Fascination 3,6m od TopmodeluCZ
Fascination 3,6m od TopmodeluCZ
Stal jsem se šťastným majitelem Fascinationu a rád se podělím o zkušenosti, protože jsem zde na vlákno o něm nenarazil. Stavba proběhla naprosto bez problému, ostatně jsem o ní vytvořil článek do RCR( vyjde v čísle 6). Kvalita dodaných dílů je výborná, trup vyztužený uhlíkem, křídlo, potah, ocasky, vše ve velmi dobré kvalitě. Serva jsem použil doporučené HS-82MG, motor Mega 22/45/3e s vrtulí 13x6, čtyřčlánek 3700mAh. S touhle motorizací stoupá velmi svižně. První let stačilo velmi mírně dotrimovat, jinak bez problému.Překvapila mne kompletnost stavebnice.
Letový projev je majestátní, splňuje vše,což jsem od něj očekával. Hmotnost 3,2kg, nechtěl jsem "lehouše", do slabých podmínek mám házedlo. Lítal jsem s ním i za většího větru, prosazuje se proti němu v pohodě. Mám namixované tři režimy: normal, termika - klapky na cca 5 st. a jejich menší výchylky na plynu, přistání klasika butterfly. Velmi dobře se ustředí v termice, při režimu normal po obloze citelně zrychlí.
Samozřejmě, že srovnání s celokompozity není na místě, taky cena je oproti nim třetinová, ale na pohodové a myslím si, že i velmi slušné a výkonné polétání v termice je skvělý. Křídlo má trojí lomení, přijde mi hodně povedené.
Letový projev je majestátní, splňuje vše,což jsem od něj očekával. Hmotnost 3,2kg, nechtěl jsem "lehouše", do slabých podmínek mám házedlo. Lítal jsem s ním i za většího větru, prosazuje se proti němu v pohodě. Mám namixované tři režimy: normal, termika - klapky na cca 5 st. a jejich menší výchylky na plynu, přistání klasika butterfly. Velmi dobře se ustředí v termice, při režimu normal po obloze citelně zrychlí.
Samozřejmě, že srovnání s celokompozity není na místě, taky cena je oproti nim třetinová, ale na pohodové a myslím si, že i velmi slušné a výkonné polétání v termice je skvělý. Křídlo má trojí lomení, přijde mi hodně povedené.
Re: Fascination 3,6m od TopmodeluCZ
No konečně!
)
Také jsem konstatoval že Fascination není na RCM nijak oblíben.Pokus o diskusi o "něm" neúspěšný.
Mám ho asi dva roky,naprostá spokojenost i stálý "obdiv na letišti" P.Vos.
Také jsem konstatoval že Fascination není na RCM nijak oblíben.Pokus o diskusi o "něm" neúspěšný.
Mám ho asi dva roky,naprostá spokojenost i stálý "obdiv na letišti" P.Vos.
To jsem rád, že nejsem jediný, kdo ho má. Možná se o něm nediskutuje, protože se u něj žádné problémy neřeší. Jak jsem psal, stavba šla jak po másle, předpřipravenost perfektní. Já sám moc účelové modely nemusím, mám raději makety a polomakety, ale Fascination mne zaujal na první pohled. Je to jedna z mála účelovek, které se mi opravdu líbí, podle mne je velmi elegantní. Navíc lítá skvěle. Doplnil jsem mu ještě Jeťácké vario.
Za ty peníze opravdu dobrý výrobek. Já používám skyassistant. Letadlo ještě mám,auto už je ve šrotě.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Ahoj piloti, zakoupil jsem tento již létaný model. Zeptal bych se Vás na optimální polohu těžiště a jakou baterii jste volili? Pán tam měl 4s 4000mAh.. Řešili jste panty na klapkách a křidélkách, nebo je páska dostačující?
Díky Vašek
Díky Vašek
-
HONZIK 22
78-85mm.
U Topmodelu jsem vzdy vychazel jejich doporucenych udaju. I CO SE BARERIE A POHONU TYKA. Viz jejich stranky
https://www.topmodelcz.cz/resources/upl ... matice.pdf
U Topmodelu jsem vzdy vychazel jejich doporucenych udaju. I CO SE BARERIE A POHONU TYKA. Viz jejich stranky
https://www.topmodelcz.cz/resources/upl ... matice.pdf
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Ta páska funguje. I na těžších letadlech.Cermi píše: ned 09.11.2025 9:30 Řešili jste panty na klapkách a křidélkách, nebo je páska dostačující?
Libor
Ale no ták, modelařina je o zkušenostech. Číst ještě zvládnu. Jinak za mě je pant pořád pantem a páska se mu nemůže nikdy vyrovnat. Neposuzuji, zda je to nějakou tu dobu po přilepení funkční, ale aby byly plochy pořád na stejném místě. Páska toto nikdy nemůže zaručovat..
Záleží na tom JAK tu pásku umístit. Pak to drží polohu dostatečně.
Takhle dělám závěsy kormidel z Vliesu, s páskou to jde obdobně. Jako bonus to nemá štěrbinu.
Takhle dělám závěsy kormidel z Vliesu, s páskou to jde obdobně. Jako bonus to nemá štěrbinu.
jyrry.webnode.cz
Ještě jsem podrobně nestudoval, jak to tam předchozí modelář nalepil, ale je už teď znát, že to budu předělávat. Určitě je bonus to, že nevznikají při použití pásky nebo podobného materiálu mezery...