RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
leve89

Re: RadioMaster TX16S

#136 Příspěvek od leve89 »

Nezkousel a nebo neplanuje jestw nekdo range test s FlySky prijimaci?

Pocitam, ze pro FlySky prijimace je napetove cidlo v pohode, ale jde tam pripojit nejake cidlo pro urceni vysky?

Predem mpc diky za odpoved a doufam, ze vysilac jeste nekdo poradne protestuje :D
Awandalor

#137 Příspěvek od Awandalor »

leve89 píše:.... cidlo pro urceni vysky?

Od Turnigy TGY-CAT01 funguje bez problémů jak na vyslači flysky tak na TX16S.

Místo napěťového čidla mám voltage mod na IA6B, IA10B, IA6

3S baterii to zvládne v pohodě na 4S a víc je potřeba změnit poměr napětového děliče.
Zapojuji to do balančního konektoru a měřím celkové napětí baterie.

Spíš by mě zajímalo jak udělat flysky proudovej senzor. Nic orgio flysky potažmo tgy jsem nenašel. Jedině asi něco postavit - proudovej hall senzor mám, arduino taky :)
Poradí někdo kde najít nějakej schopnej kod pro arduino od kterýho se mohu odpíchnout?
Přílohy
Hnědý drát je zapojen do balančního konektoru na poslední článek.
Hnědý drát je zapojen do balančního konektoru na poslední článek.
1polo1

#138 Příspěvek od 1polo1 »

Dnes nainstalovana finalna verzia open tx 2.3.8, nasledovali problemy s sd kartou,to sa podarilo vyriesit, ale zmizol mi zvuk vo vsetkych jazykoch,nedal sa vytvorit novy model, vtedy to zmrzlo, vypnut sa dalo len vytiahnutim baterky,nasledne vysielac nabehol v nudzovom rezime, nesiel natiahnut novy firmware na vstavany multimodul ani s pôvodnou kartou, ktoru som si nastastie ulozil. Nakoniec som sa vratil k verzii s ktorou bol vysielac dodany, a cuduj sa svete vsetko funguje. Neviem ,ci som daco robil zle, ale to nepredpokladam, vlastnim totiz taranis X7, Jamper 12, aj Jamper 16,ten som teraz predal, a problemy som s nimi nemal, finalna verzia 2.3.8.ma pravdepodobne v pripade TX16S nejaky zadrhel.
Tlapa

#139 Příspěvek od Tlapa »

Ve verzi 2.3.8 se našla kritická chyba a byla zastavena její distribuce. Brzy bude následovat opravná verze 2.3.9
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
1polo1

#140 Příspěvek od 1polo1 »

Tlapa píše:Ve verzi 2.3.8 se našla kritická chyba a byla zastavena její distribuce. Brzy bude následovat opravná verze 2.3.9

Skoda, ze som to nevedel, usetril by som si vela nervov.
ellet

#141 Příspěvek od ellet »

... a 2.3.9 už tam je taky :D
1polo1

#142 Příspěvek od 1polo1 »

ellet píše:... a 2.3.9 už tam je taky :D

No tak a kto to skusi ?
HLA
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od HLA »

2.3.9. nainstalována za pár sekund, včera bylo vypnuté stahování 2.3.8. - a tak dnes vše proběhlo na dva kliky stáhnout a nainstalovat do TX.
Hned jsem šel prolítnout samokřídlo, a ulomil anténu v kloubu :x
Létání OK.
Přijímač FS-iA6B
V logu RQly pořád hodnota 100, to by měla být ztráta paketů,
když to ale zkouším doma, tak přes několik zdí klesá na cca 70 a pak už rádio hlásí ztrátu telemetrie, serva pořád chodí. Zkusím si půjčit Flysky-i10 a porovnat hodnoty.
leve89

#144 Příspěvek od leve89 »

Tak to si počkám ještě na porovnání měření a budu taky objednávat...ono bez tak asi nic lepšího v této cenové hladině neseženu.
No a i dosah s FlySky asi nebude vůbec marný a nemusel bych se bát o plánovaného 3,5m větroně :D
Janek2

#145 Příspěvek od Janek2 »

Zdravím, HLA píše:

2.3.9. nainstalována za pár sekund,.....

a je na obrazovce české menu a hlavně jestli to mluví česky s tím 2.3.9.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od HLA »

Vše v češtině.
Obsah SD karty jsem měl už nahraný, tak to šlo rychle.
Místo úvodního vítání a pak loučení používám pouze gong ...
ellet

#147 Příspěvek od ellet »

Janek2 píše:.. hlavně jestli to mluví česky s tím 2.3.9.
Hlášky jsou na SD kartě, jako u tvých FrSky vysílačů. Můžeš si obsah karty stáhnout a s předstihem "předposlechnout" :D (bude to stejný, vždyť je to Horus X10).
Janek2

#148 Příspěvek od Janek2 »

ellet píše:

Můžeš si obsah karty stáhnout a s předstihem "předposlechnout"

Tak to nemůžu, protože nevím kde a neumím to. Podle videonávodu nainstaluju cokoliv, ale jinak ne. Nenarodil jsem se bohužel jako počítačový maniak.
Proto jsem někde výše napsal, že kdybych to koupil, tak bych požádal pana Hořejšího o onu instalaci za příplatek.
Awandalor

#149 Příspěvek od Awandalor »

2.3.9 v pohodě nainstalována, vše funguje.

Bezdrátový učitel žák

Můžete mi někdo říct jakej je pinout u TX16S v té šachtě? Chtěl bych zkusit do šachty dát malej sbus přijímač spárovanej s flysky fs-i6 a používat wireless trenéra ale na inetrnetu jsou minimálně 2 různé pinouty.

Na spodku je 2x TTL a lze na ně nastavit i sbus a udělat trenera ale to by mi ten sbus přijímač "visel" dole z pod vysílačky.
prikrylm

#150 Příspěvek od prikrylm »

Janek2 píše:Tak to nemůžu, protože nevím kde a neumím to. Podle videonávodu nainstaluju cokoliv, ale jinak ne. Nenarodil jsem se bohužel jako počítačový maniak.
Proto jsem někde výše napsal, že kdybych to koupil, tak bych požádal pana Hořejšího o onu instalaci za příplatek.
https://downloads.open-tx.org/2.3/release/sdcard/
na stáhnutí souboru a nakopírování souborů na SD musí být člověk počítačový maniak? :)
Awandalor píše:2.3.9 v pohodě nainstalována, vše funguje.

Bezdrátový učitel žák

Můžete mi někdo říct jakej je pinout u TX16S v té šachtě? Chtěl bych zkusit do šachty dát malej sbus přijímač spárovanej s flysky fs-i6 a používat wireless trenéra ale na inetrnetu jsou minimálně 2 různé pinouty.

Na spodku je 2x TTL a lze na ně nastavit i sbus a udělat trenera ale to by mi ten sbus přijímač "visel" dole z pod vysílačky.

Bojím se, že jak nejde u FrSky rádií použít "master-multi", tak u Radiomasteru/Jumperu T16 nelze použít "master-s.bus". Takže podle všeho bezdrátové spojení s žákem FlySky půjde, ale jen s externím (druhým) multiprotokolovým modulem. Je to sice dražší jak s.busový přijímač, ale zase by měly jít připojit žákovské vysílačky FlySky, DSM, FrSky a Bayang.

Zapojení JR šachty jsem tedy viděl jen jedno. Od pinu nejdál od spodního kraje je:
- PPM.out/serial out
- serial.in/s.bus.in
- V bat - !!! tady se musí dávat pozor, jestli přijímač snese napětí baterky rádia, případně napětí něčím upravit.
- GND
- antena/s.port
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“