RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Awandalor

Re: RadioMaster TX16S

#181 Příspěvek od Awandalor »

Janek2 píše:
Jen tak pro zajímavost, které?

2900mAh

Tak jsem zkoušel wireless trainer.

Žákovská vysílačka - flysky fs-i6 a k ní je spárovaný přijímač FS-IA6B který umí jak ppm na ch1 tak s.bus/i.bus

Zkoušel jsem všechny možné kombinace, oba TTL porty, JR šachtu, v nastavení externího modulu je možnost FS2A - RX, ale vysílačka nic (samo že ve spec fci mam trainer na vypínač a vypínač sepnutý)

Jediné co jsem nezkusil je z přijímače z ch1 poslat ppm do jack portu na tx16s - to by asi fungovat mělo jen nevím jakej je pinout jack trainer portu na tx16s - uvnitř vysílače je 4 pinová zásuvka jack 3,5mm.

Ještě mohu zkusit FS-IA6B připojit k PC přes ftdi a podívat se jestli z něho něco leze na s.bus, někde jsem tu na na foru našel že by měl běžet na 38400 baud.
ellet

#182 Příspěvek od ellet »

Nějak mně uniká, co kolem toho nabíjení řešíte. Pokud to nabíjí na 8,2V, žádné Li-Ion to neuškodí na rozdíl od nastavení na 8,4V. Naopak i baterii která "snese" víc to jen prospěje. Význam to má jen v případě, že opravdu potřebuješ maximální dobu provozu bez nabíjení.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od ddano007 »

ellet píše:Tak ať ti dělá jen radost! A protože máš i Jumper, jak vidíš porovnání mechanické stránky?

Mechanicky sú tie rádiá viac- menej rovnaké. TX16S má luxusný priestor na baterku, je dobré, že má separé nabíjací konektor - dá sa zapnúť a vypnúť počas nabíjania, čo u T16 sa nedá.
Roller sa mi zdá výraznejší u T16, pri TX16S je trochu utopený vo výreze, ale funguje dobre.
Bočné slidre sú rovnaká katastrofa, ako pri T16 a má to počuteľne slabší reprák, ako T16.
Ale zase - až na tie bočné slidre - za 120Eur dobré rádio.
Samozrejme som už doňho začal vŕtať a mienim v tom pokračovať, ako mi budú chodiť objednané veci :lol:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
leve89

#184 Příspěvek od leve89 »

Odpověď od pana Hořejšího:

Dobry den,

Jakykoliv zasah do hardware rusi zaruku.

FW … zatím není uplne jasne, Companion ukazuje 2.3.8. Ten ale v době dodani ještě nebyl oficialne dostupny, navíc byl jiz opraven na 2.3.9

Musime zjistit presne.

S pozdravem
Horejsi

Ačkoliv Radiomaster napsal, že by úprava kvůli nabijení neměla ovlivnit záruku, tak tomu u nás asi platit nebude....To by museli napsat něco oficiálního a dát to na svůj web či tak něco a pak by o tom možná šlo diskutovat.
Janek2

#185 Příspěvek od Janek2 »

leve89 píše:

Odpověď od pana Hořejšího:

Dobry den,

Jakykoliv zasah do hardware rusi zaruku.

Hm, přecvaknout vývody na dvou součástkách??? I když to doporučuje výrobce, že se tím jen zvýší dobíjecí napětí na 4,2V. No budiž. Rozhodnutí prodejce je potřeba respektovat, pokud chceme mít na tu věc záruku.
Ale tak trochu by mě zajímalo o jaké ty součástky se jedná? Z fotek jsou to takové malé "pecičky". Na odpor to nevypadá, kond?, diody?, termistory asi ne. Nevím.
ddano007 Ty bys mohl vědět, když už jsi do něj začal vŕtať.
1polo1

#186 Příspěvek od 1polo1 »

Neviem, mne to nabija ako blaznive, clanky boli horuce, napätie som sice nemeral, ale upravu nemam ziadnu, kupene od Horejsiho.
Janek2

#187 Příspěvek od Janek2 »

1polo1 píše:

Neviem, mne to nabija ako blaznive, clanky boli horuce, napätie som sice nemeral, ale upravu nemam ziadnu, kupene od Horejsiho.

To chce právě změřit. Měřením se právě dá zjistit, jestli to nabíjí všem míň, nebo je to jen kus od kusu. I když podle výrobce se napětí teprve zvýší na 4,2 voltu po vycvaknutí těch dvou součástek.
Takže hned po nabití to změř (pokud máš čím) a dej sem kolik jsi naměřil. Jen tak můžeme porovnávat a dělat nějaké závěry. Ono by se taky mohlo stát, že po vycvaknutí těch součástek by to někomu mohlo třeba i přebíjet. Někdy se taky nedá zas až tak věřit výrobci. To je taky potřeba mít na paměti. Součástky taky mají nějakou toleranci, že.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od ddano007 »

Janek2 píše:Ale tak trochu by mě zajímalo o jaké ty součástky se jedná? ... termistory ...

Aspoň tak to niekto spomínal na RCGroups. Ale zatiaľ som nenabíjal, tož neviem, či ich budem cvakať...
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od ddano007 »

Janek2

#190 Příspěvek od Janek2 »

ddano007 píše:

Úprava bočných sliderov:

ddano007 pro Tebe: jelikož mám náhradní slidery do Taranise plus, tak sem provedl měření.
Celková výška je 18,4 mm. Ta hřídelka jde ploškou k vývodům, tak jak to máš na fotce.
A je ta hřídelka dlouhá 6,3 mm.
Závit má délku 4,6 mm.
No a ten sokl je vysoký 7,5 mm.
Samozřejmě jak jde ta ploška na té hřídeli k vývodům, tak je v té střední "zablokované" poloze.
Ovšem podle fotek vnitřku TX15S nepasují originál páčky těch pluskových sliderů do těch bočních otvorů. To by se dalo nějak přizpůsobit. Ovšem, jestli není náhodou ten pluskový slider vyšší, než je potřeba. Ty neuvádíš celkovou výšku, tak nemohu posoudit.
Tož tak.
Awandalor

#191 Příspěvek od Awandalor »

Mně už roller blbne, doleva se mu občas nechce, musím na něj přitlačit a pak zase funguje. Přemýšlím že se podívám jaký tam je enkodér a vyměnil bych ho za nějaký lepší třeba od alpsu. Zase se mi nechce přijít o záruku.. tož dilema. Tlačítko MDL taky občas vynechá.

Já to nabíjení na 8,2V neřeším, souhlasím s ellet.
Janek2

#192 Příspěvek od Janek2 »

Awandalor píše:

Mně už roller blbne,...

No já jsem měl rozdělanou DX6i a tak jsem se díval taky na ten roller co tam je a tak mě napadlo, jestli by tam nešel dát enkodér z nějaké myši co je k počítači. I za cenu toho, že by to zvenku vypadalo trochu jinak.
Jsou v myších enkodéry, nebo se mýlím?
A to nabíjení, tak to je fakt. Já bych to taky neřešil. Dvě desetiny sem, dvě desetiny tam. Jen, jak jsem psal výše, tak by mě zajímalo, jestli to dělá všem, nebo jak jsem uvedl "kus od kusu".
Radši míň, než přebíjet a ničit tak baterie.
Krovak84

#193 Příspěvek od Krovak84 »

Dovolím si pár hloupých dotazů, jelikož se nějak nemůžu dopátrat odpovědí.

Zdechlo mi T9X s FrSky DJT modulem, zbyly mi D8RII plus přijímače. Původně jsem uvažoval o koupi Taranisu/Horusu, momentálně se mi to ale vůbec finančně nehodí. Navíc mi FrSky udělal čáru přes rozpočet s novým protokolem.

Otázky tedy zní:
Pokud bych koupil TX16S, bude s 4v1 modulem korektně fungovat telemetrie na D8RII plus?
Jak je to s novým protokolem Access? Budou na něj aktualizovány XJT moduly, aby je šlo dokoupit a strčit do zadní šachty, a tudíž používat rádio i s novým FrSky protokolem? Nebo nový protokol bude dostupný pouze na interních modulech nových typů FrSky rádií, aby nešly nové Access přijímače kombinovat s vysílači jiných výrobců?

Pokud mám teď kupovat nové rádio, byl bych rád, aby na něm fungovala nadcházející generace přijímačů. Nerad bych se dostal do situace, kdy mám sice nové rádio, ale přijímače se už nevyrábí/nedají koupit.
Samozřejmě je možnost přejít na podporované přijímače typu FlySky apod., ale popravdě bych radši zůstal u jednoho výrobce a možnosti multimodulu nechal spíše na výjimečné situace.
Awandalor

#194 Příspěvek od Awandalor »

Janek2 píše:.... a tak mě napadlo, jestli by tam nešel dát enkodér z nějaké myši co je k počítači.

Starší myši měli opto závoru a děrované kolečko ale co jsem doma ted čistil bezdrátovky co mam doma (asi 3) tak všechny měli enkoder.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od ddano007 »

Janek2 píše:ddano007 pro Tebe: jelikož mám náhradní slidery do Taranise plus...

Ja mám X9D ( non-Plus ), aj náhradné bočné slidre, ale som ich nerozoberal, na T16 som ich namontoval tak, ako sú:
viewtopic.php?p=1466965#p1466965
Do toho návodu na RCG som teraz pridal aj datasheet k poťákom, čo som použil, môžeš si to porovnať.
Vo finále chcem aj do TX16S dať vertikálne slidre, ako sú v Taranisovi, horizontálne slidre - tak ako sú v TX16S - mi nevyhovujú.
Ten návod som robil pre tých, čo im vyhovujú ( keďže som poťáky mal doma, tak som to spáchal ).
Keď mi prídu poťáky na vertikálne slidre, prerobím si to...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“