Potah, palivo, smrad a spol.

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
VTjr

Re: Potah, palivo, smrad a spol.

#31 Příspěvek od VTjr »

igorb píše:neni co, uz rok nelietam :mrgreen:

Tak vidíš, keď už ani Ty nelietaš (čomu celkom neverím, nelietaš asi iba súťažne) tak naozaj nemajú kde.
Tak postavím nejaký akrobatický črep a Ty mi ho prídeš sem na nejakú akciu zalietať a ukázať niečo viac než som ja schopný. :wink:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
igorb

#32 Příspěvek od igorb »

V tom case som bol v chemii dost v obraze, aj povyhraval vselijake olympiady, takze ano, napriek veku, pochopil som ako ta skalica funguje, ale ziadny efekt sa nedostavil, mozno ten lieh uz bol suchy, alebo ja neviem co, a tiez som vedel ako filtracny papier filtruje, takze ako nadejnemu motorarovi mi nedalo mat v palive nejaky modry prasok a potom to pustit motorom :-P

ja si tu D7 pametam za 285, ale je mozne ze mi utkvelo v pameti nieco ine. Tych OTM a MK som mal hromadu a aj tie ceny si pametam presne ako pises, ale vdaka klasicky znamim chorobam, otec proste usudil ze uz som sa natrapil dost a chcelo by to nieco naozajstneho, tak zainvestoval a mam ju doma olepenu epoxydom zo stavieb modelov doteraz 8) ... prezila aj take veci ako rana kladivom po pieste aby sa trochu zosudkovatel a zacal znova tesnit :mrgreen: ... od tinedzerov tazko nieco rozumne cakat :twisted:
igorb

#33 Příspěvek od igorb »

VTjr píše:Tak vidíš, keď už ani Ty nelietaš (čomu celkom neverím, nelietaš asi iba súťažne) tak naozaj nemajú kde.
Tak postavím nejaký akrobatický črep a Ty mi ho prídeš sem na nejakú akciu zalietať a ukázať niečo viac než som ja schopný. :wink:

nelietam, ale nepovedal som ze lietat nebudem ... az pride cas ....

teraz sa venujem inemu modelarstvu :mrgreen:
VTjr

#34 Příspěvek od VTjr »

igorb píše:ja si tu D7 pametam za 285, ale je mozne ze mi utkvelo v pameti nieco ine.

Isto si pamätáš zle, lebo pripájam GIF s cenami z roku 1967, kde RL a TRS (predchodca D7) stáli 300 Kčs, tak hádam neveríš tomu, že inovovaný typ D7 oproti TRS zlacnili?
ceny_MVVS_z_r1967.gif
Mal som kdesi aj fotku originálnej krabice v ktorej sa v prevej polovici 70. rokov predávali motory MVVS a TONO, ale tu akosi neviem nikde v PC nájsť, ale určite som ju ti na RCmánii už zverejnil, ale neviem v ktorom vlákne. Tam sú na boku všetky vtedy platné ceny vytlačené.

EDIT: Tak predsa sa našla, nie však na disku môjho PC, ale v RCmánii, bolo to vo vlákne Sbírka spalováků viewtopic.php?f=8&t=23131&start=105#p1505777, teda táto fotka z boku krabice
MVVS-TONO_obal-ceny_m.JPG
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od kocispavel »

VTjr píše:Tak přece! :D
Myslím si, že bez té tlamy bys nevyhrál ani ten okres! :lol:
No, ale, když už jsi to takhle zrestauroval, tak je nejvyšší čas do něj osadit motor a znovu s ním vyletět. :P
Z z různých předváděcích akcí mám zkušenost, že RC model už lidi nezaujme tak jako třeba volný vrtulníček Pirueta, nebo upoutaný model. Protože ty dnes nemají kde vidět (Igor promine). :wink:

No, uvažoval jsem to překopat na elektru a na rádio...
Tak že by v zimě?
igorb

#36 Příspěvek od igorb »

Je to mozne ze mam nejake ujdene pameti, pametam si tu cenu ako decko, uplne vizualne z obchodu na holleho, lebo som ju casto obdivoval :mrgreen: tak mozno bola nejaka ina cenovka niecoho ineho hned vedla :mrgreen:

a ano bola presne v takej modrej krabici, potom prisli ine inovovane, krabicu uz nemam lebo ju zozral olej z nastrojov, striekaciek, hadiciek atd co som nosil na letisko presve v tej krabici :mrgreen:
VTjr

#37 Příspěvek od VTjr »

igorb píše:nelietam, ale nepovedal som ze lietat nebudem ... az pride cas ....
teraz sa venujem inemu modelarstvu :mrgreen:

Tak to by ma fakt zaujímalo akému. Ale že som zvedavý? :wink:
igorb píše:Je to mozne ze mam nejake ujdene pameti ...
a ano bola presne v takej modrej krabici, potom prisli ine inovovane ...

Vek už na to máš! :lol: Nič si z toho nerob, ja tiež. 8)
Ja si takéto neužitočné sprostosti pamätám neskutočne dobre, ale napríklad keď sa mi predstaví viac ľudí, tak po minúte už mnohé ich mená zabudnem. :( Alebo niekedy si neviem spomenúť na meno nejakého notoricky známeho herca. 8O Ale negúglim hneď, trápim mozgové závity aby si spomenuli a po niekoľkých minútach si na to nakoniec vždy sám spomeniem :D (zatiaľ to funguje, ale neviem dokedy). :roll:
Ale hlavne že si ešte vybavuješ aspoň tú modrú krabicu, aj Hollého ulicu ešte dáš, tak to s Tebou nie je až také zlé! :mrgreen:
VTjr

#38 Příspěvek od VTjr »

kocispavel píše:No, uvažoval jsem to překopat na elektru a na rádio...
Tak že by v zimě?
Nevím zda je to dobrý nápad přestavět U-čko na rádio. :roll: Ale pokud je souměrný, za pokus to stojí. Jen počítej s tím, že to bude pěkně obratné žihadlo. Mám elektrického Mezka BF-109 od Alferyho, tak létání s ním je vždy pořádnej adrenalín. Malé, rychlé a obratné. To když teď létám s 2,3-metrovým Čmelákem, tak než přeletí dráhu, to si mohu vypít kávičku. Teda pomalejší RC model jsem asi nikdy neměl. Snad kdysi volné A1 a A2 byly taky tak pomalé, ale ty jsem neřídil, za těmi jsem běhal, Když byla soutěž na 10 startů a případně i nějaké rozlétávání při rovnosti bodů a k tomu foukal byť jen mírný větřík, tak to byl opravdu sport. :o
HONZIK 22

#39 Příspěvek od HONZIK 22 »

A1?
Existuje jednokanal proporcional?A maly levny prijimac s vysilacem za babku? Klidne bych koupil.
Ja o zadnem nevim.
A tento model uz vim o nem :mrgreen:
https://youtu.be/f3pddSwYjmM?si=KVroc3veCniwqUwu
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od kocispavel »

VTjr píše:Nevím zda je to dobrý nápad přestavět U-čko na rádio. :roll: Ale pokud je souměrný, za pokus to stojí. Jen počítej s tím, že to bude pěkně obratné žihadlo. Mám elektrického Mezka BF-109 od Alferyho, tak létání s ním je vždy pořádnej adrenalín. Malé, rychlé a obratné. To když teď létám s 2,3-metrovým Čmelákem, tak než přeletí dráhu, to si mohu vypít kávičku. Teda pomalejší RC model jsem asi nikdy neměl. Snad kdysi volné A1 a A2 byly taky tak pomalé, ale ty jsem neřídil, za těmi jsem běhal, Když byla soutěž na 10 startů a případně i nějaké rozlétávání při rovnosti bodů a k tomu foukal byť jen mírný větřík, tak to byl opravdu sport. :o

Ano, taky to mám za sebou. V sedmdesátých letech na soutěžích A1 v Holíči se běhalo za modelem až do Kopčan...
HONZIK 22

#41 Příspěvek od HONZIK 22 »

Cca 5km. Meli jste tam mit skladaci kolo pro ten pripad. :mrgreen:
Kdyz uz tedy nebyl doutnak pod vyskovkou.
fireball

#42 Příspěvek od fireball »

Horší bylo, když v Holíči foukalo směrem na ten lužní les...
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od kocispavel »

fireball píše:Horší bylo, když v Holíči foukalo směrem na ten lužní les...

No, to se mi taky stalo s větroněm V1, tedy řízeném jenom směrovkou. Poryv větru ho nad les odnesl a přes dráty VN jsem ztratil signál.
A pak už jen smutně hleděl jak mizí v lese směrem na Hodonín. Docela průšvih, soupravu jsem měl půjčenou z tehdejšího Svazarmu.
Byla to jedna z prvních Modela DIGI. Tehdá to vyšlo na 4500 Kčs, což byly 2 - 3 měsíční platy.
Nezbylo než jít hledat, ovšem naděje téměř nulová. Po dvou hodinách prochozených v lese jsem na jedné mýtině jenom tak vylezl na posed. A světe div se, větroň seděl kousek od posedu. Až na díru v potahu křídla byl netknutý.
Teda, zase nostalgie...
igorb

#44 Příspěvek od igorb »

VTjr píše:[quote="igorb"
nelietam, ale nepovedal som ze lietat nebudem ... az pride cas ....
teraz sa venujem inemu modelarstvu :mrgreen:/quote]

Tak to by ma fakt zaujímalo akému. Ale že som zvedavý? :wink: [/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

No predsa vlaciky, merkurove zeriavy, jesenne Zoo a podobne :mrgreen:
Přílohy
20231118_145949.jpg
20231118_145714.jpg
20230930_132736(0).jpg
20240420_161518.jpg
20240420_142947.jpg
20240203_150011.jpg
VTjr

#45 Příspěvek od VTjr »

Teda, Ty si naozaj vzorný dedo. :wink:
Vidim, že neponechávas na náhodu aby mal kto prevziať Tvoju bojovú zástavu. :mrgreen:
No ja to mám asi horšie, lebo vnuci su v Brne a ja v ZA. :|
Ale teraz v lete sme si ich užili dosť. Najprv sme mali obidvoch bez rodičov na chalupe a potom sme so starším boli na dovolenke v HR. Nuž dovolenka na ktorej sme sa fakt nenudili. :lol:
Koľko má Tvoj vnuk rokov? Moji majú 3,5 a 5,5 rokov.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“