Dvoumotorové samokřídlo (jako) RQ-170 s 50mm dmychadly
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Dvoumotorové samokřídlo (jako) RQ-170 s 50mm dmychadly
Protože křídlo se 40mm dmychadlem se docela povedlo a líbí se mi jeho letový projev, rozhodl jsem se využít 2 dmychadla 50mm z pozastaveného projektu XIAN H-20 a nakreslil v podobném duchu křídlo se zvětšenou hloubkou profilu, inspirované opět dronem RQ-170. Rozpětí bude 1340mm (akorát za zadní okno Octavie 1
), napájení zvolím podle toho, jak bude vycházet těžiště (dovažuji baterkami) 2x 3s nebo 2x 4s 1500mAh. Svislé plochy samozřejmě nebudou, elektronická stabilizace také ne 
jyrry.webnode.cz
Re: Dvoumotorové samokřídlo (jako) RQ-170 s 50mm dmychadly
Tedy, vypadá to moc pěkně. Jsem opravdu zvědav na letový projev.
Zadrátováno. Zítra to ještě učešu, protáhnu táhla a můžu zavírat torzní skříň. To byl zas nápad, 6 serv...
Pohony osadím později, přístup tam bude, servokabely k reglům jsou protažené.
Pohony osadím později, přístup tam bude, servokabely k reglům jsou protažené.
jyrry.webnode.cz
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A není 6 serv málo? Co nějaké přidat, třeba na zavření držátka pro odhoz.
Jinak za mě impozantní. Nějak mě ten výkres vede k myšlence, zda by nebylo hodnější dát motor před rotor.
Jinak za mě impozantní. Nějak mě ten výkres vede k myšlence, zda by nebylo hodnější dát motor před rotor.
TomasC píše:A není 6 serv málo? Co nějaké přidat, třeba na zavření držátka pro odhoz.
Držátko bude trvalé - to středové žebro mezi motory, je to 2x tvrdá 2mm balza. Shora možná nějaké to zakrytí fénů a vzduchových kanálů.
TomasC píše:Jinak za mě impozantní. Nějak mě ten výkres vede k myšlence, zda by nebylo hodnější dát motor před rotor.
Myslíš kvůli těžišti? 4 serva se povedla před těžiště a předek vycpu baterkama podle potřeby, proto je tam kaslík velký a upravím ho až jak to vyjde.
Jinak je to nejspíš předskokan, další stupínek před něčím větším, mám tu 2 EDF 80mm z F-14.
Komerční bublinková B2 na 2x70mm má skoro 2,4m, tak na 2x80mm by to sneslo i 2,6m...
jyrry.webnode.cz
Dneska jen zabudování reglíků (Turnigy Plush 30A 32bit). Dmychadla jsou zprovozněná, ale zatím jen provizorně; ještě je vymontuju před lepením spodního tuhého potahu.
Regly mají spínané BECy, proto jsem je doplnil každý Schottky diodou 1N5822 (úbytek cca 0,5V při 3A) a LowESR kondíkem, aby to šlo zapíchnout pak rovnou do přijímače. Tak trochu elektropunk, ale je to funkční
Regly mají spínané BECy, proto jsem je doplnil každý Schottky diodou 1N5822 (úbytek cca 0,5V při 3A) a LowESR kondíkem, aby to šlo zapíchnout pak rovnou do přijímače. Tak trochu elektropunk, ale je to funkční
jyrry.webnode.cz
Žádný elektropunk, je to plně funkční řešení 
Šotky s kondíkama takhle používám už dlouho a zatím mi to nikdy neudělalo žádný problém. Jen odběry z BECů jsou trochu nesouměrné, ale na funkčnost to nemá vliv...
Šotky s kondíkama takhle používám už dlouho a zatím mi to nikdy neudělalo žádný problém. Jen odběry z BECů jsou trochu nesouměrné, ale na funkčnost to nemá vliv...
Zatím jsem na dvoumotorácích používal "rozvodné desky" různých provedení a velikostí. Na jednom samokřídle jsem měl Schottky vřazené do servokabelu a kondík píchlý extra do přijímače; tady mě napadlo rovnou to dát do reglu.
jyrry.webnode.cz
Rozvodné desky používám také a rád. Mnohdy to zjednoduší zapojování. Nicméně u menších dvomotoráků, třeba jako Twinstar, je tahle úprava reglů jednodušší. A určitš je lepší krmit rozvody ze dvou BECů...
Akorát to chce dát pod smršťovačku papírek s označením reglu - už jsem si takhle nadělal problém, když jsem to neudělal a chtěl pak regly využít jinde. Prostě ta věta "Tohle si přece budu pamatovat" už dávno neplatí, bohužel
Akorát to chce dát pod smršťovačku papírek s označením reglu - už jsem si takhle nadělal problém, když jsem to neudělal a chtěl pak regly využít jinde. Prostě ta věta "Tohle si přece budu pamatovat" už dávno neplatí, bohužel
Zenair píše:.. ta věta "Tohle si přece budu pamatovat" ...
Pravda, jdu si to napsat alespoň do plánu v Corelu
jyrry.webnode.cz
Hrubá stavba je hotová, nahrubo je i vybroušeno.
Tištěné doplňky (vstupy chlazení reglů a servisní dvířka ke kabelům od motorů) jsem vymyslel během nudného (pro mě) páskování žeber...
Tištěné doplňky (vstupy chlazení reglů a servisní dvířka ke kabelům od motorů) jsem vymyslel během nudného (pro mě) páskování žeber...
jyrry.webnode.cz
Dobře se na to dívá ... 
Dorazily baterky. První motorová zkouška naznačila, že to nebude až tak úplně vořezávátko i jen s těmi 3s 
Má to příjemný zvuk bez vibrací či kvílení, hlavně je slyšet proud vzduchu.
Aktuální hmotnost je 840g.
Má to příjemný zvuk bez vibrací či kvílení, hlavně je slyšet proud vzduchu.
Aktuální hmotnost je 840g.
jyrry.webnode.cz
Ještě drobné vylepšení (snad
) vizáže; tištěno z LW-PLA. Hmotnosti to moc nepřidalo.
Zítra začnu přípravu na potahování Vliesem.
Zítra začnu přípravu na potahování Vliesem.
jyrry.webnode.cz
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Černé PLA-LW, zajímavé.