JirkaA píše:nojo, no.. co na to říct. Já mám v předloze tohoto éra (EG Pro) Turnigy 35-36 Kv 1100, vrtuli 10x6. Nahoru to jde v podstatě kolmo a na jednu baterku LiPol 3S 2200 mAh vydržím ve vzduchu kroužit minimálně 40 minut, spíš víc (měřeno, ne odhad). Ty časy se mi zdají hodně krátký, nebo že by to nad vesnicí až tak nosilo od komínů?
Se pořeší, nebój, žádný strés
Jednako na kolmice už stavím druhé éro, tohle je určeno na pohodičku a na učení pro dcéry, druhako jsem lítal skoro furt na plný knedlík což v létě nebudu, třeťako měl tento motor i accu tu nejdůležitější výhodu - byly v šuplíku
Ten tvůj motor mám taky, je nachystaný do něčeho ostřejšího, leč máš asi nějakou spešl verzi

protože ten samý motor bere (nejen mě) s vrtulí 10x6E kolem 30A, což s 3S2200mAh dá v reálu takových 7-8 minut agresivního lítání, ať nežeru... Viděl jsem ho se stejnou vrtulí na ME109, taky lítal do deseti minut, když pracoval s plynem. Takže těch tvých 40 minut bude asi fakt těma komínama

Pokud je to 40 minut stylem rychle nahoru (20 vteřin "kolmice") a pak několik minut kroužení a pak zas, tak to pak jo. Ale já lítal těch 10-11 minut skoro furt na plný plyn.
V termice těchto časů dosáhnu snáz se slabším (ale dostatečným), zato lehčím pohonem. Termika slyší na nízké plošné, přes to nejede vlak...