1) Náhon řízení: připravil jsem si klasicky táhlo v pastovém bowdenu s 2mm mosaznými koncovkami. Připojené je to přes kulový čep u nohy a vidličkou u serva. Ale bowden bude asi trochu pružit. Je to dostačující řešení?
2) Odpružení a pevnost. Na drátu té nohy jsem navinul jeden závit pro odpružení. Noha je uložena v silonových (asi) pouzdrech, která jsem vyrobil a přišrouboval k motorové přepážce z 3mm překližky (na plánu byla taky jen 3mm). V místě přišroubování jsem to ještě zesílil velkou podložkou z 3mm překližky. Motorová přepážka je snad přilepena dobře (v rozích trochu skelný tkaniny a tak). Celek působí docela pevně. I když za kolo hodně vezmu a pěkně ho ohnu.
Ale vím, že ty přední podvozkový nohy jsou dost choulostivý. Tak nevím, jestli třeba neřešit více závitů na té noze? Jako tohle:
https://www.modelcentrum.cz/produkt/Podvozkova-noha-2138-pridova-riditelna-prum.-4mm-i59143
Kdyžtak dodám fotku. Ale radši bych viděl fotku nějakého cizího podvozku
3) Servo: Nohu chci připojit k servu směrovky. Je to Savöx budget B-08 MG. Takže s kovovými převody. Je jasné, že při použití jednoho serva si po vytrimování směrovky rozhodím kolečko. Ale to by se snad dalo snést. Spíš jestli to neni nebezpečný - podovzek dostane kopanec, poškodí se servo a směrovka pak bude ve vzduchu blbnout. Ale zas přes ten tenký bowden by se kovové převody poškodit nemusely.
4) Postoj na zemi. Na plánu vidím, že podovozek je naladěn tak, že křídlo má řekněme nějaký malý nenulový úhel náběhu. Uvažuji, že bych vložil k přední noze 1cm gumičku pro vertikální odpružení. Ale tim by byla o ten 1cm delší. Je to při startu znát? Chápu, že i tímto se zabývá aerodynamika a někde jsem o tom i něco viděl od pana Lněničky. Spíš jestli někdo nevíte z praxe, jak moc je to choulostivé nastavení.
Díky, pokud jste dočetli až sem