konec uhu poru tak, jak ho známe

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: konec uhu poru tak, jak ho známe

#16 Příspěvek od jyrry »

blesk píše: stř 12.02.2025 14:18 Jak se tak dívám na ten bezpečnostní list, tak ono jak se to podaří, tak se to podaří... 8 až 63% Acetonu je docela rozptyl 😁
MPml píše: čtv 06.02.2025 6:20 ... Když pro změnu si chci koupit acetonové ředidlo, tak naopak si musím koupit pixlu s nápisem C6000, a podle toho, co chci aby obsahovala (protože překvapivě acetonová ředidla jsou různá, s různým složením a od různých výrobců) si musím dát pozor, CO na té pixle je za doplňkový kód - třeba v případě Colorlaku to čtyřmístné číslo - podle čísla je vždy JINÉ složení.
...
jyrry.webnode.cz
MPml

#17 Příspěvek od MPml »

blesk píše: stř 12.02.2025 14:18 Jak se tak dívám na ten bezpečnostní list, tak ono jak se to podaří, tak se to podaří... 8 až 63% Acetonu je docela rozptyl 😁
Nejspíš (pouze odhad) je to pro to, aby do toho s rezervou vlezly všechny ty jednotlivý verze (včetně té nebělající pro zapon) a nešlo z toho jednoduše vykrást přesné poměry v té které.
V každém případě kromě toho acetonu je tam spousta jiného a rozhodně ne málo - proto taky R7300 (čistý aceton) se opravdu chová úplně jinak.
hozyy

#18 Příspěvek od hozyy »

Dobrý večer kolegové. Pročítám toto zajímavé vlákno a chtěl bych se zeptat, jestli tedy má někdo vyzkoušeného výrobce ACETON nebo C6000 , který nedělá ty bílé povlaky?
guchar

#19 Příspěvek od guchar »

hozyy píše: úte 18.02.2025 21:28 ... má někdo vyzkoušeného výrobce ACETON nebo C6000 , který nedělá ty bílé povlaky?
● Zkus hledat v sedmi stránkách tohoto vlákna Varování před nitroředidlem C 6000 Severochema
● Pochopitelně v prvé řadě začnu u dostatečné teploty a malé relativní vlhkosti prostředí. Když to nezabere hledám problém v použitém laku a ředidle.
hozyy

#20 Příspěvek od hozyy »

Děkuju za tip. Je tam ještě odkaz na další vlákno. Je vidět, že to trápí hodně lidí.
varok

#21 Příspěvek od varok »

Hozyy: Ono nejjednodušší cesta je asi koupit různé značky ředidel osobně a vyzkoušet. U špatných ředidel je možné je potom použít na jiné věci, třeba čištění štětců a jiných pomůcek. Nevím, ale podle mě bude i u těch ředidel, že je jen pár ředidel a ostatní jen přebalují do svých obalů. Nebo se pletu?
zdzd

#22 Příspěvek od zdzd »

varok píše: ned 23.02.2025 17:20 Hozyy: Ono nejjednodušší cesta je asi koupit různé značky ředidel osobně a vyzkoušet. U špatných ředidel je možné je potom použít na jiné věci, třeba čištění štětců a jiných pomůcek. Nevím, ale podle mě bude i u těch ředidel, že je jen pár ředidel a ostatní jen přebalují do svých obalů. Nebo se pletu?
Vzhledem k tomu, jak "široce" je pojatý seznam komponentů je dost dobře možný i opačný stav.

V podstatě nikoho to nijak zvlášť neomezuje v tom, že slije dokupy zbytky chemikálií co se mu zrovna naskytly a prodá to jako ředidlo xy, tedy to, co se receptu zhruba podobá...
hozyy

#23 Příspěvek od hozyy »

Právě, že jsem toho už vyzkoušel a nakombinoval dost. Ani kombinace s toluenem , jak jsem četl v jiném vlákně mi nefungovala
Tak jsem myslel, že je něco, co jsem třeba nezkusil.
Ještě jsem ale vyčetl, že ve včelařství se používá laboratorní aceton, který bych zkusil.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“