Woita píše:Nepochybně, DJI má obraz jako břitvu, těžko se s ním bude někdo kvalitou obrazu srovnávat. I latence je nízká.
Ty bastlené systémy mají výhodu hlavně ve větší vzdálenosti, a hlavně v tom, že si modelář pěkně zamodelaří.

Na to Ruby se dá namontovat i více wifi karet současně, i v různých pásmech (třeba 433MHz by bylo zajímavé, a dají se tam vymýšlet různé fíčurky, např. za letu přepínat profily kamery (do mlhy, na protisvětlo, za šera, ...) apod. Prostě je to na hraní a taky na dlouhé lety (psst...)

Zítra mi snad přijde objednaný stativ, tak se pustím do pozemní stanice, koptera je hotová.
Na tu pozemní by byla dobrá nějaká směrovější anténa (panelová apod.???), druhou bych nechal všesměrovou - wifi karta má dvě antény.
Nemáte někdo typ na vhodnou anténu pro 5,8 GHz? Díky!
Takze v podstate takovy prerostly samo-domo Mavic (nbo spis uz Inspire, vzhledem k velikosti)
Co se tyce kvalitni smerove 5,8GHz anteny na pozemi stanici, podivej se po "triple feed patch", lze sehnat v ruznych velikostech a se ziskem az 14dBi u tech nejvetsich.
Ja letam ty male, svizne cudly (alespon v porovnani s timto, nejvetsi mam 5") a pouzivam analog i DJI a HDZero digital. Po vyzkouseni WalkSnail bryli me docela laka obje prodat a poridit prave WalkSnail Avatar. Zatim to jsou asi nejpohodlnejsi bryle co jsem mel moznost zkusit, sedi mi skvele tak jak je vyndate z krabice (coz treba o DJI a dalsich rict nemuzu), OLED obrazovka, ackoli v o neco mensi nez v DJI se prijemne sleduje, vysilaci jednotky jsou mensi, ackliv v trosku atypickem rozmeru pro montaz (25,5x25,5mm), ale treba na rozdil od DJI AirUnit nebo Vista by se mi vesly do vsech stroju. No dalsim duvodem je uvedeni jednotky kterou lze napajet jednoclankovou baterii a osadit i do maly 65 a 75mm stroju. Jedine absence HDMI/AV-IN pro pripadne "nouzove" pripojeni analogu me zatim drzi zpet.
Co se tyce HDZero - zkousel jsem na 3" koptere s 200mW VTx - popravde moc z toho nadseny nejsem, musi to byt nabastlene na analogovych, coz znamena zmet kabelu (napajeni, HDMI), dalsi anteny. Obraz pri prime viditelnosti relativne cisty, ale staci prekazka jako je treba strom apod. a ty vypadky jsou oproti analogu nebo DJI digitalu docela neprijemne a kolikrat nezbylo nez "vystrelit kopteru na mesic", neboli nouzove nastoupat tak abyh se dostal nad prekazku a obnovil videospojeni. Ani laborovani s antenami neprineslo zlepseni. Pri jednom z letu bez varovani VTx umrelo, nacez nasledoval nerizeny pad do pole. Stalo se tak na prelomu jara/leta - reklamace u CZ prodejce se moc nehybala, VTx jsem nakonec na svoje naklady posilal vyrobci do Ciny, tak uvidime.
HDZero od Runcamu je taktez takova chatrne konstruovana, kdyz to porovnam s jinymi FPV kamerkami.
Na zavody a ultra-long range to je asi dobre, na takove bezne free-style letani moc ne.