blesk píše: stř 12.02.2025 14:18
Jak se tak dívám na ten bezpečnostní list, tak ono jak se to podaří, tak se to podaří... 8 až 63% Acetonu je docela rozptyl
MPml píše: čtv 06.02.2025 6:20
... Když pro změnu si chci koupit acetonové ředidlo, tak naopak si musím koupit pixlu s nápisem C6000, a podle toho, co chci aby obsahovala (protože překvapivě acetonová ředidla jsou různá, s různým složením a od různých výrobců) si musím dát pozor, CO na té pixle je za doplňkový kód - třeba v případě Colorlaku to čtyřmístné číslo - podle čísla je vždy JINÉ složení.
...
blesk píše: stř 12.02.2025 14:18
Jak se tak dívám na ten bezpečnostní list, tak ono jak se to podaří, tak se to podaří... 8 až 63% Acetonu je docela rozptyl
Nejspíš (pouze odhad) je to pro to, aby do toho s rezervou vlezly všechny ty jednotlivý verze (včetně té nebělající pro zapon) a nešlo z toho jednoduše vykrást přesné poměry v té které.
V každém případě kromě toho acetonu je tam spousta jiného a rozhodně ne málo - proto taky R7300 (čistý aceton) se opravdu chová úplně jinak.
Dobrý večer kolegové. Pročítám toto zajímavé vlákno a chtěl bych se zeptat, jestli tedy má někdo vyzkoušeného výrobce ACETON nebo C6000 , který nedělá ty bílé povlaky?
hozyy píše: úte 18.02.2025 21:28
... má někdo vyzkoušeného výrobce ACETON nebo C6000 , který nedělá ty bílé povlaky?
● Zkus hledat v sedmi stránkách tohoto vlákna Varování před nitroředidlem C 6000 Severochema
● Pochopitelně v prvé řadě začnu u dostatečné teploty a malé relativní vlhkosti prostředí. Když to nezabere hledám problém v použitém laku a ředidle.
Hozyy: Ono nejjednodušší cesta je asi koupit různé značky ředidel osobně a vyzkoušet. U špatných ředidel je možné je potom použít na jiné věci, třeba čištění štětců a jiných pomůcek. Nevím, ale podle mě bude i u těch ředidel, že je jen pár ředidel a ostatní jen přebalují do svých obalů. Nebo se pletu?
varok píše: ned 23.02.2025 17:20
Hozyy: Ono nejjednodušší cesta je asi koupit různé značky ředidel osobně a vyzkoušet. U špatných ředidel je možné je potom použít na jiné věci, třeba čištění štětců a jiných pomůcek. Nevím, ale podle mě bude i u těch ředidel, že je jen pár ředidel a ostatní jen přebalují do svých obalů. Nebo se pletu?
Vzhledem k tomu, jak "široce" je pojatý seznam komponentů je dost dobře možný i opačný stav.
V podstatě nikoho to nijak zvlášť neomezuje v tom, že slije dokupy zbytky chemikálií co se mu zrovna naskytly a prodá to jako ředidlo xy, tedy to, co se receptu zhruba podobá...
Právě, že jsem toho už vyzkoušel a nakombinoval dost. Ani kombinace s toluenem , jak jsem četl v jiném vlákně mi nefungovala
Tak jsem myslel, že je něco, co jsem třeba nezkusil.
Ještě jsem ale vyčetl, že ve včelařství se používá laboratorní aceton, který bych zkusil.