Oprava kompozitového modelu
Re: Oprava kompozitového modelu
Jedna vlaštovka jaro nedělá ale zálet to přežilo, jen je to video krátký bo se mi blbě blbě řidilo jen jednou rukou motejlem zatim co jsem měl v druhý ruce mobil a točil. Ženský takový věci dávaj v pohodě ale chlaum tady to hold moc nejde.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
https://youtu.be/Bd-8-E_KMP8?si=3E2k1Gx4QvlPd4iW
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
https://youtu.be/Bd-8-E_KMP8?si=3E2k1Gx4QvlPd4iW
Pepine gratulace k záletu. K tomu není co dodat. Nech Ti to lítá a dělá radost.
Ješte se uvidí, sice nemám pocit že ty opravený křídla by měli po té opravě klapnout, ale ještě uvidim co zvládne misto zlomený uhlikový spojky křidla dřevěná v jednom směru plátama slepená s z bočnic z dřevěný židle z ikeaJanek2 píše: ned 28.09.2025 19:45 Pepine gratulace k záletu. K tomu není co dodat. Nech Ti to lítá a dělá radost.
Už dlouho jsem o tom přemýšlel že by to mohlo jit někdy v nouzi použit jako náhradu, třeba i jen než dorazí od výrobce nová origo , tak si to tady prubnu.
I jsem zvažoval že by to dřevo z židle šlo zespodu možná smysluplně potunit třeba o jedno, dvě lanka bud z brzd kola, nebo přehazovačky, že by to třeba i ruplo,ale křidlo jen zvětšilo véčko a sednout by se s tim ale dalo.
Prostě pepin nooo.
Ted litam s tou spojkou z toho křesla, mincířem to v poho ve svěráku dala i při cca 15 kg aniž bych měl pocit že už se chytá rupnout,,joo jasně,,bez odlehčení je oproti uhlíkové těžší asi o 20 g, ale zase se to často na rozdil od uhlíkovejch spojek křidla válí očas na sídlišti vyhozený u kontejneru.
#183 Příspěvek od pepin Nábytkáři ponejvíc používali kvalitní bukové dřevo. Zdrojem patřičně velkých a dostatečně vyschlých kusů byly i doma ladem ležící parkety či, rozměrově větší prahy.
Taky gratuluju! Myslím, že když po tom letadle nebudeš chtít 15g, tak přežije.
A kolik že bylo mrtvých?
A kolik že bylo mrtvých?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Uplně hotový to ještě není,kabinka lepenkou,,do toho lepšiho křidla ještě zevnitř od serva potunit trochu stojnu rovingem, trochu podlaminovat přelaminovat trochu proborcený potah v okolí šachty pro sevo křidélek ale letuschopný už to je tak to ještě párkrát vezmu do vzduchu abych to nedodělával zbytečně.
Taky si potřebuji lip zjistit zěžiště abych si ujasnil jaký motor, jakou baterku a potom už mohl taky nějak slušnějc umistit do trupu elektroniku né ji tam mit jako ted nastrkanou pomoci dvou pinzet.
Taky si potřebuji lip zjistit zěžiště abych si ujasnil jaký motor, jakou baterku a potom už mohl taky nějak slušnějc umistit do trupu elektroniku né ji tam mit jako ted nastrkanou pomoci dvou pinzet.
Přemet/ výkrut to přežilo tak dám ten klasický Ještě jeden let a bud domu to už dodělat definitivně nebo po tom ještě jednom letu to hold vezmu okolo popelnice
jinak trochu jsem měl strach jak dám motýla na radiomasteru a opět pohoda, klasicky přez vlož za jsem jen přiřadil výškovce i směrovku a opačně.
Ladit toho motyla s tim si budu hrát později, zatim mi to přijde ale v poho, jako že když dam směrovku tak model ani nepřitahuje ani nepotlačuje, rozhodně ne tak že bych to ted nějak jednoznačně viděl a poznal co to chce.
Ladit toho motyla s tim si budu hrát později, zatim mi to přijde ale v poho, jako že když dam směrovku tak model ani nepřitahuje ani nepotlačuje, rozhodně ne tak že bych to ted nějak jednoznačně viděl a poznal co to chce.
Co je to za dřevo netušim, spíš asi něco jako jasan, je to docela pružný a i lehký, zkusim udělat ještě jednu odlehčenou spojku, to bych se mohl dostat na váhu té origo uhlikové ale ani tak si myslim že mi váhový rozdíl cca 20 g nezabije, jen ta uhliková je do vzepětí, ta dřevěná je rovná ale to lomení uhlikový by mi to hrozně zkomplikovalo ji použit tady v tom neorigo trupu, navic s tim trojitym vzepětim už bych nemusel tolik řidit a Vdvojka neni zrovna model s kterym by mi bavilo létat když se toho nedá neřízenim moc podělat.guchar píše: pon 29.09.2025 0:51 #183 Příspěvek od pepin Nábytkáři ponejvíc používali kvalitní bukové dřevo.
Lip než kuličkovej culáris od multiplexu to asi lítá a když stačí pepinovi jak lita culáris stačí mu jak lítá i tady ten model co měl zkončit v popelnici což mi přišlo prostě líto.
Letani jsem zabalil dřiv než bylo pozdě, ale dnes to bylo rozhodně dobrý, jak se ochladilo,,do toho sluníčko, vitr tak max 5 metru tak to bylo termicky super, sice žádný bubliny do stratosfery ale tady jedna, o kousek vedle další, bylo to poznat i podle dravcu že poruznu v dohlednu jich bylo mraky. Ale nechtěl jsem dráždit hada bosou nohou bo z toho jak jsem tam do trupu napchal přijimač, externí bec a tak vubec kabely od serv z toho jsem uplně v poho nebyl tak se ted budu už tak nějak v rámci možnosti a mojich schopnosti udělat alespon trochu mín prasácky. Přijimač přijde v trupu hodně dozadu, abych mohl vylezt ven z zhlikovýho trupu antenama až za klapkama, vešel se mi tam nějak rozumě záložní bec přez diodu a kabeláž překrimpuju na míru.
Přijimač externí bec chci dát na překližkovou destičku a zespodu trupu ho přišroubovat, na něco jako suchý, nebo m3 zip nemám nervy.
Přijimač externí bec chci dát na překližkovou destičku a zespodu trupu ho přišroubovat, na něco jako suchý, nebo m3 zip nemám nervy.
Potřebuji prodloužit jeden kablik od motejlovýho serva, tak sem dam fotky jak to dělám.
Tak nějak přiměřeně přestřihnu kablik od serva který řešim tak, aby byl jeho odstřihlý konektor s kusem kabliku třeba v budoucnu zase někde použitelný,,jako prodlužku třeba jako ted použiji kablik s konektorem z nějakého už dosloužilého serva. Pokud má někdo potřebu si prodlužku nakrimpovat novou rozhodně to samozřejmě taky jde, ale když se dá použit mrtvý servo nekomplikuji si život b
Tak nějak přiměřeně přestřihnu kablik od serva který řešim tak, aby byl jeho odstřihlý konektor s kusem kabliku třeba v budoucnu zase někde použitelný,,jako prodlužku třeba jako ted použiji kablik s konektorem z nějakého už dosloužilého serva. Pokud má někdo potřebu si prodlužku nakrimpovat novou rozhodně to samozřejmě taky jde, ale když se dá použit mrtvý servo nekomplikuji si život b
#188 Nový příspěvek od pepin Světlá barva dřeva a textura vypadá víc na udávaný jasan. Po babičce jsem měl lyže jasanky. Takové to provedení se špičkou ve tvaru zobáčku. Dal jsem si na ně běžecké vázání. Byly nesmrtelné. Dřevo se podle teploty sněhu muselo voskovat. Samozřejmě až po napuštění — zažehlení skluznic klistrem. Zato, ale s kopce jely. A do kopce stoupaly. Jejich pár kg navíc - dolů nevadilo. Nahoru jsem to zvládal. Masiv jasan na nábytku je trochu rarita. Na nábytku je jasan častěji jako dýha.
I dospělé kluzáky se u nás před rokem 1989 převážně stavěly ze dřeva a plátna kluzáky, bývaly jen ze dřeva a plátna, Plasy 2016
I dospělé kluzáky se u nás před rokem 1989 převážně stavěly ze dřeva a plátna kluzáky, bývaly jen ze dřeva a plátna, Plasy 2016
Já, když si chci občas zjednodušit činnost jak pepin s využitím dvou ks kablíků, tak je stříhám stupňovitě, abych neměl spoj všech tří žil v jednom místě, protože tam pak vznikne po zasmrštění bakule, kterou může být problém vměstnat do vymezeného prostoru.
Třeba takhle ?Linj píše: pon 29.09.2025 17:48 Já, když si chci občas zjednodušit činnost jak pepin s využitím dvou ks kablíků, tak je stříhám stupňovitě, abych neměl spoj všech tří žil v jednom místě, protože tam pak vznikne po zasmrštění bakule, kterou může být problém vměstnat do vymezeného prostoru.
Pak na to natáhnu smrštovačku ale někdy ji sesmrštim pouze z jedné a druhé strany aby netáhla uprostřed přez to pájení.
Tak asi spokojenost, ted to tam do toho trupu jen nějak nasoukat