Budoucnost leteckého modelářství 3 (další pokračování)
Re: Budoucnost leteckého modelářství 3 (další pokračování)
Proč mám pocit jako by se tu historie podobného zachraňování svobodného létání zase jednou opakovala...
jyrry.webnode.cz
Stejný člověk?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
To se neodvážím tipovat. Může to být vlastní pocit a iniciativa, může to být agent onoho svobodomyslného fóra "však víme jakého" 
jyrry.webnode.cz
K těm řidičákům, potažmo autům, to lze přirovnat ještě tak, že jako jo, jezdím rychlejc než se v daným místě má a ty co to dodržujou mám za pořádný trouby.
Oni Cliftoni taky každýho nechytí a těch přistiženejch je myslím zlomek než těch nepolapenejch rychlejch hrdinů.
Navíc na silnici je ta psychologická výhoda, že můžu ty dodržovače mít za debily co mě brzděj v rozletu
edit: a jako jooo, vykecávám se tu, ale jsou to myšlenky přepadnuvší mě při opravě náběžky nabořený v Nesvačilech
Oni Cliftoni taky každýho nechytí a těch přistiženejch je myslím zlomek než těch nepolapenejch rychlejch hrdinů.
Navíc na silnici je ta psychologická výhoda, že můžu ty dodržovače mít za debily co mě brzděj v rozletu
edit: a jako jooo, vykecávám se tu, ale jsou to myšlenky přepadnuvší mě při opravě náběžky nabořený v Nesvačilech
jyrry.webnode.cz
Tak místní chytré pány bych chtěl ujistit , že nejsem ničí agent. Mluvím sám za sebe(nejen za sebe jak už jsem zjistil). A některé příspěvky mě přijdou typicky české. Proč neupravit něco, no protože jsem Čech a umím jen držet h... . Možná by bylo dobré aby si každý to co jsem napsal přečetl pořádně a zamyslel se. Jak jsem napsal není to jen o mých pocitech, ale i poslouchání jiných modelářů na akcích.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To co říkáš proběhlo a proto mohou členové Svazu modelářů létat 300 metrů /600 metrů. Ale je to o tom, že několik členů Svazu odložilo modely, z dílny a letišť přešli k počítačům a kancelářím. sedli k papírům a odmakali to pro ostatní. Tak to může fungovat.
Nicméně naznač cestu po které půjdeš, aby jsi situaci změnil?
Nicméně naznač cestu po které půjdeš, aby jsi situaci změnil?
Doteď jsi tu hubu držel, zatím co jiní makali a zařídili pro nás lepší podmínky. A to lepší než jsou v mnoha zahraničních zemích už dávno před EU.Pejrak píše: úte 14.04.2026 11:01 Tak místní chytré pány bych chtěl ujistit , že nejsem ničí agent. Mluvím sám za sebe(nejen za sebe jak už jsem zjistil). A některé příspěvky mě přijdou typicky české. Proč neupravit něco, no protože jsem Čech a umím jen držet h... . Možná by bylo dobré aby si každý to co jsem napsal přečetl pořádně a zamyslel se. Jak jsem napsal není to jen o mých pocitech, ale i poslouchání jiných modelářů na akcích.
Právě že jen za sebe. Mimochodem zde jistý politik navrhuje vystoupení z EU s tím, že opět budeme vyrábět spalovací auta. Ale už neříká, kdo je bude kupovat, když zbytek světa má tendence jít jinou cestou. Jak zde už psal TomasC, ale i další, jednalo se, upravovalo a připravovalo několik let. První dokument je z r. 2019, takže už prakticky 7 let. Tomu předcházela nějaká doba vyjednávání (vše tu už bylo k tomu napsáno) a najednou se probudí medvěd ze zimního spánku a chce všechno měnit.Pejrak píše: úte 14.04.2026 11:01 Tak místní chytré pány bych chtěl ujistit , že nejsem ničí agent. Mluvím sám za sebe(nejen za sebe jak už jsem zjistil). A některé příspěvky mě přijdou typicky české. Proč neupravit něco, no protože jsem Čech a umím jen držet h... . Možná by bylo dobré aby si každý to co jsem napsal přečetl pořádně a zamyslel se. Jak jsem napsal není to jen o mých pocitech, ale i poslouchání jiných modelářů na akcích.
Ano, je to i o pocitech podobných lidí, ale stačí si přečíst celé vlákno. Ať už se to jmenuje spolek, svaz, unie, komora, či ještě jinak, vždycky bude "boxovat" jen a pouze za své členy a ne za "cizí", které nezná a nezná tím pádem i jejich zájmy. Ten spolek může vydat svá pravidla a chtít, aby je členové dodržovali a stanovit sankce za nedodržování (třeba odejmutí licence a vyloučení). Jak má ale zaručit, že se jakýmikoliv pravidly bude řídit nečlen? Pejraku, založ si svůj spolek, sežeň dostatek členů, jednej jejich jménem a změň to.
Hitec Aurora 9X
Už mlčím, jenom si tu něco...
jyrry.webnode.cz
A zase se ozvali praví češi. Kdybych o nějakém vyjednávání věděl tak bych se rád přidal. Bohužel v té době jsem ještě nelítal a to co někdo vyjednal jsem si přečetl až pak. Ale to zdejší vyjednavači přeci určitě nepoznali ten rozdíl o který mě jde . Neházet letadélkáře do jednoho pytle s copteráky. Je vidět, že tady mluví copteráci jinak by se nad tím zamysleli. Nebudu to tady více řešit, kdo nechce chápat nepochopí, budu si dále létat s letadélky bezpečně tak jako dosud a kdy chci, klidně mě zastřelte ale myslet si budu také svoje! Nesmyslů už jsem za svůj život slyšel a viděl dost. Užívejte si zatímní svobodu, kterou jste si vyjednali. Nebude dlouho trvat a mocní vám to ještě "vylepší". Už si pište co chcete, tady končím s psaním, je to marný,jeto marný je to marný.
Hmm, tak jestli považuješ mých cca 15 letuschopných modelů plošníků za coptéry...
. Zeptej se TomaseC na průběh těch jednání. Myslím, že se opravdu podařilo vyjednat maximum možného. Díky komercionalizaci modelářství si už létající aparát koupí každý, kdo nemá v peněžence průvan a tomu to také odpovídá. Najdi si videa na You Tube, kde magoři zavřeli tunel pro auta a létali tam s 3D dvoumetrovým akrobatem. Podobných videí je (bohužel) spousta. Založ spolek, sežeň členy a jednej. Ano, měl jsi se probudit před nejméně deseti lety.
Hitec Aurora 9X
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Říká se tomu politika. Coptérák nejsem. Nejsem "my a oni". Nepřidáváš se k tomu úsilí teď, nepřidal by ses ani tehdy.
Politika = proces rozhodování, jak jednotlivci a skupiny prosazují své zájmy, vyjednávají a docházejí ke kompromisům. Politika je organizované usilování o vliv na rozhodování ve společném prostoru.
Politika = proces rozhodování, jak jednotlivci a skupiny prosazují své zájmy, vyjednávají a docházejí ke kompromisům. Politika je organizované usilování o vliv na rozhodování ve společném prostoru.
Libor
DěkujemePejrak píše: úte 14.04.2026 15:02 .... Už si pište co chcete, tady končím s psaním, je to marný,jeto marný je to marný.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Žádní praví češi neexistují. Když už, tak Češi.
A o ty jsi nic nepoznal. Vyjednaná uvolněná pravidla jsou pro letadla. Nikoliv pro coptery. A dokonce ani pro letadla s kamerou. Pokud nepatříš mezi registrované letecké modeláře, tak pro tebe neplatí rozšířené limity.Pejrak píše: úte 14.04.2026 15:02 Ale to zdejší vyjednavači přeci určitě nepoznali ten rozdíl o který mě jde . Neházet letadélkáře do jednoho pytle s copteráky. Je vidět, že tady mluví copteráci jinak by se nad tím zamysleli.
Coptery mají svoje pravidla, mnohem více omezující.
Než se začneš rozohňovat, bylo by dobré si ujasnit, o čem že vlastně mluvíš a co chceš.
No, a jen tak naokraj: TomasC, kterému patří díky za to, co pro české letecké modeláře dokázal vyjednat, je několikanásobný mistr světa s "letadélky"...
Obávám se, že tohle tvrzení platí přesně právě na tebe. Bez znalostí toho, co skutečně několik let probíhalo, a díky velkému úsilí řady lidí, z nich část je i zde na fóru a velmi trpělivě a blbuvdorně se tu snaží vysvětlit, že se jim objektivně povedlo vyjednat opravdu dobré podmínky ve srovnání s možnostmi v okolních zemích, ty přijdeš a začneš jen remcat.
Připomíná mi to ty čechy, co se brání obnovitelným zdrojům, abychom udržovali závislost na fosilních palivech.... typicky v nějakém pajzlu u desítky Braníka.
Pokud máme zachovat možnost, dělat svůj modelářský koníček plnohodnotně, je zcela logické a nanejvýš žádoucí, oddělit se od různých hlupáků, co si koupí dron a pak by s ním nejradši lítali nad Václavákem a jim podobných. Zcela logickým a naprosto správným krokem je tedy deanonymizace tj. pod svým jménem se registrovat, stát se členem organizace, která toto zaštiťuje, naučit se, jaká pravidla je nutno splňovat a řídit se jimi. S tím plně souvisí logická povinnost označování modelů jednoznačným ID svazu a konkrétního člena. Pokud dojde pak k nějakému excesu, minimalizuje to riziko, že případná zloba dopadne na všechny modeláře, jak tomu občas v minulosti bývalo.
Přestože se prakticky nijak aktivně neúčastním na akcích mého domovského klubu, jsem rád, že aspoň část mých příspěvků mu pomáhá, třeba pro fungování kroužků a výchově budoucích modelářů. Pokud to někdo s modelářstvím myslí vážně a není absolutní sobec, měl by to cítit podobně.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu