Vhodné FPV brýle pro dioptricke brýle?

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ludicek
Kontaktovat uživatele:

Re: Vhodné FPV brýle pro dioptricke brýle?

#91 Příspěvek od ludicek »

Ďakujem .
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od ludicek »

Ešte prosím mám dve otázky ak chcem digitálny FPV obraz:
1./ Ak teda nosím okuliare /v mojom prípade -1,5 do diaľky, na blízko ich musím dávať dole + nejaké cylindre/ ako je vlastne v DJI vyriešená ostrosť obrazu?
2./ Má niekto skúsenosť s novými Walksnail - používať bez dioptrických okuliarov, tie si dať až po zložení FPV pred pristávaním? Vyvalí ma? Budem vidieť dva modely :lol: ?
Ďakujem. Ľ.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Libor »

Už jsem to tu psal. Létám v FPV brýlích s dioptrickými brýlemi a vidím obraz v FPV brýlích ostře. Když FPV brýle sundám, vidím v těch dioptrických normálně. Já tedy startuji i přistávám s FPV brýlemi na nose, ale i to sundavání FPV brýlí před přistáním mám vyzkoušené.
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od ludicek »

Ďakujem veľmi pekne, to som potreboval.
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od ludicek »

Môžem potvrdiť, že s DJI goggles V2 s mojimi okuliarmi do diaľky 1,5 + nekorigovanou ďalekozrakosťou aj cylindrami vidím úplne dobre, práve bez použitia dioptrických okuliarov nedokážem zaostriť.
Ďakujem.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Libor »

V DJI FPV první generaci létám s dioptrickými brýlemi na nose. Tey dioptrické brýla a na nich ještě FPV brýle.
Do DJI Goggles se s dioptrickými brýlemi nevejdu, musím je před nasazením FPV brýlí sundat. Goggles 3 mají dioptrické korekce, mám je na obou očích nastavené nadoraz na -2.0 a obraz v brýlích vidím dobře.
Libor
Libor
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Libor »

Mám první praktickou zkušenost s DJI goggles 3, do kterých se dioptrické brýle nevejdou. Musel jsem si na dioptrické brýle pořídit šňůrku na krk a tak mimo FPV brýlí musím manipulovat ještě s dioptrickými brýlemi. je to trochu opruz, ale ten posun od původních DJI FPV k DJI O3 za to stojí. :-)
Libor
Zenair

#98 Příspěvek od Zenair »

Ahoj Libore, jak je pls. v reálu použitelný ten obraz okolí, na který jdou goggles 3 přepnout? Jde to použít třeba na start a hlavně přistání modelu? Já měl tyhle brýle na hlavě jednou šly nastavit na ostrý obraz pro moje oči i bez brýlí, ale tohle jsem nezkoušel...
Jiri

#99 Příspěvek od Jiri »

Je zásadní rozdíl mezi DJI Goggles 3 a DJI Goggles N3. První mají oddělené displeje pro každé oko a možnost dioptrické korekce přímo na brýlích. N3 mají jeden společný displej, a spoustu místa, že se pod ně vejdou i klasické brýle. Osobně mi obraz v N3 připadá lepší než v klasických 3.
N3 taky stojí půlku toho co klasické 3, dodávají se i jako součásti sad, třeba s Neo /Neo2 Fly More Motion Combo. Na druhou stranu, jejich velkým omezením je mnohem menší kompatibilita s drony - lze je aktuálně použít pouze s o4 jednotkou DJI O4 Air unit, nebo omezenými typy dronů (Neo, Neo2, Avata 2).
Goggles 3 umí i starší protokol, proto podporují více typů dronů, a mají tu možnost zobrazení okolí. V sadě se prodávají třeba s Avatou.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Libor
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Libor »

Zenair píše: úte 18.11.2025 10:58 Ahoj Libore, jak je pls. v reálu použitelný ten obraz okolí, na který jdou goggles 3 přepnout? Jde to použít třeba na start a hlavně přistání modelu? Já měl tyhle brýle na hlavě jednou šly nastavit na ostrý obraz pro moje oči i bez brýlí, ale tohle jsem nezkoušel...
To jsem zkoušel zatím jen doma a tam to byla trága, úzké zorné pole a v horším světle šum. Zkoušel jsem, zda se dokážu podívat na vysílač na břiše a to mě moc nešlo. Venku jsem s tím byl zatím jen pár minut a na tohle nedošlo. Vyzkouším a poreferuji.
Já od toho očekávám, že se podívám, kdo to ke mě jde, když jsem někde v polích. Já vzlétám a přistávám s brýlemi na nose a když je někdy potřeba mít to více pod kontrolou, tak ty brýle nasadím po vzletu tak, že si zapnu kroužení a brýle v klidu nasadím. Při přistání naopak. Vyzkouším to, ale nezdá se mi, že budu mít prostřednictvím kamery v brýlích odhad a přehled.
Libor
Zenair

#101 Příspěvek od Zenair »

Pánové, děkuju oběma. Prostě vymýšlím co pořídit (doporučit Ježíškovi), aby to rozumně fungovalo na létání s modely. Fakt nevím jak bych dokázal sednout s modely, kdybych obrazové brýle posunul na čelo a pak zkusil sedat jen tak na oči bez nasazených dioptrických brýlí.
A úplně nejlepší by bylo, kdyby to ještě mělo HDMI pro ext. obraz (což je asi jen u Walksnail Avatar Goggles X), abych mohl využít Ruby. Ale to není podmínka, samozřejmě. Nicméně u těhle brýlí by byl úplně ten samý problém se starty a přistáními, jako u googles 3...
Potřeboval bych vyzkoušet Goggles N3 s dioptrickými brýlemi pod nimi, ale ty v mém okolí nikdo nemá.
No a co teď s tím, že... :)
Jiri

#102 Příspěvek od Jiri »

Jestli jsi z opravdu Kladna, jak máš v profilu, ke mně do Sobína to není daleko. Kdyžtak se ozvi přes SZ
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Libor
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Libor »

Zenair píše: úte 18.11.2025 10:58 jak je použitelný ten obraz okolí, na který jdou goggles 3 přepnout?
Nepoužitelný. Je to zhola zbytečná fíčura.
Libor
Zenair

#104 Příspěvek od Zenair »

Díky, to je důležité vědět...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“