Kolík pro gumicuk

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

Kolík pro gumicuk

#1 Příspěvek od blacksmith »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, čím, resp. jak dlouhým kolíkem, zakotvit gumicuk z opředené gumy o průměru 4mm. Nerad bych někomu ublížil...
Díky
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Pouzival jsem starej velkej sroubovak (zabodnout sel asi 20cm do zeme, jeste s drevenou rukojeti, kdesi na me v kumbalu vypadl), prumer gumy nevim, ale byl to "stredni gumicuk", na vetrone 0.5 - 1.2kg, 1.5 - 2.2m. S 1.6m erem to cvicilo velice slusne.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bezmozek »

nad tím jsem taky hloubal, aby mi to nedalo facku a kamarádova sesta používá k uvazování psa na cvičáku takovou obří "vývrtku", ta nepovolí ani kdyby ses na to věšel celou vahou 8)
http://www.allpet.cz/p2208-trixie-upevn ... 0-cm-9-mm/
55 Ká neni nic smrtícího a je to sichr :twisted:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Joker
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joker »

Zdravím, stačí delší stanový kolík s bytelným kroužkem. :D
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZIPP »

Abu píše:Pouzival jsem starej velkej sroubovak (zabodnout sel asi 20cm do zeme, jeste s drevenou rukojeti, kdesi na me v kumbalu vypadl), prumer gumy nevim, ale byl to "stredni gumicuk", na vetrone 0.5 - 1.2kg, 1.5 - 2.2m. S 1.6m erem to cvicilo velice slusne.

Přesně tuto konfiguraci používám dodnes...a nikdy se mi nestalo, že by mi gumicuk vytrhnul šroubovák ze země. Mám taky gumicuk tzv" střední" a na kterém se dají tahat - střílet větroně do hmotnosti 1,8 kg a to ho využívám na maximum :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
wydra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od wydra »

Gumicuk jsem v dobách svých začátků také zajišťoval starým dlouhým šroubovákem a nikdy se neuvolnil. Zato jednou nám těsně u šroubováku praskla nebo povolilo napojení (už si přesně nepamatuji) gumy. Já v roli pilota, kamarád drží větroně a pořádně napíná (25m gumy 100m silon). Když už chtěl pustit, naráz tah povolil. Stačil říct jen: "asi praskla guma" víc říct nestihl protože guma dorazila a pěkně nás zřezala.....
Golfista

#7 Příspěvek od Golfista »

Tento kolík bych moc nepodceňoval. Znal jsem se osobně s modelářskou rodinkou, děda, syn a vnuk. Připletl se tam taky pravnuk a ve třech letech ho na letišti zabil vytržený kolík ze země. Tato rodina už nikdy nedělala do letadel a že byli docela úspěšní na soutěžích... :(
Takže kolík, o kterém vím, že to vydrží a nevytrhne se, je dlouhý cca 30-40 cm a z roxoru. Ta šroubovice má něco do sebe. Zatlučen nejmíň na 30 cm.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BOSS8 »

Pánové, s těma šroubovákama :!: bacha na to :!: dodnes mám na ksichtu šlinc cca 2 cm pod okem 8O to by jste nevěřili jak snadno se zabodne. Už je to sice 20 let stará záležitost , ale dodnes mi běhá mráz po zádech když to někde vidím :wink:
vasin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vasin »

Používám podobný šroubovací bazmek, jen s tím že nahoře je oko, kterým provleču klacek a použiji jako páku na zašroubování.

Drží betonově, délka cca 30cm, a vžda šroubuji v mírnám náklonu jakoby okem od místa co napínám, aby tam byla ještě protipáka.
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hoki »

Udělal jsem si hřeb. Je to z 5mm kulatiny a 250mm dlouhý. Nahoře jsem si nechal přivařit kulatou plošku z pásoviny. Takže očko na gumicuku navleču na hřeb a ten zatluču, pod úhlem proti větru, do země.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

No a zhruba stejne jako ten Hokiho hreb vypadal ten muj megasroubovak.

Ale protoze je to tak moc nebezpecny, tak jsem radeji presel na elektriku, 1kW pohon s vrtuli o prumeru 47cm je urcite mnohem bezpecnejsi hracka :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Béda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Béda »

používám plochej sekáč s plastovým hříbkem (ochrana ruky) kterej zašlápnu do země a za ten hříbek to tahám. Je těžkej, tak by to snad až ke mě nedoletělo, určitě by to ta tráva brzdila :roll:
kulko

#13 Příspěvek od kulko »

ja používam roxorovú tyč 10mm. celková dĺžka 1 m, 60cm od hrotu, je privarené oko. na hornej 40cm časti mám vlajku. tzn. 60cm do zeme.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od helbo »

ta vyvrtka nieje nic moc, casom to rozlames, ako to budes zatahovat do zeme, srobovak nieje tiez riesenie... pri mensich vetronoch som pouzival gulatinu asi 7mm zvarenu do T cka a cc 50cm dlhu ...
teraz pouzival take L ka... je to taky matros mozno sa to pouziva este aj dnes, neviem ako sa to vola... proste ked si predstavite napisane L na papiery a dlhe do zeme.... tiez to ma asi 50 alebo 60 cm a na konci mam taku spesl vec, aby sa mi nevytiahol silon, ale tak to mam na jecka... fakt su to mohutne koliky, mam to na kladku...
ale tak zalezi aj od modelu a gumy... na stredny model a na taku gumu akurat staci spravit T cka aspon 40 cm dlhe zo 6mm gulatiny...
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
volmar
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od volmar »

ja jsem si udelal hřeb dlouhej 27cm ana konci je na boku provrtana matka nasazena na ten hreb a přivařená :idea: :arrow:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=312_________________www.rcplanes.estranky.czvolmar
Odpovědět

Zpět na „Větroně“