@igorb - jak dlouho v tom vydržely baterky?

...skoro vysílače - ovladače:
Když se TO dalo řídit, byl jsem nadšený. Jedny z prvních "věcí" byly autíčka na bowden. Našel jsem i své oblíbence "
Sand buggy",
Mercedes C111 a
T613 - ta byla dokonce ve formě stavebnice. Měl jsem modrou.
To bylo kolem 1980, jedna rychlost vpřed, jedna vzad, ale proporcionální zatáčení!
První "létající"... vrtule, byl motorek s vrtulí na naklápěcím mechanismu a celé TO bylo na rameni otočně přiděláno na sloupu z merkuru. Dvěma tlačítky se dala vrtlule naklápět, trafem na vláčky se dal regulovat tah vrtule... Taky kolem 1980. Volný let to nebyl, ale tak nějak skoro. Dlouhé hodiny zábavy zaručeny.
Pak dlouho nic, ...resp kybl papírových modelů z ABC a dva bazláky na gumu, které moc nelítaly - neuměl jsem je pořádně zalítat.
...vysílače - ty "pravé"
Asi tak 2010, kdy už jsem nějakou dobu "blbnul" s leteckými simulátory se mi pod stromečkem objevil koaxiál s 27MHz 3ch nevalné kvality. Ale lítalo TO (
UH-60 BlackHawk).
Pak, už na vlastní náklady, dobrých rad nedbaje, "úžasná" Walkera WK2406 (tuším) s hodně blbě létajícím V200D01. Rádio, proti tomu 3ch naprosto úžasné. Dneska bych možná chtěl zkusit, jestli ta V200D01 fakt lítá tak blbě nebo jsem TO jen hodně neuměl...
Pak se TO začalo tak nějak urychlovat.
Asi tak 2011 Spektrum DX7 - prima rádio.
Pak Turnigy T9X se DSM2/X (Orange) modulem. Záhy v rádiu našlo místo OpenTX. A jednou OpenTX navždy OpenTX.

Dál jsem koketoval s telemetrií, tak jsem si jednoho krásného dne naježil Tarnise, kterého mám dodnes. K tomu a mezi tím těch rádií pár bylo.
Několik dalším T9X (vesměs jsem dodělal programátor CPU a prodal), hrozně jsem si chtěl vyzkoušet dotykovou Auroru 9X (trochu zklamala), nějakou chvíli jsem zkoušel další spektra (DX6i, DX8), hrál si s FW ve FS T6 (tu ještě mám), (nejen) sáhul si na FrSky X12S, skladný X-lite,
"trochu" předělaný X9-lite a též zajímavý RadioMaster TX16S, kde s EdgeTX začíná zajímavě fungovat i dotykový displej...
Asi jsem nevzpomněl na všechny, ale na TO hlavní asi jo.
Navíc se TO naštěstí už tak nějak zpomalilo...