svižnější větroň na základní akrobacii

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
bpb
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od bpb »

a co takovej Banana od Baudise ?
http://www.baudismodel.com/banana.php

- na termiku to žádnej zázrak neni..ale dá se.. se zakřívením profilů
- rozpětí 1450mm / nemusim to skládat do auta..dam o prostě na štorc do kufru/
- motor tam můžeš dát od 100W - klidně do 400W /dle provedení/ ..takže
regl 44A by byl akorát
- dá se s tim parádně lítat i na svahu / a to i když tam je navíc ten 110gr motor/

- ale musim upozornit..že to zas tak hodný éro neni..na začátku polítání s ním jsem měl dost problémy s minimálkou..na to si chce dát pozor..

(to abych si přihřál polívečku a rozšířil řady Banánistůůů) :wink:
modely: viz rc server/pilot bpb
m2
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od m2 »

bpb píše:a co takovej Banana od Baudise ?

Pre AXI2826? Alebo ako pokračovací model po EGE?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
tks
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od tks »

Doktor píše:Axi 2826.
Já si fakt nedovedu představit ho narvat do trupu s kuželem 40mm.

Tak, mám tady Elipsoida, Alku (kužel 40mm) a Iona (pravda, tam je už 42mm) a motor 28XX tam mám naprosto v klidu. Teď dávám dohromady Siestu pro kolegu a má tam oběžku TR 28-30B. Dokonce má vyuhlíkovaný trup, takže ještě o kousek méně místa. Ale dal jsem ho tam docela v pohodě, kužel je 30mm. Moje "finty":
- využít potlačení motoru, beztak je potřeba u větroně vždy větší, než udává výrobce. Káblíky tedy vedou na dně trupu pod motorem, který se vlastně hned zvedá nahoru.
- Je potřeba oddělat tu černou smršťovačku, která drží všechny 3 dráty dohromady.
- pokud je to nutné, tak sundám silikonovou bužírku z káblíků a dám tenkou smršťovačku. Třeba na Turnigy ti udělá klidně 1.5mm místa navíc. Navíc jsou potom káblíky lépe tvárné.
- -pokud je to možné, regulátor leží přilepený hned za motorem a káblíky jsou připájeny přímo do reglu. Tak se nemůže nic hýbat a jak to tam naaranžuješ, tak to drží.

Doktor píše:P.S.:Probíráme tady i modely od Topmodel. Ty máš jestli se nepletu Siestu. Spokojenost po letové stránce, stavby a kvality?

Topmodel - Siesta je super. Nemám žádné soutěžní ambice a považuji toto éro za povedený stroj do termiky a poklidné večerní lítání. Ke konstrukci já nic extra nenamítám, provedení je moc hezké.
Reichard - to je jen polotovar nechat to v dodávaném stavu bez úprav jsem to nedokázal. Pokud si chce člověk zamodelařit, je to levná volba.
LS - mám od něho F3K házedlo, bylo to ARC, takže jsem si zamodelařil tak akorát (dost lakování). Podle ohlasů tady z fóra jsem asi čekal trošku víc, ale nemám námitek.
JP - mám Iona, přirovnal bych to k LS. Za výhodu u JP a LS považuju dýhový potah, přece jen je to trošku odolnějšíí než balza. Ale balza se zase líp opravuje a jemné promáčkliny stačí namočit a přejet žehličkou (po odstranění fólie pochopitelně).
DS - Ocelot v uhlíku je teprve objednaný, bude v březnu. Snad budu spokojen...

Můj závěr je takový, že pokud budu někdy ještě chtít sportovní elektrovětroň klasické konstrukce (tedy ne-kompozit), tak to bude asi Topmodel. U Raicharda mám zálusk na maketu Sagity 3m.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
bpb
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od bpb »

m2 píše:
bpb píše:a co takovej Banana od Baudise ?

Pre AXI2826? Alebo ako pokračovací model po EGE?

jee..mas recht..AXI2826 je trochu vetsi mrska no..moje chyba :wink:
modely: viz rc server/pilot bpb
melda

#65 Příspěvek od melda »

koukni na www.dsmodel.cz Umí termiku i akro .Mám doma Lynxe E, super poletucha do klidu i do větru kdy budeš v předklonu.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“