,protože mi v MM hned po záletu shořel motor,ale myslím že 15 min nebude vůbec problém. Ray 2836/08 vrtule 9*6
Miloš

#125 Příspěvek od Miloš »

Jenom pro zajímavost měření (už mám doma motor) takže:Ray 2836/08,regl dualsky 18A,vrtule APC 9*6 E baterka zmiňovaná Zippy H 2200 mAh,snad jsem na nic nezapoměl.

max. 19,5A a 230w příkon.Pokud bude zejtra hezky,půjdu vyzkoušet,co ty baterky vydržej v MM.
were
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od were »

Ja mam Ray C3530/10 a baterku mam jen Ray 2s 1600 (protoze je litam ve vic modelech) a letovy cas mam 15min (s plovaky), na 14tou min. mam upozorneni na vysilacce ze budu koncit. Musim rict ze me to mile prekvapilo, cekal jsem ze to bude mnohem min. Vrtuli pouzivam APC 8x6
Cmelak007

#127 Příspěvek od Cmelak007 »

Mě Minimag nějak zlobí...vždy zakopnu o trávu v důsledku rychlého padání..mám tu li-pol RAY 3S 1600 model je ve váze tak nějak v normě..máte nějaký tip na pomalé přibližováni a udržování si stejnou výšku nad zemí?..klapky nemůžu
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od JirkaA »

No, a co takhle zkusit priblizit se na pristani dostatecne rychle a tesne nad zemi podrovnat? Kdyz ho nechas plazit moc line, dostanes se pod minimalku a pak tim samozrejme brinknes o zem jak stetka deckem. Minimag je strasne hodny ero, odpusti hodne ale chce letet ;). Na pristani to chce dostat dolu mirnym potlacenim vyskovky, kdyz ho nechas z dalky jen doplachtit, dostanes se na minimalku snadno..
BTW mas spravne polohu teziste?
OK2WY
were
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od were »

A nebo pokud se chces naopak pokuset o co nejmensi pristavaci rychlost, tak bych zkusil nechat motor bezet v nizkych otackach aby ofukoval kridla a nechat ho na pristani dotahnout s cumakem trochu nahoru a pokusit se o hezke tribodove pristani na minimalni rychlosti

Ja ale taky sedam tak jak pise Jirka, litam s plovaky a i s temi je lepsi sedat trochu na rychlosti, model pak ma vetsi doprednou hybnost a dosednuti ho tolik nerozhodi. Kdyz jsem zkousel sedat na minimalce na snehu tak stacilo aby zakopl po dosednuti o nejakou nerovnost a hrozne ho to rozhodilo ze smeru, kdezto kdyz sem ho dolu trochu natlacil tak po dosedu akorat na pripadnych nerovnostech zapracovaly ty podvozkove draty podobne jako tlumice u auta vyrovnavajici nerovnosti a model si to hrnul dal
Radous

#130 Příspěvek od Radous »

Včera se mi konečně po letech podařilo rozlomit Algola tak, že je škoda lepidla na opravu. Chci využít jeho osazení a pořídit si MiniMaga. Má prosím někdo zkušenosti s létáním tohoto éra bez podvozku (náchylnost na poškození), nemám totiž v okolí vhodnou plochu pro přistání na podvozek. Počítám samozřejmě s použitím sklopné vrtule. Díky.
jakubf

#131 Příspěvek od jakubf »

S Minimagem přistávám bez podvozku v podstatě pořád (do trávy) a je to zcela bez problému. Náchylnost k poškození se limitně blíží nule a to i při přibližovacím úhlu blízkém 90° :wink:
Jen úplně nechápu přechod Algol -> Minimag

Jakub
were
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od were »

MiniMag se sklopkou bude divnej!! :D

Radsi treba normalni vrtuli + gumickovy unasec. Nicmene litat se klidne da i s pevnou vrtuli, muzes si treba nastavit na reglu brzdu a pred pristanim tuknout do plynu aby se ti vrtule zastavila ve vodorovne poloze - tak se pristavaji treba samokridla s napevno pridelanou vrtuli. A pokud budes pristavat ve vyssi trave tak budes uplne v pohode - proste cokoliv jen ne sklopku na MiniMag, aspon me to prijde jako dost divna kombinace - to si radsi porid dalsiho Algola :D

A doporucuju si poridit plovaky - az napadne snih budes najedou mit vhodnych ploch na pristani ze nebudes vedet co s nima - a v lete ho vzit s sebou k rybniku je taky parada :D
Radous

#133 Příspěvek od Radous »

Díky moc za reakce, vím že MM není akrobat jako Algol, ale prostě se mně zalíbil. Chtěl jsem jen vybavení z Algola komplet přendat, ale MP JET 28/7-35D (velký modrý) by byl výkonově vzhledem k hmotnosti MM asi na hraně. Doporučí někdo nějaký "kuličkolet" na poletování za chatou k tomu motoru??
were
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od were »

Ja vim, ze to je rada kterou asi nechces slyset, ale na poletovani za vsemoznymi ubytovacimi objekty je skutecne vyborne Toro - s timhle motorem a dvouclankem to bude myslim litat vyborne, pri pristani ho kdyz je treba bahno muzes chytnout do ruky, umi litat skoro krokem i jako raketa - pokud skousnes ze to nevypada jako letadlo tak ti to svoji univerzalnosti urcite vynahradi. (Ja osobne mam Toro i MM, na litani za barakem vede Toro, jen ho popadnes, vrazis do nej baterku a vybehnes ven), neprekazi, snadno se prevazi, vydrzi opravdu hodne... uz se mi s nim podarilo i zalitnout termiku a to s casem, kterej tu radsi nebudu psat, aby to nezahlidly vetrone uskladneny na protejsi zdi :D
Kajry
Kontaktovat uživatele:

Akrobacie

#135 Příspěvek od Kajry »

Zdarec... Myslíte že by minimag s sériovou vrtulí a permaxem 400 zvládnul nějakou akrobacii? Popřípadě jakou dát vrtuli na ten permax aby to mělo větší tah.... Motor nechci měnit....
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“