JirkaA píše:Kolega pořídil Teslu Y.Do práce dojíždí 80 km tam a 80 km zpět prakticky denně
Kámoš co má sklenářskou firmu koupil teslu už kdysi dávno jako pracovní auto, mimo jiné se specializuje na skleněné desky nad kuchynskou linkou , tak provedl uvnitř auta upravy pro převoz těch skleněných desek aby mohl po praze díky ulevám pro elektroauta provádět bezproblémově jejich instalaci, dnes už má i elektrododávku, ale v principu jediný, proč to pořídil bylo že se spalovákem do prahy to byl problém.
Jel jsem s ním tou teslou na koncert do německa, naprosto mě nadchlo že to auto opravdu umí fungovat samo, do předjíždění se pustilo v situacích kdy já bych si to jako řidič nedovolil, já, jako řemeslník pohybující se po sídlištích bych rozhodně ocenil u svého auta i tu jeho schopnost že si to auto umí samo zaparkovat aniž by omlátilo auta mezi který se snaží vecpat, v principu tedy z mé strany absolutní nadšení, ale já nevydělávám prací takový peníze jako on, tak to pro mě postrádá smysl takový auto na práci pořizovat, navíc ve chvíli, kdy bych jako řemeslník měl elektroauto za který bych musel dát plus mínus milion, ale zákazníkovi počítal cesták, budu za zloděje---elektroauto pro zákazníky přece jezdí zadarmo a roste zadarmo na stromech, stačí utrhnout.
Já doufám že to se spalovákem do duchodu nějak pracovně doklepu, pak už je mi to jedno.
Určitě by se mi ale elektroauto líbilo ve variantě kabrio a dobijení ze soláru doma na baráku opravdu zdarma. to pro mě bylo opravdu smrtící vyrazit na výlet se spalovacím kabriem, ráno jsem do toho sednul, v 10 hodin projetejch 500kč v benzinu a ted co dál, projet dalších 500kč a další den znovu a znovu a další víkend znovu? tady by mi u kabria zase ani nevadilo že budu muset třeba někde cestou pul hodky hodku zevlovat u nějaké nabiječky---tedy pokud by to i dnes ještě bylo jako kdysi, že se dobijelo u nabiječek zdarma.