Flakové věže Vídeň

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

Flakové věže Vídeň

#1 Příspěvek od kocispavel »

Zdravím,

Ještě do středy jsem netušil, že něco takového je - ve Vídni se dochovalo několik flakových věží z války.
V jedné z nich - kousek od Maria Hilfe Strasse je nyní Zoo mořský svět https://www.haus-des-meeres.at/
Dneska jsem tam byl a doporučuji. Je to taková Zoo "nastojato"... A pohled na Vídeň z 11 patra stojí za to.
Je tam i kousek originál bočního schodiště, kde "dýchne historie" i k vidění pár artefaktů.
Vstupné sice žádná láce, ale kdybyste měli cestu okolo je tam k vidění leccos.

Pavel
Lupac

Re: Flakové věže Vídeň

#2 Příspěvek od Lupac »

Díky za tip.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Ivoš »

Narazil jsme na podobný Flagturm v krásném vídeňském parku Augarten a můžu říct, že je to hodně působivé - z upravené parkové zahrady se tyčí obrovské betonové monstrum... Dal jsem se tam do hovoru se dvěma rakouskými důchodci a ti mi říkali, že na konci války se to pokoušeli rusáci rozstřílet (tak jako všechno), ale způsobili věži jen několik šrámů.
O Flagturm s podvodním světem jsem nevěděl, díky za tip.
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

A pro ty, kteří by chtěli vidět, ale ne cestovat.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“