Radiomaster Pocket

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
slepic

Re: Radiomaster Pocket

#46 Příspěvek od slepic »

MomoBrut píše:Tady je seznam veškerého ELRS hardware, není myslím úplně aktualizovaný, ale i tak je výčet více než dlouhý. https://www.multirotorguide.com/news/li ... receivers/

Nevím, do čeho a na co to chceš. Výše uvedený seznam je hlavně do quadů a koptér, tam je požadavek, aby přijímač vážil bez antény do jednoho gramu. Všechny tyto přijímače jdou přepnout do s.bus režimu, ale servo k tomu přímo nepřipojíš.

Konvenční PWM přijímače vyrábí hlavně Radiomaster, viz tady ... https://www.radiomasterrc.com/collectio ... -receivers každý z těch přijímačů lze přepnout do s.bus režimu a zůstanou i funkční zbylé PWM výstupy pro běžná serva.

Moc děkuji za odkaz, mám to do 500.heli. Budu mít právě Pocket od známého, ale je to verze s ELRS a proto řeším přijímač a SBUS, jinak bych vzal tu klasickou verzi
slepic

#47 Příspěvek od slepic »

Jdu zase pro radu, Pocket je doma. Objednal jsem přijímač Mateksys ELRS-R24-P6. Nahrál jsem do vysílače i přijmače stejný firmware a teď můj problém, když se podívam ve vysílačce do záložky ExpressLRS, tak pod volbou BIND ten přijímač vidím 3.3.2 ISM2G4 2d9891, ale nejsem schopen ani ovládat servo a na základní obrazovce nevidím ani sílu signálu, kde dělám chybu?

Zkoušel jsem různé binding phrase 123456, bez, moji atd..

V manuálu je uvedené:

Receiver has ExpressLRS 3.0 preloaded with binding phrase “123456”, the Receiver will never enter binding mode if using the traditional binding procedure.
You need to reflash it with your binding phrase OR go into WebUI to set your binding phrase.

Děkuji za pomoc
Naposledy upravil(a) slepic dne sob 03.02.2024 1:16, celkem upraveno 1 x.
prikrylm

#48 Příspěvek od prikrylm »

Pokud LED na přijímači nesvítí konstantním svitem, je nejspíš potřeba Tx a Rx spárovat. Podle mě ideálně přes "binding phrase", za mě úplně ideálně ještě přihodit model ID (viz ELRS v2.lua v rádiu) - videa, jak párování provést jsou snadno k nalezení.

Co LED svým blikáním indikuje je popsáno na stránkách ELRS.

Pokud LED na Rx svítí konstantním světlem, měly by být PWM aktivní.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
slepic

#49 Příspěvek od slepic »

prikrylm píše:Pokud LED na přijímači nesvítí konstantním svitem, je nejspíš potřeba Tx a Rx spárovat. Podle mě ideálně přes "binding phrase", za mě úplně ideálně ještě přihodit model ID (viz ELRS v2.lua v rádiu) - videa, jak párování provést jsou snadno k nalezení.

Co LED svým blikáním indikuje je popsáno na stránkách ELRS.

Pokud LED na Rx svítí konstantním světlem, měly by být PWM aktivní.

To jsem všechno právě udělal
prikrylm

#50 Příspěvek od prikrylm »

Jestli LED RX svítí nepřetržitě a PWM se "nehýbou", tak ještě pusť ELRS lua z rádia a přes "další zařízení" se podívej na přiřazení kanálů u Rx.
A možná, jestli je FW v3.4, tak viewtopic.php?f=38&t=88117&start=420#p1555645
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
slepic

#51 Příspěvek od slepic »

No, právě, když dam 123456, tak přijímač bliká jako bez signálu, když ho nevyplním, tak blika dva bliky za sebou jako pro boot...
slepic

#52 Příspěvek od slepic »

Další postřeh, když připojím přijimač přes wifi, tak po připojení vidím, že není vyplněna bindovací fráze. Ale když připojím vysilač, i když jsem ve firmwaru vypnul bindovací frázi, tak vidím čísla 36,139,101,123,82,221.

Už jsem objednal jiné přijímače, tak ještě chvilku a poletí do koše.
chorche

#53 Příspěvek od chorche »

Proc? To radio za to vazne nemuze. :wink:
Neni treba zapnuty (a spatne nastaveny) Model match?
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
slepic

#54 Příspěvek od slepic »

Ne, model match a telemetrii mám vypnutou
blembondo

#55 Příspěvek od blembondo »

slepic píše:Další postřeh, když připojím přijimač přes wifi, tak po připojení vidím, že není vyplněna bindovací fráze. Ale když připojím vysilač, i když jsem ve firmwaru vypnul bindovací frázi, tak vidím čísla 36,139,101,123,82,221.

Už jsem objednal jiné přijímače, tak ještě chvilku a poletí do koše.

Vypnutí bindovací fráze před flešem komponent je právě ten problem který teď musíš řešit.Je to tak snadné.Vyplnit jednou heslo pro všechny komponenty.Naflešivat poslední firmware a užívat si svobody bez bindování. ;)
slepic

#56 Příspěvek od slepic »

blembondo píše:Vypnutí bindovací fráze před flešem komponent je právě ten problem který teď musíš řešit.Je to tak snadné.Vyplnit jednou heslo pro všechny komponenty.Naflešivat poslední firmware a užívat si svobody bez bindování. ;)

Nj, jenže když to udělám u tohoto přijímače, tak ho nedostanu do modu bindování
blembondo

#57 Příspěvek od blembondo »

S bindovací frází se nic nebinduje.Naflešuj znovu poslední stabilní firmware 3.2 jak do modulu tak do přijímače a před tím zadej heslo co si vymyslíš.Po fleši a zapnutí se to sváže samo.Pak přes LuaElrs nastav rychlost paketů a třeba PWM jak potřebuješ a udělej to i pro přijímač jinak to po zapnutí čeká na správný formát.Asi budu muset natočit nějaký video...Elrs není nic složitého jen je potřeba zapomenout na to co bylo.Např. u Frsky máme dnes napřed registaci a potom bind a nikdo nic do koše neháže.Jsem ochoten cca po 20.00 třeba přes WhatsApp pomoci.Pro napájení přijímače používej tvrdý zdroj 5V.Po zapnutí si to sosne cca 0.5A a jestli máš měkký 4 článek Nimh tak to nemusí vůbec fungovat protože neproběhne startovní rutina.Jestli ovšem opravdu chceš bindovat tak bind mod u přijímače navodíš tak že třikrát po sobě zapneš a vypneš jeho napájení.
Louda

#58 Příspěvek od Louda »

slepic píše:Jdu zase pro radu, Pocket je doma. Objednal jsem přijímač Mateksys ELRS-R24-P6. Nahrál jsem do vysílače i přijmače stejný firmware a teď můj problém, když se podívam ve vysílačce do záložky ExpressLRS, tak pod volbou BIND ten přijímač vidím 3.3.2 ISM2G4 2d9891, ale nejsem schopen ani ovládat servo a na základní obrazovce nevidím ani sílu signálu, kde dělám chybu?

Zkoušel jsem různé binding phrase 123456, bez, moji atd..

V manuálu je uvedené:

Receiver has ExpressLRS 3.0 preloaded with binding phrase “123456”, the Receiver will never enter binding mode if using the traditional binding procedure.
You need to reflash it with your binding phrase OR go into WebUI to set your binding phrase.

Děkuji za pomoc

Možná bych věděl jak odstranit problém potýkal jsem se podobným .
Zkus znovu prefleshovat přijímač a při výběru zařízení na web flasheru (Select device) postupuj podle návodu výrobce

cituji
Target
Configurator
configurator 1.5.x or older, DIY 2.4 GHz –> DIY 2400 RX PWMP EX
configurator 1.6.x or newer, Generic targets used as a base 2.4 GHz –> Generic ESP8285 6xPWM 2.4Ghz RX

web-flasher https://pkendall64.github.io/elrs-web-flasher

Generic targets used as a base –> 2.4GHz Receiver –> Generic ESP8285 6xPWM 2.4GHz RX

konec citace

prostě použij výše uvedený generic target. a pak už postupuj dál jak dosud včetně volby binding phrase.
MomoBrut

#59 Příspěvek od MomoBrut »

Je s podivem, jak některé věci mohou být pro někoho komplikované. Co k tomu dodat, binding phrase je jeden z nejlepších vymyslů ELRS. A to jsou problémy s modelmatch mnohem komplikovanější, pokud někomu těžko zvládnout binding phrase, měl by to hodit do koše, možná raději ne, dám adresu, může mi to poslat. PS: Bez čtení manuálu ELRS to prostě nepůjde.
Louda

#60 Příspěvek od Louda »

MomoBrut píše:Je s podivem, jak některé věci mohou být pro někoho komplikované. Co k tomu dodat, binding phrase je jeden z nejlepších vymyslů ELRS. A to jsou problémy s model match mnohem komplikovanější, pokud někomu těžko zvládnout binding phrase, měl by to hodit do koše, možná raději ne, dám adresu, může mi to poslat. PS: Bez čtení manuálu ELRS to prostě nepůjde.

Jestli je to reakce na předchozí tak jenom upřesním můj příspěvek. Jako totální neználek jsem se mořil s tímto přijímačem nebyl jsem ho schopný spárovat a myslel si že nezvládám nastavit binding phrase, nebo párování přes telefon. Můj problém byl že jsem při flešování menu konfigurátoru vybral Matek a z následujícího menu Matek R-24... a nic po dlouhé hodiny snažení .. pak mne napadlo se podívat do návodu k přijímači na webu výrobce a zvolit jinou konfiguraci z manuálu (Generic) a bylo vyřešeno. Prostě jsem vyráběl špatný file pro flash.
Tak jsem se pokusil navrhnout jestli se diskuze k řešení problému neubírá špatným směrem.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“