Kolík pro gumicuk
-
blacksmith
- Kontaktovat uživatele:
Kolík pro gumicuk
Ahoj, chtěl bych se zeptat, čím, resp. jak dlouhým kolíkem, zakotvit gumicuk z opředené gumy o průměru 4mm. Nerad bych někomu ublížil...
Díky
Díky
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
nad tím jsem taky hloubal, aby mi to nedalo facku a kamarádova sesta používá k uvazování psa na cvičáku takovou obří "vývrtku", ta nepovolí ani kdyby ses na to věšel celou vahou
http://www.allpet.cz/p2208-trixie-upevn ... 0-cm-9-mm/
55 Ká neni nic smrtícího a je to sichr
http://www.allpet.cz/p2208-trixie-upevn ... 0-cm-9-mm/
55 Ká neni nic smrtícího a je to sichr
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Abu píše:Pouzival jsem starej velkej sroubovak (zabodnout sel asi 20cm do zeme, jeste s drevenou rukojeti, kdesi na me v kumbalu vypadl), prumer gumy nevim, ale byl to "stredni gumicuk", na vetrone 0.5 - 1.2kg, 1.5 - 2.2m. S 1.6m erem to cvicilo velice slusne.
Přesně tuto konfiguraci používám dodnes...a nikdy se mi nestalo, že by mi gumicuk vytrhnul šroubovák ze země. Mám taky gumicuk tzv" střední" a na kterém se dají tahat - střílet větroně do hmotnosti 1,8 kg a to ho využívám na maximum
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Gumicuk jsem v dobách svých začátků také zajišťoval starým dlouhým šroubovákem a nikdy se neuvolnil. Zato jednou nám těsně u šroubováku praskla nebo povolilo napojení (už si přesně nepamatuji) gumy. Já v roli pilota, kamarád drží větroně a pořádně napíná (25m gumy 100m silon). Když už chtěl pustit, naráz tah povolil. Stačil říct jen: "asi praskla guma" víc říct nestihl protože guma dorazila a pěkně nás zřezala.....
Tento kolík bych moc nepodceňoval. Znal jsem se osobně s modelářskou rodinkou, děda, syn a vnuk. Připletl se tam taky pravnuk a ve třech letech ho na letišti zabil vytržený kolík ze země. Tato rodina už nikdy nedělala do letadel a že byli docela úspěšní na soutěžích...
Takže kolík, o kterém vím, že to vydrží a nevytrhne se, je dlouhý cca 30-40 cm a z roxoru. Ta šroubovice má něco do sebe. Zatlučen nejmíň na 30 cm.
Takže kolík, o kterém vím, že to vydrží a nevytrhne se, je dlouhý cca 30-40 cm a z roxoru. Ta šroubovice má něco do sebe. Zatlučen nejmíň na 30 cm.
-
vasin
- Kontaktovat uživatele:
Používám podobný šroubovací bazmek, jen s tím že nahoře je oko, kterým provleču klacek a použiji jako páku na zašroubování.
Drží betonově, délka cca 30cm, a vžda šroubuji v mírnám náklonu jakoby okem od místa co napínám, aby tam byla ještě protipáka.
Drží betonově, délka cca 30cm, a vžda šroubuji v mírnám náklonu jakoby okem od místa co napínám, aby tam byla ještě protipáka.
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
ta vyvrtka nieje nic moc, casom to rozlames, ako to budes zatahovat do zeme, srobovak nieje tiez riesenie... pri mensich vetronoch som pouzival gulatinu asi 7mm zvarenu do T cka a cc 50cm dlhu ...
teraz pouzival take L ka... je to taky matros mozno sa to pouziva este aj dnes, neviem ako sa to vola... proste ked si predstavite napisane L na papiery a dlhe do zeme.... tiez to ma asi 50 alebo 60 cm a na konci mam taku spesl vec, aby sa mi nevytiahol silon, ale tak to mam na jecka... fakt su to mohutne koliky, mam to na kladku...
ale tak zalezi aj od modelu a gumy... na stredny model a na taku gumu akurat staci spravit T cka aspon 40 cm dlhe zo 6mm gulatiny...
teraz pouzival take L ka... je to taky matros mozno sa to pouziva este aj dnes, neviem ako sa to vola... proste ked si predstavite napisane L na papiery a dlhe do zeme.... tiez to ma asi 50 alebo 60 cm a na konci mam taku spesl vec, aby sa mi nevytiahol silon, ale tak to mam na jecka... fakt su to mohutne koliky, mam to na kladku...
ale tak zalezi aj od modelu a gumy... na stredny model a na taku gumu akurat staci spravit T cka aspon 40 cm dlhe zo 6mm gulatiny...
... urobíme tak, aby bolo dobré ...