Smrt ceske poste!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

#61 Příspěvek od Kovboj »

Eragon píše:Já se teda musím poklonit hangáru 1 a české poště. Včera sem si objednal picooz, za půl hodiny mi přišlo potvrzení objednávky a přd půl hodinou sem si ho vyzvedl z pošty.

Pokud nejsou zrovna vánoce, tak je doručení obchodního balíku do druhého dne zcela normální. To jen na vánoce to prostě absolutně nezvládají a i u obchodňáku nebo profi balíku jde někdy až o týden :-(
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Vzduchoplavec »

bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od bezmozek »

Dovolím si vytáhnout tenhle thread:

Taky mi už došlo kolikrát něco zmaštěnýho, poškozenýho, v roztrhaný krabici apod. ČP je prostě sebranka ignorantů, čest výjimkám kterejch bude poskrovnu. Nedávno mi přišel větroň, krabice ale držela tvar jen na stole a než jsem to dones domů z pošty ( poštovní doručovatel není od slova doručit, ale od toho naházet oznámení ať mám v jednu padla) málem mi protekla mezi rukama.

JEDINÁ šance je těm lemplům nedat šanci něco rozbít. :evil:
A právě tady bych rád veřejně poděkoval p. Jaňákovi, protože to co jsem viděl jsem ještě neviděl. 8O

"Balíček" s 1,5m větroňěm vážil přes šest kilo, 2-3 vrstvy kartonu, purexem vlepený žebra z polystyrenu, v nich usazeno letadlo a vše vystláno vzduchem, pečlivě omotáno několika vrstvami pásky, takže jsem si v polovině rozbalování musel dát cigaretku páč to byl nervák jak ježek v kleci. :lol:
Myslim, že taková pixla by udržela i pád z prvního patra, no musel jsem vzít foťák, páč tohle by mi nikdo nežral:
ObrázekObrázek ObrázekObrázek ObrázekObrázek

Takže asi tak 8)
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Abu
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Abu »

No jakdyz prodaval dvoumetrovku, tak byla zabalena velice podobne (ero 1.6kg melo i s krabici 5kg)... a kdyz mi prisla Trinity od Baudise, tak byl obal podobne betonovy. To je asi jedina sance + modlit se (aby to treba neprejeli vysokozdviznym vozikem nebo tak neco).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Walhalla »

obednaval jsem si vetrone. Prodavajici to objednaval o dodavatele. dodavatel poslal v utery, vcera to prodavajici zabalil a dneska uz to mam na stole..

krabice bez jedineho problemu, bez jedineho skrabance... Takze ne vzdy je vsechno spatne.. nastesti...

ale uvidime, jak dlouho pujde balik z HC. Odeslo to od nich jedenacteho... tak teoreticky by mohla prinest postacka jeste dneska.. ale moc v to neverim...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Abu »

Minulej balicek (500g) z HC opustil asii v utery rano a v patek uz byl ve schrance listek o zasilce.... :wink:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Jetson »

Walhalla píše:ale uvidime, jak dlouho pujde balik z HC. Odeslo to od nich jedenacteho... tak teoreticky by mohla prinest postacka jeste dneska.. ale moc v to neverim...

Zcela vyjímečně tohle záleží na jiné státní instituci. Patří pod stejné ministerstvo a dokáží podržet balík i měsíc... :(
tks
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od tks »

A můj balíček ze Singapuru je už 2 týdna na celnici a ani se neozvali.
A z HobbyCity jsem si také zvykl, že přijde 3-4dny po odeslání. A teď na poslední čekám už přes dva týdny. Jojo, je to prostě někdy smůla, když se zrovna ten můj kontejner ztratí.
P.S. Už tam mám 70objedávek - to bych očekával, že povede nějaká distribuční trasa přímo z HongKongu až do mé schránky. :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od JirkaA »

Mě šel balík z HC 12.října, dneska přišlo pismo z pražské celní pošty že chtějí doklady z paypalu atd.. Šikmookej deklaroval u zásilky za 310 USD cenu 19,75USD, za což ovšem nemůžu a upřímně řečeno je mi jedno že zaplatím clo a dph, i tak to vyjde na půlku toho co bych za to dal tady. Celníkům jsem poslal kopie mailů s potvrzením i screenshoty z paypalu a hc, tak doufám že nebudou zbytečně dlouho prudit a proclí to.
Nejvíc mě pobavily instrukce, jak si mám zásilku vyzvednout osobně v Praze, to bych musel upadnout na hlavu abych pro to jel 250km..
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od BOSS8 »

Tak to rozšlápnu taky. Problém se zaměstnáním jsem vyřešil tím že jsem se nechal doslova nachytat náborem na českou poštu. Pošta totiž nemá lidi- jak jinak než na pozici Doručovatel motorizovaný -rozuměj doručovatel balíků. Takže začnu asi tady - 7mi hodinová pracovní doba (prima to se mi líbí) 17000,-kč hrubého nástupní plat + 4kč,- za každý doručený balík (hmmm to by šlo) , nový auto (paráda), zaplacený přesčasy (samozřejmost ne?) :lol:
Realita : pracovní doba 13 i 14 hodin denně - upozoňuju že naložit a rozvést 190 balíků je pořádná fuška vychází to cca 2,5minuty na doručení balíku včetně naložení, cesty a administrativy nedej bože vyůčtování dobírky,obzvlášť po praze kde mají lidi zamálo napsat si jméno na zvonek (hledej pak imbecila bydlícího v pronajmutém bytě ve 12ti patrovém domě, když od domu nemáš klíče -stejně se nesmíš vzdálit od auta(jakékoliv poškození vozu ti strhnou z platu) a na zvonkách(v případě že tam vůbec jsou) je jen jméno majitele bytu, nikoliv blba co si objenal ten balík). To je situace jedna, ta druhá je že se fakt dozvoníš - frajerovy trvá dvě minuty než se ozve, pak se strašně diví že má balík "a jde dolů" než přijde vykouřím celý cígo. Když dorazí pořádně si prohlédne balík a .... kurva je to na dobírku ,já musím nahoru pro peníze, tak tady počkejte. " V tu chvíly bych toho čuráka kop do koulí - kdo to asi má vědět líp než on že ta kravina co si objednal je na dobírku. (to je fakt vo nervy) nicméně strávíte příjemných 15-20 minut s doručením jednoho balíku. V duchu už vidíte příjemné paní na poště jak se do vás serou proč vezete zase tolik balíků na uložení :evil: (oni to pak musí vydat -samozřejmě nasraným lidem u přepážky).
No a v této atmosféře jsem si odpracoval za 15 pracovních dní svých 195 pracovních hodin - což je víc než většina z vás udělá za celý měsíc. Pak následovaly další 2 pracovní týdny a .......konečně výplata a ...... na pásce žádné doručené balíky ani minuta přesčasu a na účet ....7062,-kč čistého. Jdu k řiditelce .. otázky jsou jasné, odpovědi taky .... jste ve zkušební době ,nemáte nárok. Z fleku beru papír a píšu výpověď a jdu domů - dnes máte smolíka všichni co čekáte na balíky - nejedu. Jsem opět nezaměstnaný. :lol:
toliko moje osobní zkušenost s českou poštou.

Ještě vysvětlím některá fakta a postřehy ze zdejšího fora.
Demolice balíků - probíhá zejména při přepravě - zkuste si někdy nacpat do Transita skoro 200 balíků od malých obálek , přes balíky s elektronikou, balíky s kovovými díly které si posílají firmy, k tomu přiložte nápravu z Felicie, 2m dlouhou plechovou vanu z Ostravy, 18 dětských autosedaček, dva obrovské pytle s ovčí vlnou, k tomu plastové bedny, balíčky se stravenkami třeba za 100000,- , balíky s knížkama, atd. atd.. a s tímhle nákladem zkuste jet po Pražských silnicích - budete se hodně divit jak to po pár kilometrech všechno změnilo tvar :lol: .
To že se to do auta ani nedá nacpat , zřejmě vedení české pošty ani nezajímá.

Rozdílné časy doručení - Některé balíky jsou uložený jako tzv. cenovky. To znamená že mají velkou cenu, z toho důvodu jsou před rozvozem uloženy zvlášt od ostatních a jejich převzetí musí řidič stvrdit podpisem- od té chvíle je má na triku (ztráta nebo poškození) tudíž se těchto balíků snaží zbavit co nejdříve (logicky), pak následují ciziny (vaše balíky z HC :lol: ) pak následují firmy, pak tzv. stěžovatelé (lidi co systematicky vysírají na poště a zpravidla bydlí do pěti minut pěšky od pošty) a pak teprve ti ostatní - na které zpravidla už nezbyde čas a tak se uloží na příslušné poště - vyjímka jsou ti kteří bydlí zrovna na trase, ti dostanou balík sice třeba v 18,00 večer, ale dostanou. Administrativa spojená s ukládáním na poště trvá minimálně hodinu, no a řidič si pak zvesela vyrazí na svou domovskou poštu, aby předal auto, složenky, peníze, a kompletní vyúčtování dne - když to dobře jde, je řidič ve 20,30 volný a muže jít domu potěšit manželku a dětičky - ale ne moc !!! Protože ráno v 7,00 už musí zas nakládat.
A po výplatě je řidič vlastně rád že manželku a potomky nemusí vidět :lol:

Tohle je to za co platíte na poště - státním podniku. :evil:
Smrt poště

boss8 .
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od JirkaA »

Pošta totiž nemá lidi

A za uvedených podmínek je ani mít nebude.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Boss8: Doufam, ze tve vypraveni nemelo byti omluvou, proc jsou ty sluzby tak priserne, protoze na me to melo ucinek naprosto opacny... :evil:

200 baliucku za den = 4000 balicku za mesic. Takze mi to vychazi, ze naklady posty na jeden balicek jsou tak maximalne 15 - 20 kc (vcetne benzinu a dalsich vydaju)... Takze posta musi rejzovat neskutecny prachy pri tech cenach za poslani balicku... :?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Abu »

Myslim ze ten tvuj vypocet moc nesedi... navic Boss mluvil jen o rozvazce z posty k adresatovi. Musis jeste zapocitat, ze se to nejdriv veze z nejake vesnicke posty do mesta, pak nekam vlakem, pak od vlaku autem na nejakou prazskou postu, odtamtud na nejakou mistni postu atdatd...
A porad to jeste vyjde levneji nez to posilat nejakou kuryrni sluzbou (aspon mam ten dojem).
tks
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od tks »

Vzduchoplavec píše:Boss8: Doufam, ze tve vypraveni nemelo byti omluvou, proc jsou ty sluzby tak priserne, protoze na me to melo ucinek naprosto opacny... :evil:

200 baliucku za den = 4000 balicku za mesic. Takze mi to vychazi, ze naklady posty na jeden balicek jsou tak maximalne 15 - 20 kc (vcetne benzinu a dalsich vydaju)... Takze posta musi rejzovat neskutecny prachy pri tech cenach za poslani balicku... :?

Absolutně nechápu, proč se tak rozčilujete. Mně se ještě nikdy nic nerozbilo, neztratilo atd. A posílám či dostávám toho opravdu dost, i několik balíků týdně. Jasně, občas je lísteček ve schránce i když byl někdo doma, ale co už. Aspoň se večer projdu, no... Opožděné balíky ze zahraničí nehážu na ČP, tam bude problém i v mezinárodní dopravě a především na celnici.
A zas tak drahé se mi to taky nezdá. Ostatně každý si může sednout do auta a zásilku odvést adresátovi osobně. Co, hoši?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Abu: Ale sedi. 4000 balicku za mesic a plat 17.000,- je 4.25 korun na balicek. Takze pokud jsem to zvedl na 15 - 20 Kc, tak jsem tam myslim nechal docela stedrou rezervu na "dalsi vydaje"...

TKS: Me NIKDY nedovezli balicek az do bytu. pritom mam zvonek jasne oznacen a manezlka je doma na materske. Balik je prakticky VZDY poskozen. Nastesti vetsinou jen obal a obsah vydrzi, ale i tak...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“