Jo jednou jsem takovým klesákem prolít. Tenkrát jsem pochopil k čemu jsou v letadle pásy. Při přeletu k dalšímu kumulu za stabilního klesání kolem 1m/s najednou hups , hlavou jsem si břink o sklo kabiny (maličko) pásy se mi zařízli do těla a ruce, nohy se začali (spolu se žaludkem) vznášet volně po kabině. Kua padáme

, rychlý pohled na levé a pravé křídlo - jo jsou tam kde mají být uff , zatlačit nohy zpátky do pedálu , knipl dopředu, rozjezd na maximálku a pryč , tohle všechno se událo asi během jedný vteřiny. Byl to takovej frmol že jsem se nestačil mrknout na vario takže nevím kolik to padalo. Po pár vteřinách jsem z toho byl venku ,ale čas je velice relativní pocit

zdálo se mi to nekonečný a je to umocněný tím že v tom zasr.... vzduchu nevidím kde to končí, samozřejmě představa nouzáku do pole v tý rychlosti a s tím opadáním, taky nepůsobí nijak pozitivně

. No ale dopadlo to dobře po tomhle incidentu jsem zůstal nahoře ještě asi hodinu a pohoda. Ale človek si aspoň uvědomí jaký síly působí v přírodě , někdy to je fakt mazec.