https://www.motionrc.eu/collections/rc- ... df-jet-pnp
První dojmy:
Povrch se mi hodně líbí. I bílý polystyren je stříklý nějakým matným lakem a povrch mi přijde podobně odolný jako balsa potažená folií.
Nechápu, proč nezapustili servo ve směrovce víc - místo na to je a přes to vystupuje z povrchu cca 2mm.
Serva plasťáky celkem bez vůlí. Panty jsou řešeny pěnou, což se mi nezdá a uvidím časem. Budu hlídat.
Modrou rozdělovací krabičku jsem vyhodil. Vše jsem zapojil přímo do přijímače. Tím jsem mohl namixovat výškovku s křidélky i flaperony.
Na vše je dost videí, takže nebudu rozebírat.
K tomu co mne zajímalo nejvíc je výkon.
Udávají tah 2,4 Kg při cca 1500 W. To by bylo moc hezké, kdyby to byla pravda.
Měřil jsem zatím tah v modelu bez úprav.
tah je 2050 g při odběru 81A a 24 V! Ano baterka udržela 4V na článek. (1944 W)
To že v modelu výkon klesne - to je běžné - ale většinou tak o 10%.
A taky klesá spotřeba.
Odhadem bych na tuto spotřebu musel mít tah cca 2650 g.
Ten kdo dá horší baterku, dočká se tahu kolem 1800g při 2,1 kg hmotnosti modelu a to na pohodové létání stačí, ale prezentují jiné parametry..
První úpravu co udělám je aerodynamické ukončení motoru včetně schování silových kabelů tak, jak jsem zvyklý dělat na svých EDF.
Popřemýšlím nad upevněním reglu. Je přitažen překližkovou destičkou, která vystupuje výrazně do profilu sání.
Taky změřím EDF mimo model.
Dám report jak to dopadlo.
Abych jen nepomlouval, podvozek je celokovový a vypadá docela funkčně. Promazal jsem ho vazelínou . Jinak docela zadrhával při pružení.
Na pohled model vypadá moc pěkně a doufám, že se úpravami alespoň trochu přiblížím deklarovaným parametrům.
Fakt je, že za cenu 300 EUR včetně dopravy a prakticky hotový model je velmi hezká hračka