3D tisk modelů letadel II
Re: 3D tisk modelů letadel II
Jj a nejen ten jeden roh. Na horní rantly tiskárny si člověk musí dávat pozor všude pokud je podložka využita nadoraz. Já sekvenčně tisknu max 4 věci najednou a spíš jen 2 až 3...
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Zdeňku a Jyrry, díky moc. Ten rozdíl je dechberoucí. Jsem docela přesvědčený o tom, že to rozvibruje ventilátor.
PS: nastavení tisku bylo identické. Jen a pouze jsem přidal "výztuhu"
PS: nastavení tisku bylo identické. Jen a pouze jsem přidal "výztuhu"
Gratuluji, teď to vypadá opravdu výborně 
Jo, dělá mi to taky. Ignoruju toWarhawk2 píše: ned 12.01.2025 22:40 Jyrry, otázka mimo. Taky ti A1 Mini vždy na třetí vrstvě odjede do rohu?
jyrry.webnode.cz
A zkoušel jsi toto?Warhawk2 píše: ned 12.01.2025 22:39 Kdyby se tak dalo lépe pracovat s STL...
01-12-2025, 22-35-37.png
https://openscad.org/
Stl jde naimportovat a pak upravit - třeba ořezat, vyvrtat díry, něco dolepit a tak.
Není to ale 100%, pokud je stl komplikované a má nauzavřené plochy, tak to někdy nezvládne. Ale za zkoušku to vždycky stojí.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Open SCAD znám, ale nezkoušel jsem jej. Zkusím tedy, jak se tváří na STL. STL se dá importovat i do mého oblíbeného SolidEdge, ale pracovat s ním je za trest, nějak se musí mapovat mesh, atd. To, co jsem tisknul, by teoreticky mělo být možné dělat ve "Vaze" mode, ale tím, že je to slepené tak nějak od oka to slicer nezvládne.
Pokud tu spojku uděláš jako jednu stěnu o tloušťce dvou perimetrů, tak by vase mohlo fungovatWarhawk2 píše: pon 13.01.2025 13:13 Open SCAD znám, ale nezkoušel jsem jej. Zkusím tedy, jak se tváří na STL. STL se dá importovat i do mého oblíbeného SolidEdge, ale pracovat s ním je za trest, nějak se musí mapovat mesh, atd. To, co jsem tisknul, by teoreticky mělo být možné dělat ve "Vaze" mode, ale tím, že je to slepené tak nějak od oka to slicer nezvládne.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem pro A1 Mini a LW-PLA od 3DPrintLab implementoval toto nastavení: https://forum.bambulab.com/t/settings-f ... n-x1c/7849
Import je otrava, takže ty obrázky obrazovky jsou nejspíše užitečnější. Bambulabstudio to snad pro tiskárny řady A neumí.
Každopádně to funguje velmi dobře.
Import je otrava, takže ty obrázky obrazovky jsou nejspíše užitečnější. Bambulabstudio to snad pro tiskárny řady A neumí.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Trup je připravený na slepení. Zatím 45g i s uhlíky (bez ocasních ploch). To by i mohlo fungovat.
Má cenu řešit třeba epoxy, nebo CA lepidlo je vládcem?
Má cenu řešit třeba epoxy, nebo CA lepidlo je vládcem?
Koukám, že od toho nejsem daleko...Warhawk2 píše: pon 13.01.2025 20:50 ... jsem pro A1 Mini a LW-PLA od 3DPrintLab implementoval toto nastavení: ...
jyrry.webnode.cz
To máš nějaké rapaté, chlupaté, ne?Warhawk2 píše: pon 13.01.2025 20:50 Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem pro A1 Mini a LW-PLA od 3DPrintLab implementoval toto nastavení: https://forum.bambulab.com/t/settings-f ... n-x1c/7849
Mi to přijde pěkné, na to že to je bílá...
Nevím jak ostatní, ale mě to tiskne různě v závislosti na barvě filamentu.
Teď tisknu žlutou a černou LW-PLA od 3Dlabprint, na totožné nastavení je černá dost dobrá a žlutá dělá neplechu, bordýlek. To samé mi dělala i bílá LW-PLA.
Moc to neřeším, mám to na lítání, ne na koukání
To samé se mi děje v PLA, barevné jsou dobré a bílá, obzvlášť PLA+, mi tiskne nepříliš vzhledně.
Teď tisknu žlutou a černou LW-PLA od 3Dlabprint, na totožné nastavení je černá dost dobrá a žlutá dělá neplechu, bordýlek. To samé mi dělala i bílá LW-PLA.
Moc to neřeším, mám to na lítání, ne na koukání
To samé se mi děje v PLA, barevné jsou dobré a bílá, obzvlášť PLA+, mi tiskne nepříliš vzhledně.
jyrry.webnode.cz
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, ono to zkresluje ta fotka. Ten povrch je opravdu moc pěkný. Nemám výčitek a to jsem dost perfekcionista.
Jyrry, potvrzují že různé barvy se tisknou různě. A to obecně. Dost nesnáším cokoliv poloprůhledného. Nejraději mám asi šedé PLA nebo tmavě modré PETG
Jyrry, potvrzují že různé barvy se tisknou různě. A to obecně. Dost nesnáším cokoliv poloprůhledného. Nejraději mám asi šedé PLA nebo tmavě modré PETG
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Jyrry, kdyz jsme jeste u toho - jake pouzivas nastaveni pro retraction a pripadne pro kompenzaci sloni nohy?jyrry píše: pon 13.01.2025 23:12 Mi to přijde pěkné, na to že to je bílá...
01-13-2025, 23-07-48.png
Nevím jak ostatní, ale mě to tiskne různě v závislosti na barvě filamentu.
Moc to neřeším, mám to na lítání, ne na koukání![]()
Abych byl uprimny, tak ja se s tim vubec nemazal. Nedelal jsem zadne zkusebni objekty (az na dve malinkate kostky) a vubec nic jsem neladil. Vzal jsem to nastaveni z netu a sel tisknout ero abych zjistil, jestli se mi to bude vubec libit.
Ruzne stringy a bobky okolo cistim nozem, protoze to jde dobre. U prvni vrstvy "ciham" s pinzetou, abych odstranil nejake silenosti pri zacatku tisku. Vse by se dalo lepe odladit, ale az casem
Snažil jsem se nafotit můj povrch, ale nemůžu přesvědčit mobil aby se na něco slušně zaostřil. Nějaké ty drobky tam samozřejmě také jsou...Warhawk2 píše: úte 14.01.2025 9:06 Jyrry, kdyz jsme jeste u toho - jake pouzivas nastaveni pro retraction a pripadne pro kompenzaci sloni nohy?
Abych byl uprimny, tak ja se s tim vubec nemazal. Nedelal jsem zadne zkusebni objekty (az na dve malinkate kostky) a vubec nic jsem neladil. Vzal jsem to nastaveni z netu a sel tisknout ero abych zjistil, jestli se mi to bude vubec libit.
Ruzne stringy a bobky okolo cistim nozem, protoze to jde dobre. U prvni vrstvy "ciham" s pinzetou, abych odstranil nejake silenosti pri zacatku tisku. Vse by se dalo lepe odladit, ale az casem![]()
Pokud jde o retrakce, tak pro LW-PLA by žádné byt neměly a tisk by měl být plynulý. LW pořád v tryce kyne a co uteče během přesunu se pak nedostává tam kde patří.
3DlabPrint a OWL plane tisknu přes Průša slicer s jejich nastavením https://3dlabprint.com/faq/prusaslicer/ tj. LW bez retrakcí.
Plane Print tisknu přes CURA, protože Průša slicer jezdí i vně dílu a pak je to celé chlupaté a pavučinovaté. Pro Cura retrakce jsou podle https://www.planeprint.com/print
Tak mi to obojí funguje a zbytečně do toho nevrtám, v tomto ctím karburátorová pravidla.