Co vidím tak se ty obchody rozjely teprve nedávno tak uvidíme co se bude dít.
Skor sa nikto neodvazil si tam nieco objednat a ked si nezobral 10k kusov tak sa s tebou ani nebavili.
LV píše:No a potom si budeš objednávať v číne aj sekunďák, balzu, lišty....?![]()
![]()
Marek71 píše:Sekunďák som už v Číne kúpil, zelený Flash tam stál tuším 5 USD, u Pecky 159 KČ. Ale stále nakupujem aj v ČR, jedna nejaké drobnosri, výstuhy, bovdeny a podobne a jednak keď sa mi nechce čakať a potrebujem napr. vrtuľu, koncovky na tiahla a podobne.
EDIT:
Tak kecám, ten Flash stál 2,89 USD.
To je večná téma, priamy nákup v Číne vs. český obchodník. Ale stačí sa pozrieť do UK na inwoodmodels.co.uk a človek hneď vidí, že aj v EU sú slušné ceny na elektroniku, tak prečo nie v ČR ?LV píše:No a potom si budeš objednávať v číne aj sekunďák, balzu, lišty....?![]()
![]()
pavelh píše:Pro všechny, kteří brečíte na špatném hrobě! ......
Pokud tedy budete nadávat na malé obchodníky a vše nakupovat v Číně, nic tím nevyřešíte, jen docílíte toho, že malí obchodníci padnou a i na smrkovou lištu, kterou potřebujete ihned, budete čekat 14 dní!
jio píše:zdzd píše:jio píše:Trošku tvému příspěvku nerozumím.
Můžeš rozkódovat to 2200 + 2000 + 2000 + 2000 = 8200,-
Nějak nerozumím tomu, proč uvádíš hned 3 ks 8kanálového přijímače najednou.
Pouze malá oprava, ten Tx je 16kanál, ne 8.
K té láci - určitě máš přehled o českých cenách za srovnatelný Tx i Rx FASST. Můžeš je uvést podle stejného vzorce?
Protože navazuji na příspěvek, ve kterém se pro přechod do nového pásma počítalo s vysílacím modulem + tři přijímače. Jeden přijímač je k ničemu, s tím nevystačíš.
České ceny mě moc nezajímají, nakupuji tam, kde se to dá. Sedmikanál VF FASST7 modul + tři přijímače je za 450$, v osmikanálu FASST MULT je to 600$. RX sedmikanál v ČR stojí kolem 2000,- osmikanál 3700,-. Vysílací osmikanál modul 3500,- čtrnáctikanál 4200,-
Přímo srovnávat s FASST dost dobře nejde. Sedmikanál má o kanál míň jak JETI, Osmikanály jedou na nativním spojení s TX a nemají omezení PPM. Díky tomu omezení stejně JETI TX modul těch 16 kanálů nedá, protože je od nikud nedostane.
No nevím, ale mi to přijde na cca dvojnásobek toho, co za to chce Jeti. Mimo to určitě není u dovozu zajištěn 100% bezproblémový servis, je bez českého návodu a 2 let záruky.
Žiji v Česku a ptám se proto opravdu na české ceny. Nemám zájem kupovat někde za mořem a šulit na clu. Docela rád vidím, když z mých plateb odvede český prodejce daň za kterou se pak v Česku postaví např.1cm dálnice.
pavelh píše:Marek71 píše:Sekunďák som už v Číne kúpil, zelený Flash tam stál tuším 5 USD, u Pecky 159 KČ. Ale stále nakupujem aj v ČR, jedna nejaké drobnosri, výstuhy, bovdeny a podobne a jednak keď sa mi nechce čakať a potrebujem napr. vrtuľu, koncovky na tiahla a podobne.
EDIT:
To je večná téma, priamy nákup v Číne vs. český obchodník. Ale stačí sa pozrieť do UK na inwoodmodels.co.uk a človek hneď vidí, že aj v EU sú slušné ceny na elektroniku, tak prečo nie v ČR ?LV píše:No a potom si budeš objednávať v číne aj sekunďák, balzu, lišty....?![]()
![]()
Pro všechny, kteří brečíte na špatném hrobě! Asi to opravdu nevidíte, ale problém je ve velkoobchodu, tam kde všichni malí obchodníci nakupují. Nebudu jmenovat, ale velkoobchod prakticky za poslední rok a půl nezlevnil i když dolar šel na polovinu. Většina obchodníků ale paradoxně na velkoobchod netlačí, aby šel s cenou dolů, protože mají zásoby, které by se jim tím znehodnotily. Já takto nečiním, neb nemám přemrštěné zásoby, ale stejně nic nenadělám. S přímým objednáváním z Číny jsem také skončil, protože když musím dodržovat všechny zákony a platit daň, DPH, dopravu apod. s tím, že prakticky nemohu u Číňanů uplatnit záruku, protože doprava vyjde většinou dráž, než vlastní výrobek, pak se to opravdu nevyplatí.
Pokud tedy budete nadávat na malé obchodníky a vše nakupovat v Číně, nic tím nevyřešíte, jen docílíte toho, že malí obchodníci padnou a i na smrkovou lištu, kterou potřebujete ihned, budete čekat 14 dní!
j3nda píše:pavelh píše:Marek71 píše:Sekunďák som už v Číne kúpil, zelený Flash tam stál tuším 5 USD, u Pecky 159 KČ. Ale stále nakupujem aj v ČR, jedna nejaké drobnosri, výstuhy, bovdeny a podobne a jednak keď sa mi nechce čakať a potrebujem napr. vrtuľu, koncovky na tiahla a podobne.
EDIT:
![]()
Pro všechny, kteří brečíte na špatném hrobě! Asi to opravdu nevidíte, ale problém je ve velkoobchodu, tam kde všichni malí obchodníci nakupují. Nebudu jmenovat, ale velkoobchod prakticky za poslední rok a půl nezlevnil i když dolar šel na polovinu. Většina obchodníků ale paradoxně na velkoobchod netlačí, aby šel s cenou dolů, protože mají zásoby, které by se jim tím znehodnotily. Já takto nečiním, neb nemám přemrštěné zásoby, ale stejně nic nenadělám. S přímým objednáváním z Číny jsem také skončil, protože když musím dodržovat všechny zákony a platit daň, DPH, dopravu apod. s tím, že prakticky nemohu u Číňanů uplatnit záruku, protože doprava vyjde většinou dráž, než vlastní výrobek, pak se to opravdu nevyplatí.
to jsou stejne akorat kecy - vsichni vime jak to se zarukou v modelarine je, kdyz ji chci nahodou uplatnit, obchodnik rekne, ze jsem to pouzival nespravnym zpusobem nebo ze to spadlo, neni problem nakoupit hafo veci v cine s tim, ze v pripade problemu to holt ozelim a vymenim... jedini kdo skutecne bezproblemove uznavaji zaruku ikdyz by nemuseli jsou prave jeti... a vymlouvat se na pelikana? vzdyt to prodavate i od nej minimalne s 30% marzi, takze zlevnovat muzete i tak!!! zkratka a dobre objednavejte v cine at ty zdejsi vyzirkove pomrou hlady nebo at se cenove prizpusobi
avionic píše:Osobně mě nejvíce dojímají ty "maloobchodníci" kteří si pořád stěžujou na stát, daně, čínu atd... Tak jim modelařina může zůstat jako koníček a na živobytí můžou chodit někam do továrny.