Přehřívání regulátoru

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

Přehřívání regulátoru

#1 Příspěvek od Mirek12 »

Lítám si z katanou teploměr ukazuje 30stupňů vypnul mi regl Jeti Advence 30 tak jsem udělal větší díru v plastu aby do té kapsy kde je regl šlo více vzduchu od vrtule , lítám znova... a znovu vypnul většinou to udělá když ji trápím do visu zkrátky když se hodně páčkuje, po přistání je všechno horké to je jasny, si říkám že to nebudu turovat v takovém horku, má někdo podobnou zkušenost už jsem s tím odlétal tak 20letů ale až dneska v tomhle horku motor vypnul, tak jsem se musel projít, po chvilce odpočinku motor naskočí, (řízení funguje pořád)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

To mu teda pekne davas :lol: ja zatezuju ECO25 na jeho limity a teplotu za letu sem nameril 80°C...Nak
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mirek12 »

nevím jestli tomu dávám, ale BEC táhne 2x HS81 a 2x Naro pro , je možnost kapsu na regl proděravět pro lepší odvod vzduchu ale to se mi nechce
rtep
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od rtep »

Mirek12 píše:nevím jestli tomu dávám, ale BEC táhne 2x HS81 a 2x Naro pro , je možnost kapsu na regl proděravět pro lepší odvod vzduchu ale to se mi nechce

Při čtyřech servech jak uvádíš, je snad nejlepší mít ten regulátor venku, než schovaný v kapse. Rozdodně se Ti vyplatí kapsu pořádně proděravět.
ronsoc

#5 Příspěvek od ronsoc »

Mam podobny problem s Turnigy 40A, ale zatial neletel .(skuska na zemi, a hreje ako besne) . 1min na pol plynu a uz je to strasne horuce :( A von ho neviem dat, lebo je v kompozite hotliner. A mam tiez 4serva!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

Na pul plynu dycky hreje regulator nejvic...Nak
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kofejn »

Otvor pro odvod ohřátého vzduchu (doufám že ho tam máš :wink: ) by měl být větší než přívodní.
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mirek12 »

kofejn píše:Otvor pro odvod ohřátého vzduchu (doufám že ho tam máš :wink: ) by měl být větší než přívodní.

nemám :lol: tak tam vytvořím teda
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kofejn »

:D No jo, tím se to vysvětluje!
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mirek12 »

kofejn píše::D No jo, tím se to vysvětluje!
vyříznul jsem tam dva otvory a na dotek už není tak horkej, tedka jsem dolítal, tak snad to bude ok v takovejch hicech ale prdím na to zahřívaj se aji zbytečne lipolky
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Doktor »

ronsoc píše:Mam podobny problem s Turnigy 40A, ale zatial neletel .(skuska na zemi, a hreje ako besne) . 1min na pol plynu a uz je to strasne horuce :( A von ho neviem dat, lebo je v kompozite hotliner. A mam tiez 4serva!

Jakej motor s nim reguluješ, s jakou vrtulí, čim to napájíš? :?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Doktor »

Mirek12 píše:nevím jestli tomu dávám, ale BEC táhne 2x HS81 a 2x Naro pro , je možnost kapsu na regl proděravět pro lepší odvod vzduchu ale to se mi nechce

Pokud to napájíš 3s Li-Pol, tak se BEC v akrobatu 3D ohřeje velmi snadno .
Výrobce doporučuje na 3s max. 3 serva. Hitec HS 81 je co se spotřeby týče "otesánek". Při visu jsou serva pořád v pohybu, a tady BEC dostává co proto. Pokud tam máš serva čtyři a ještě k tomu probíhá regulace motoru někde na 2/3 plynu a na hranici zatížení reglu, tak se to lehce může přehřát. :)
Jiří Kolář-BAN1

#13 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Jak napsal Doktor.
HS 81 není otesánek, to je superotesánek. Měli jsme 2 v Extře-Va(zbytek po před. modelu). Po 5 minutách vynul regl, na baterkách se daly smažit vajíčka, model šel k zemi. To vše jsem věděl už dřív, ale chtěl jsem použít zbytky. Serva šla ven, výměna za NaroPro a vše v pořádku. Letový čas cca 8minut.
Proč máš na tomto houboletu serva cca 2,2kg? To nemáme ani v Kataně S30.
ronsoc

#14 Příspěvek od ronsoc »

Doktor píše:
ronsoc píše:Mam podobny problem s Turnigy 40A, ale zatial neletel .(skuska na zemi, a hreje ako besne) . 1min na pol plynu a uz je to strasne horuce :( A von ho neviem dat, lebo je v kompozite hotliner. A mam tiez 4serva!

Mam tam tento motor: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3887
regulator: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3729
Vrtula aeronaut 9,5x5
a Lipol 4s 1750
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Doktor »

ronsoc píše:
Doktor píše:

Mam tam tento motor: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3887
regulator: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3729
Vrtula aeronaut 9,5x5
a Lipol 4s 1750

Neměřil si kolik to s ní točí ot/min?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“