FrSky ETHOS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
blembondo

Re: FrSky ETHOS

#631 Příspěvek od blembondo »

Mirec Poprad-Tatry píše:Prejdem si to podľa toho čo si napísal ,krok za krokom. Ale nateraz fakt neviem kedy sa k tomu dostanem.Musel som prehodiť výhybku v hlave a potrebujem sa zamerať na to čo musím už bezokladne urobiť. Teraz som s toho celý znechutený a rozbitý. No asi aj preto lebo teraz ma čaká kopec roboty.Niektoré som odsúval lebo som sa bavil z vysielačkou a teraz mi horia termíny.
Každopádne ako sa kus uvoľní hneď sa ozvem. Pri Nitre býva moja dcéra tak ak tam pôjdem dám vedieť, možno ti vydá čas a dobehnem do Blavy. Som rád že si sa ozval a veľmi pekne ďakujem!

V Ethos V1.5.4 je poznámka... Fix the storage location loading issue for XE.Takže by mělo stačit to komplet celé přeflešovat což ani časově není nic náročného.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od Jameson »

blembondo píše:V Ethos V1.5.4 je poznámka... Fix the storage location loading issue for XE.Takže by mělo stačit to komplet celé přeflešovat což ani časově není nic náročného.

Pozor, to je problém Ethos Suite, nie Ethosu ako takého. Čiže stiahnuť nový suite a potom skúsiť preflashovať.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Mirec Poprad-Tatry

#633 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

OK! Pozriem sa na to!
Mirec Poprad-Tatry

#634 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Ešte sa opýtam na tej X12s si mal pred ethosom OPEN TX? Ja som sa informoval u p.Urbánka na tu úpravu. Povedal dokúpiť modul a anténu. Ja som tam mal OS. Pýtam sa lebo veľa ľudí ostalo s TX.V čom si videl výhodu za predpokladu že si tam mal TX?
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od Jameson »

Ja som tam mal asi všetko.

Prvý bol HorusRc či ako sa to volalo. Ale bolo to hlúpejšie ako ja a to už bolo fakt zlé. Tak som tam šupol OpenTX, s ktorým som mal skúsenosti už dávnejšie. Som dosť dobrý s počítačmi, ale googliť, ako sa reverzuje servo (na Futabe jeden klik), to ma nepotešilo. Najmä, keď po pol roku som to zabudol a googlil zasa… OpenTx sa navyše uzavrelo, no a nástupca bol Edge. Tak som ho tam šupol. Bol to taký kočkopes, bolo to lepšie ako OpenTx, ale ten vplyv bol priveľký. Chviľu som s ním vydržal, no a potom som čítal, ako všetci fičia na Ethose. Tak som spravil zálohu a našupol Ethos. No a ten som si obľúbil na prvý pohľad - konečne niečo dosť inteligentné, ale zároveň s reverzom serva bez googlenia! Ethos nie je dokonalý, ale vie toho ďaleko viac, ako potrebujem a tak mi plne vyhovuje.

Na 1.5.x som sa tešil kvôli informáciám o modeloch (po rokoch som musel sledovať nastavenie serv, aby som vedel, ako sa čo riadi), tak som ho tam capol hneď, ako vyšla prvá otvorená verzia. Bez markdownu, ale aspoň s texťákmi k modelom... Ale chýb je tam ako maku, ale nič, čo by sa nedalo doriešiť. PC začiatočníkom (bez urážky) ho rozhodne neodporúčam. Je to ako čínska kolobežka: pre toho, čo ju vie sám upravovať paráda, pre zvyšok utrpenie. Treba počkať s 1.4.x a updatnúť až ustane každodenné vydávanie nových verzií. Ale keď už sa pohroma stala, treba ju doriešiť, nie je to nič svetoborné. Cesta späť nevedie, lebo modely sa pri konverzii preklopia na novšiu verziu a tú už rádio s verziou 1.4.x nenačíta...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Mirec Poprad-Tatry

#636 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Reverz serva máš na mysli zmenu zmyslu pohybu otáčania. Alebo pokročilé programovanie ktoré ponúkajú digitálne serva teraz. Lebo to prvé má každá vysielačka v základnom nastavení ,rovnako ako koncové body. Tam nemusíš nič googliť.Alebo to tam v tom programe nebolo v ponuke,celú konfiguráciu si si musel postaviť? Nebol to asi program typu šablóna, nepoznám TX.
Ja som si XE napípal tak ako mi prišla na full .Tak, že so mohol ísť rovno lietať. SD kartu som tam dal až pre tým ako som si stiahol suite. Neviem s čím lietaš. Ja mám vetroňe.Krídlo 4 servá ,chvost T alebo V.
Plyn na trojpolohovom prepínači 0-1-50 2-100 percent.Buterffly na pravom kniply. 3-4 letové režimy.
Funkciu letový režim som považoval na začiatku na X12s za zbytočne komplikovaný ale s rozmiestnením spínačov okolo displeja na XE super. Na X12s som to mal na strednom aretovanom poťaku ale nebolo to praktické. Na XE mi okrem hlášky a nápise, tlačítko svieti. Tým že svieti si ergonómiu prepínačov na začiatoku lepšie uložíš do hlavy, nechaosíš. Pravý slider v režime thermal mi slúži ako camber na ľavom mám speed.Nastavenie vysielačky zo všetkými možnosťami moderného rádia pre mňa nebol až taký problém. Viac som bojoval s príjmačmi so stabilizáciou. Tam by so to na kompetku bez youtube nedal.Čo sa mi na EX oproti X12s páči je ergonómia. Prepínače ,spínače a poťáky. Poťakov máš tam viac tak si vieš vyselektovať jas,celkovú hlasitosť a telemetriu a ešte jeden ostáva voľný .Horný displej ak rozložíš na 4 okná tak tam dáš všetko info čo potrbuješ. Nevýhoda je že nevieš upraviť "jas". Ale vyrobím si s dýmového plexi clonu a bude to OK.Ale kvôli stabilnej platforme ma to ako si ťahá viac ku jeti. Možno keď prídem na to ako s tým pracovať,zmením názor.Ako si písal jedno kliknutie alebo 10 minút pre toho kto sa vyzná.
prikrylm

#637 Příspěvek od prikrylm »

Ten první byl "FrSky OS" a OpenTX/EdgeTX má skutečně revers serv tam, kde všichni ostatní, v nastavení serv - jeden klik, hned u nastavení subtrimů a limitů serv. :)
EdgeTX/OpenTX nepřináší tolik komfortu jako ETHOS, ale dokážu si představit, že v něm "naklikám" i to, co v ETHOSu ne. A je v něm minimum chyb. Přece jen má skoro 10 let delší vývoj.

ETHOS, přestože teď trochu víří emoce (nelze "jen" provést jednoduchý upgrade) ohledně verze 1.5.x, se jeví jako velmi šikovný systém, který se nebojím doporučit. Umí "téměř všechno". Takže pokud se lidem líbí hardwarově velmi slušná FrSky rádia, není důvod si je nepořídit.

Osobně:
Vlastním X12S a zatím jsem nenašel důvod proč bych měl vyměnit EdgeTX za ETHOS.
---
chvilku jsem si hrál se simem ETHOS v1.5.5 a trimy dořešené, proměnné nějak fungují, přednastavené mixy, co jsem zkoušel fungují pěkně. Takže rozhodně použitelný systém. :)

...takže ještě tu volantovku (a ring limitter :-P )
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Mirec Poprad-Tatry

#638 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Hardvér a architektúra ethos je ok. Čo nemám poriešené je komunikácia s pc a kopec tých premenných a na tom mi to celé klaklo! A emócie tie sa dostavili . Spätne keď to čítam tak vidím že som bol v riadnom amoku. Našťastie, emócie sú tiež len "premenná".
tomashr

#639 Příspěvek od tomashr »

prikrylm píše:Ten první byl "FrSky OS" a OpenTX/EdgeTX má skutečně revers serv tam, kde všichni ostatní, v nastavení serv - jeden klik, hned u nastavení subtrimů a limitů serv. :)

Ethos má přece reversy taky přímo u serv - menu outputs... Základní směr serv je tam, stejně tak limity a subtrimy, tohle je zcela logické a 1.5 na tom nic nemění.
Přirozeně pak záleží na tom, jak s tím pracuje komplexnější mix (viz ta moje poznámka o reverzu V-tail), ale to je normální zase všude, že poměr plus 100% bude naopak než minus 100% :-)
MaxKin

#640 Příspěvek od MaxKin »

Hezký den ,,

Má někdo připojené senzory k TD přijímači ?

U Starších přímačů vše funguje ihned po připojení ..

U TD nejsou vidět žádné senzory mimo těch které jsou v přijímači .

Nyní používám ETHOS 1.5.4
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od juraj.jurej »

Citát z iného fóra:

"I'll play the heretic here for once:

Where the hell did Bertrand or FrSky officially assure that "releases" stamped on Git are considered
stable releases in the sense of a waterfall software project ???

I see
- nightlies
- pre releases
- releases

The whole structural approach of Ethos development is similar to agile methodology in my eyes, not waterfall !!!
Of course we don't have a dedicated scrum master due to the size of the team, but the essential features of an agile approach are definitely recognizable and also in this case

"the right choice of weapon"

every release is the completion of a sprint

Ethos as an operating system is BY FAR the spearhead of Tx systems in terms of current scope and future potential

The very extensive functionality paired with the simple UI defines a singularity on the market

As a user, old habits with regard to classic requirements for sluggish software development, which first made the possibilities of excessive internal test cycles possible, must be put aside and adapted to today's modern concepts.

Yes, I would also like to have almost error-free software right away.
But then we would be here and now at the level of 1.2.x at higher development costs than we had until 1.5.

Everyone should be aware that this rapid further development is a FREE OFFER from frSky and that no one is forced to make updates immediatley after going public.

If you don't like the short cycles, you are free to wait, let the voluntary early adopters gain their experience, let Bertrand eliminate the previously unrecognized issues and wait until the first dust of a major release has settled.
Anyone who has dealt with the principles of agile methodology a little should know what releases are all about, and they should also know the advantages of the approach.
If the cycles are too short for you, you should stick to releases you're familiar and wait and see.

i may have news for you:
THERE IS NO COMPULSION TO UPDATE

Ethos was already superior to other systems with 1.4,
and all of us have survived the RC world for the last few years without using the 1.5 features.

Basically, I don't see any significant need to leave the current path of development,
rather a slight change of direction depending on the situation,
to vary the focus in bug fixing or enhancements per sprint.

just my 2 cents"
FrSky Tandem X20
HONZIK 22

#642 Příspěvek od HONZIK 22 »

To jsem si pocet. :mrgreen:
prikrylm

#643 Příspěvek od prikrylm »

Píšou, že 1.4 je nejlepší na světě a že se máte vys...kašlat na 1.5 :-P

Nevím, fungovaly v 1.4 třeba trimy základ + aktuální FM? To mi v 1.5 přišlo jako "konečně"!
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od juraj.jurej »

HONZIK 22 píše:To jsem si pocet. :mrgreen:

Tu máš google preklad:

Kde sakra Bertrand alebo FrSky oficiálne ubezpečili, že „vydania“ vyrazené na Git sú považované za
stabilné vydania v zmysle vodopádového softvérového projektu???

Vidím
- nightlies
- pre releases
- releases

Celý štrukturálny prístup vývoja Ethosu je v mojich očiach podobný agilnej metodológii, nie vodopádu!!!
Samozrejme nemáme dedikovaného scrum mastera kvôli veľkosti tímu, ale podstatné črty agilného prístupu sú určite rozpoznateľné a aj v tomto prípade je

„správnou voľbou zbrane“

každé uvoľnenie dokončenie šprintu

Ethos ako operačný systém je ZDALEKA špičkou Tx systémov z hľadiska súčasného rozsahu a budúceho potenciálu

Veľmi rozsiahla funkcionalita spojená s jednoduchým používateľským rozhraním definuje jedinečnosť na trhu

Ako používateľ, staré zvyky s ohľadom na klasické požiadavky na pomalý softvér vývoj, ktorý ako prvý umožnil možnosti nadmerných interných testovacích cyklov, treba odložiť a prispôsobiť dnešným moderným koncepciám.

Áno, aj ja by som chcel mať hneď takmer bezchybný softvér.
Ale vtedy by sme boli tu a teraz na úrovni 1.2.x pri vyšších nákladoch na vývoj, ako sme mali do 1.5.

Každý by si mal uvedomiť, že tento rýchly vývoj je BEZPLATNÁ PONUKA od frSky a že nikto nie je nútený robiť aktualizácie ihneď po zverejnení.

Ak sa vám nepáčia krátke cykly, môžete počkať, nechať dobrovoľných prvých osvojiteľov získať svoje skúsenosti, nechať Bertranda odstrániť dovtedy nepoznané problémy a počkať, kým sa usadí prvý prach veľkého vydania.
Každý, kto sa trochu zaoberal princípmi agilnej metodiky, by mal vedieť, o čom sú vydania, a mal by poznať aj výhody prístupu.
Ak sú pre vás cykly príliš krátke, mali by ste sa držať verzií, ktoré poznáte, a počkať a uvidíte.

Možno mám pre vás novinku:
NEEXISTUJE NÚTENIE NA AKTUALIZÁCIU

Ethos bol už s verziou 1.4 lepší ako ostatné systémy
a všetci z nás posledných pár rokov prežili svet RC bez použitia funkcií verzie 1.5.

V zásade nevidím žiadnu výraznú potrebu opustiť súčasnú cestu vývoja,
skôr miernu zmenu smeru v závislosti od situácie,
aby som sa zameral na opravu chýb alebo vylepšenia na sprint.

len moje 2 centy
FrSky Tandem X20
Mirec Poprad-Tatry

#645 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Toto vedieť o niečo skorej čo som si mohol ušetriť nervov!
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“