Halové a parkové samokřídlo s EDF 30mm

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Halové a parkové samokřídlo s EDF 30mm

#16 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše: stř 04.02.2026 10:56 ... metodu řezání lichoběžníkovýho křídla pilou na otočným čepu...
... znám, ale na jedno křídlo za posledních 10 let nebudu něco na stole konstruovat. Mimo to - vnější části mají negativní zkroucení -4°. To by asi teda nevzniklo.
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jyrry »

Tak je to asi tak nějak hotový :D
S baterkou 350mAh to hmotí 163g (z toho asi 10g olovo úúúplně vepředu) včetně 3D tištěných (PLA-LW) koncových "oblouků", které mají dohromady cca 4g. Takže nemusim lepit QR-kód :mrgreen:
Osvěžil jsem si specifika práce s bublinatým materiálem; no, nic moc, zase na nějakou dobu stačí. Známá je skutečnost, že EPP nějakým mechanizmem rychle tupí břity lámacích nožů; to jsem si uvědomil až když jsem si zprasil oba nožejky. Lepené to je celé tavným lepidlem, CA jsem zbaběle použil na páky křidélek (tištěné z PLA-HT), nikde jinde. Je to docela tuhé, uvidím co to bude dělat v luftu, případně zaříznu nějaké ty karbónové drátky. Mám to napípané, snad počasí dovolí test na mokrým sněhu :|
Přílohy
960mm_hala_EDF30_06.jpg
jyrry.webnode.cz
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

jyrry píše: stř 04.02.2026 23:02 Tak je to asi tak nějak hotový :D
S baterkou 350mAh to hmotí 163g (|
Tak to je ůžasný.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od jyrry »

Tak jsem využil počasí (lehce nad nulou a skoro žádný vítr) a byl tam.
Dost jsem to sestříhal; hned prvním nepovedeným vrhem jsem urazil kousek koncového oblouku (to jsem ustříhnul :P ), ale éro s tím pak létalo celkem obstojně.
Je to zase stabilní (kdoví proč? :mrgreen: ), v náklonech je vidět snaha o srovnávání díky nezbytným negativům. Trochu to driftuje, ale až se s tím blíž seznámím, myslím že do haly by se to mohlo vejít.
Na přistání klouže jak větroň, asi se mu nechtělo do mokrýho sněhu :lol:
Musím dole vyhloubit nějaké kapsy pro normální uchopení, za EDF se to fakt hází blbě...

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
jyrry.webnode.cz
HONZIK 22

#20 Příspěvek od HONZIK 22 »

Lita ti to skvele. Gramaz je taky bombasticka . Nicmene u nas takove haly nemame ,snad kdyby vyklidily MAKRO. Tedy jen pro me. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“