ale ja to letadlo neridila
Multiplex MiniMag
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
jesteze elapor nehori.... poprvy muj minimag byl na vode a shorel mi "nastesti" jenom regl... musim uznat, ze smrdi paradne..
vsechno jinak prezilo, jeste si nejsem jista jestli taky baterka..
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
kourilo se z toho dost! ja to nevidela, jenom mi pritel volal, ze letadlo je uprostred rybnika a hrozne se t neho coudi...
neplavala jsem pro nej, jenom po kolena ve vode.. regulator se roztavil a buzirka se pritavila na trup..
no proste dost smradu.... a ja to fakt neridila... 
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
Vrtule
Mám Minimag s motorem AXI 2212/20 a napájím to trojčlánkem, stáhnul jsem si Drive Calculator.exe a laboroval s programem. Ted k dotazu, myslíte že přetížím motor dle parametrů takto (19A) že to vydrží nebo to nedpodoručujete.
http://img.ttnet.cz/rc/drive_calc2.jpg
Jakou byste doporučili vrtuli pro Minimaga s tímto motorem aby to trošku letělo. Mám letovou hmotnost 685g.
Tom
Jakou byste doporučili vrtuli pro Minimaga s tímto motorem aby to trošku letělo. Mám letovou hmotnost 685g.
Tom
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
Tak objednam obe vrtule z zkusím to změřit, teď je otázka jak jednoduše abych nemusel investovat 1400 do měřáku (Watt meter), myslíte že by to multimetr třeba jako tento dostatečně změřil ?? Cena asi 300 Kč
http://wifi.aspa.cz/r151-multimetr-re92-a-range-z78854
Tom
http://wifi.aspa.cz/r151-multimetr-re92-a-range-z78854
Tom
Jirak píše:19A u6 je dost, max. doporučovaný krátkodobě je 16A.
Zkusil bych tam dát Graupner 8x6, změřit proud bo s podobným motorem mi MiniMag lítal nejlíp.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Re: Vrtule
thsoft píše:Mám Minimag s motorem AXI 2212/20 a napájím to trojčlánkem, stáhnul jsem si Drive Calculator.exe a laboroval s programem. Ted k dotazu, myslíte že přetížím motor dle parametrů takto (19A) že to vydrží nebo to nedpodoručujete.
Tom
Nevim, co ocekavas od tohohle hornoplosnika pod pojmem "trosku letelo" ale celni odpor je velky, takze jen s vrtulema to uz moc nahonit nejde. Zkousel jsem ruzne velikosti i stejne ruznych vyrobcu. 9x6 mi prisla uz moc dlouha na vzlety a pristani (strejchala o drny) a vykon nebyl moc znat oproti 8x6 nebo 8x4. Zkousel jsem i 7x4, skleneny i plastovy a nakonec skoncil zpatky na oranzove jogurtovce GWS 8x6 typ "lopata" na gumicce. Subjektivne nejlip to ale letalo na rovne oranzove GWS 8x4 (oznacovana jako direct drive - uzke lopatky). Motor mam ted stridakovou plechovku MIG AC 400/14 , vetsinu testu jsem ale delal na nejake 160W obezce s 1200ot/volt.
No páni, vy jste úplní letečtí výzkumníci. K takovýmhle výzkumům už se asi nikdy nedostanu. Já mám na MinyMagu taky AXI 2212/20 a zatím jsem vyzkoušel 8x6, 8x4, 8x3,8. Se vším to lítalo. Ale dle mého názoru nejlépe s 8x6. A výrobce vrtulí??? prostě to co zrovna bylo v obchodě. Mějte se
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vrtule
Tak jsem taky vyzkousel řadu vrtulí, APC 9/6 vyla docela dobrá ale hned se láme, skončil jsem u GWS 8/6 rovné vyměnil jsem unašeč za gumičkový a je to asi to co jsem od Minimaga chtěl, tedy abych se mohl začít (po EG) učit základní akribacii, aby udělal nějaké stoupavé výkruty a třeba se dostal z letu na zádech obráceným lopem. To vše zvládá udělá i 3-4 stoupavé výkruty za sebou než ztratí rychlost.
Teď řeším jak zpevnit výškovku (asi vlepím kousíček uhlíku a panty) aby se neprohýbala. Dál mám trošku problém s křídlem které (protože se bojím už víc dotáhnout polyamid šroub M5) nesedí. Není uplně natěsno a i mírné pootočení o 1-2cm na konci znamená horší letové vlastnosti nutno při každém startu hlídat.
Ješte k tomu multimetru, zkusil jsem změřit proud multimerem 20A od kolegy ale je to naprosto pro tento účel nepoužitelné, má totiž příliš velký vnitřní opor takže motor se točí při jeho zapojení jen asi na 70% a ne naplno takže prod jsem naměřil jen do 8A a to tam určitě teče víc. Nákup Wattmetru jak psal Jirak mě asi nemine
Teď řeším jak zpevnit výškovku (asi vlepím kousíček uhlíku a panty) aby se neprohýbala. Dál mám trošku problém s křídlem které (protože se bojím už víc dotáhnout polyamid šroub M5) nesedí. Není uplně natěsno a i mírné pootočení o 1-2cm na konci znamená horší letové vlastnosti nutno při každém startu hlídat.
Ješte k tomu multimetru, zkusil jsem změřit proud multimerem 20A od kolegy ale je to naprosto pro tento účel nepoužitelné, má totiž příliš velký vnitřní opor takže motor se točí při jeho zapojení jen asi na 70% a ne naplno takže prod jsem naměřil jen do 8A a to tam určitě teče víc. Nákup Wattmetru jak psal Jirak mě asi nemine
Wecernik píše:Nevim, co ocekavas od tohohle hornoplosnika pod pojmem "trosku letelo" ale celni odpor je velky, takze jen s vrtulema to uz moc nahonit nejde. Zkousel jsem ruzne velikosti i stejne ruznych vyrobcu. 9x6 mi prisla uz moc dlouha na vzlety a pristani (strejchala o drny) a vykon nebyl moc znat oproti 8x6 nebo 8x4. Zkousel jsem i 7x4, skleneny i plastovy a nakonec skoncil zpatky na oranzove jogurtovce GWS 8x6 typ "lopata" na gumicce. Subjektivne nejlip to ale letalo na rovne oranzove GWS 8x4 (oznacovana jako direct drive - uzke lopatky). Motor mam ted stridakovou plechovku MIG AC 400/14 , vetsinu testu jsem ale delal na nejake 160W obezce s 1200ot/volt.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)