Tak to rozšlápnu taky. Problém se zaměstnáním jsem vyřešil tím že jsem se nechal doslova nachytat náborem na českou poštu. Pošta totiž nemá lidi- jak jinak než na pozici Doručovatel motorizovaný -rozuměj doručovatel balíků. Takže začnu asi tady - 7mi hodinová pracovní doba (prima to se mi líbí) 17000,-kč hrubého nástupní plat + 4kč,- za každý doručený balík (hmmm to by šlo) , nový auto (paráda), zaplacený přesčasy (samozřejmost ne?)
Realita : pracovní doba 13 i 14 hodin denně - upozoňuju že naložit a rozvést 190 balíků je pořádná fuška vychází to cca 2,5minuty na doručení balíku včetně naložení, cesty a administrativy nedej bože vyůčtování dobírky,obzvlášť po praze kde mají lidi zamálo napsat si jméno na zvonek (hledej pak imbecila bydlícího v pronajmutém bytě ve 12ti patrovém domě, když od domu nemáš klíče -stejně se nesmíš vzdálit od auta(jakékoliv poškození vozu ti strhnou z platu) a na zvonkách(v případě že tam vůbec jsou) je jen jméno majitele bytu, nikoliv blba co si objenal ten balík). To je situace jedna, ta druhá je že se fakt dozvoníš - frajerovy trvá dvě minuty než se ozve, pak se strašně diví že má balík "a jde dolů" než přijde vykouřím celý cígo. Když dorazí pořádně si prohlédne balík a .... kurva je to na dobírku ,já musím nahoru pro peníze, tak tady počkejte. " V tu chvíly bych toho čuráka kop do koulí - kdo to asi má vědět líp než on že ta kravina co si objednal je na dobírku. (to je fakt vo nervy) nicméně strávíte příjemných 15-20 minut s doručením jednoho balíku. V duchu už vidíte příjemné paní na poště jak se do vás serou proč vezete zase tolik balíků na uložení

(oni to pak musí vydat -samozřejmě nasraným lidem u přepážky).
No a v této atmosféře jsem si odpracoval za 15 pracovních dní svých 195 pracovních hodin - což je víc než většina z vás udělá za celý měsíc. Pak následovaly další 2 pracovní týdny a .......konečně výplata a ...... na pásce žádné doručené balíky ani minuta přesčasu a na účet ....7062,-kč čistého. Jdu k řiditelce .. otázky jsou jasné, odpovědi taky .... jste ve zkušební době ,nemáte nárok. Z fleku beru papír a píšu výpověď a jdu domů - dnes máte smolíka všichni co čekáte na balíky - nejedu. Jsem opět nezaměstnaný.
toliko moje osobní zkušenost s českou poštou.
Ještě vysvětlím některá fakta a postřehy ze zdejšího fora.
Demolice balíků - probíhá zejména při přepravě - zkuste si někdy nacpat do Transita skoro 200 balíků od malých obálek , přes balíky s elektronikou, balíky s kovovými díly které si posílají firmy, k tomu přiložte nápravu z Felicie, 2m dlouhou plechovou vanu z Ostravy, 18 dětských autosedaček, dva obrovské pytle s ovčí vlnou, k tomu plastové bedny, balíčky se stravenkami třeba za 100000,- , balíky s knížkama, atd. atd.. a s tímhle nákladem zkuste jet po Pražských silnicích - budete se hodně divit jak to po pár kilometrech všechno změnilo tvar

.
To že se to do auta ani nedá nacpat , zřejmě vedení české pošty ani nezajímá.
Rozdílné časy doručení - Některé balíky jsou uložený jako tzv. cenovky. To znamená že mají velkou cenu, z toho důvodu jsou před rozvozem uloženy zvlášt od ostatních a jejich převzetí musí řidič stvrdit podpisem- od té chvíle je má na triku (ztráta nebo poškození) tudíž se těchto balíků snaží zbavit co nejdříve (logicky), pak následují ciziny (vaše balíky z HC

) pak následují firmy, pak tzv. stěžovatelé (lidi co systematicky vysírají na poště a zpravidla bydlí do pěti minut pěšky od pošty) a pak teprve ti ostatní - na které zpravidla už nezbyde čas a tak se uloží na příslušné poště - vyjímka jsou ti kteří bydlí zrovna na trase, ti dostanou balík sice třeba v 18,00 večer, ale dostanou. Administrativa spojená s ukládáním na poště trvá minimálně hodinu, no a řidič si pak zvesela vyrazí na svou domovskou poštu, aby předal auto, složenky, peníze, a kompletní vyúčtování dne - když to dobře jde, je řidič ve 20,30 volný a muže jít domu potěšit manželku a dětičky - ale ne moc !!! Protože ráno v 7,00 už musí zas nakládat.
A po výplatě je řidič vlastně rád že manželku a potomky nemusí vidět
Tohle je to za co platíte na poště - státním podniku.
Smrt poště
boss8 .