Zdravím,
Ještě do středy jsem netušil, že něco takového je - ve Vídni se dochovalo několik flakových věží z války.
V jedné z nich - kousek od Maria Hilfe Strasse je nyní Zoo mořský svět https://www.haus-des-meeres.at/
Dneska jsem tam byl a doporučuji. Je to taková Zoo "nastojato"... A pohled na Vídeň z 11 patra stojí za to.
Je tam i kousek originál bočního schodiště, kde "dýchne historie" i k vidění pár artefaktů.
Vstupné sice žádná láce, ale kdybyste měli cestu okolo je tam k vidění leccos.
Pavel
Flakové věže Vídeň
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Flakové věže Vídeň
Díky za tip.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Narazil jsme na podobný Flagturm v krásném vídeňském parku Augarten a můžu říct, že je to hodně působivé - z upravené parkové zahrady se tyčí obrovské betonové monstrum... Dal jsem se tam do hovoru se dvěma rakouskými důchodci a ti mi říkali, že na konci války se to pokoušeli rusáci rozstřílet (tak jako všechno), ale způsobili věži jen několik šrámů.
O Flagturm s podvodním světem jsem nevěděl, díky za tip.
O Flagturm s podvodním světem jsem nevěděl, díky za tip.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz