Motor Dualsky XM2830CA-10
Motor Dualsky XM2830CA-10
Ahoj chtěl bych se zeptat zdali a jak se dá vyměnit hřídel.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze da a pomerne jednoduse. Povolis cervik v tom zajistovacim krouzku na prednim cele motoru, krouzek stahnes a celej rotor i s hrideli vysunes dozadu ze statoru. Pak povolis (jeden nebo dva?) maly cerviky na zadnim cele rotoru a tim se uvolni hridel. Na ty cerviky to chce nejaky slusnejsi imbusaky, muzou bejt dost utazeny.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
použi trubičku do ktorej ten hriadeľ akurát vojde, aby si nenamáhal a nepokrivil rotor. Klepni po ňom niečím mäkkým aby sa na konci nerozklepal do šírky (originám je úplné blato), a keď už bude celá dnu pomôž si nejakou tyčkou či šroubovákom (tenším než je hriadeľ).
Opatrne a len trochu tak aby sa nepoškodil, zohriať hliník rotora tiež trochu pomôže.
Opatrne a len trochu tak aby sa nepoškodil, zohriať hliník rotora tiež trochu pomôže.
vymenoval jsem jiz hridel v tomto motoru. jedinny pripravek je vyvrtat kolmo diru 3,2mm do prkna. Na tuto diru jsem nasadil hridel s pláštěm a hřídel vyklepal přes kus zabroušeného drátu. Novou hřídel jsem nasadil nejprve ručně s citem a doklepl. Pokud se to dělá s citem tak se hřídel sama navede kolmo do pláště. Motor maká ok.