android versus jabko

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: android versus jabko

#61 Příspěvek od prikrylm »

olisoft píše:ako pozeram, nikto tu nespomenul vyrobcu aktualne asi najmensich smartfonov https://www.unihertz.com/
mam (od kamarata) Jelly Pro, ten je mozno az prilis maly :D

Super, kde se to dá (ideálně v ČR) sehnat?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
olisoft

#62 Příspěvek od olisoft »

Kamarat ho kupil este cez kickstarter, teraz asi idealne priamo od nich kupovat.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Kuba78 »

tomashr píše:Akorát že tohle je klasická urban legend... Dělalo se na to více průzkumů a iPhone SE se jednak globálně prodával slušně, ale zase ne nějak senzačně a za druhé hlavní důvod pro jeho koupi byla cena, kdy SE byl na poměry Applu cenově velmi zajímavý. Samozřejmě že existovali uživatelé, kteří ho milovali kvůli velikosti a v diskusích jsou dosud velmi slyšet, ale jejich skutečné procento mezi uživateli SE bylo výrazně menšinové.

urban legend rika, ze vetsina zakazniku chtela SE kvuli velikosti. to souhlasim. proto sem taky nenapsal vetsina, ale spousta :) vetsi cast povedou asi financni duvody. ja mam taky zrovna dilema, cim obmenit. snazim se najit duvody, proc bych mel domu koupit 11 pro a co by me to vlastne prineslo proti novym SEckum. jeden z argumentu je samozrejme i to, ze dat 80 tacu za dva telefony mi prijde ponekud prehnane.. samozrejme premyslim i nad migraci na android, ale to je nekolik telefonu, tablety, srani se s nejakym novym systemem rodicovske kontroly, sync pres family cloud tam asi vubec neni.. a tohle presne jsou duvody, ktere vlastne omezuji lidi a tlaci je k tomu, aby zustavali na apple - lenost, obava ze novy system nez nejak bude fungovat tak sezere spoustu casu a energine to nejak rozumne zmigrovat a postavit a smireni se s tim, ze vlastne ten uzavreny system jim poskytuje tolik funkcionality, ze to staci na 98 procent jejich potreb.

ti co chteli SE kvuli velikosti tajne doufali ze snad nove SE bude velikosti puvodniho SE, s kovovymi nebo plastovymi zady (ala 5C) aby se clovek nemusel bat to polozit, s displejem pres cely predek a vyrezem jako 11ka. No ale realiste tusili, ze apple proste pujde zase cestou nejmensiho odporu a nejmensich nakladu a maximalniho zdimani penezenek,takze zkanibalizuje sasi osmicky, da do ni stejny streva jako do 11ky (protoze dat stejny procesor vychazi levneji nez nechat vyrabet stary) takze slo vlastne jen o dve veci, jestli da apple lepsi fotak a dostane to night mode. coz se vlastne nestalo. skoda, no. ale za ty prachy je to solidni. na apple samozrejme..
apple potrebuje prodavat hlavne v US a v asii. v US bude prodavat protoze je to apple, v asii miluji padla s co nejvice cockami a fotaky. evropa nikoho netankuje..
pepin

#64 Příspěvek od pepin »

Kuba78 píše:.

Mimochodem ten kokpit na kole je opravdu.. jak to rict.. zajimavy.

tak to nevzniklo, aby to bylo zajímavý, to tak nějak system pokus omyl vzniklo z uživatelské potřeby---bluetoot reprák je jasný, bez muziky neujedu ani kilometr a navigace taky jasná, i když pořád ujíždím na papírových mapách, už je ale spíš beru jako takový pouhý nástřel a v reálu pak v podstatě jedeme už podle nálady---jestli tu trasu po turistický, nebo po cyklistcký--horské kolo--silniční kolo. mraky lidí --cyklistu mají s bateriovou navigací morální problémy, mě to přijde v poho, já jsem pražák a třeba díky aplikaci Na kole prahou bych nikdy neuměl projezdit prahu napříč v podstatě jen přírodou a přez ruzuné městské parky.

loni jsem občas i využíval aplikaci v mapy cz ---Výlet po okolí --někam dojedu do kempu a tam cvaknu výlet po okolí, jen si na liště natáhnu kolik Km tak plus mínus, prostě ten kokpit neni o tom, aby se ta moje kolobrnda tvářila chytře, je to o tom, že to takto potřebuji----samozřejmě že lidem co jedou se mnou taky přije, že mám na těch řidítkách neskutečnou šílenost, jim jen stačí, když vím kudy jet, nebo když jim řeknu kolik je hodin, nebo když jim z toho bluetooth repráku pustím přez spotyfly jejich oblíbenou skladbu---ale jinak samozřejmě to, co já mám na řidítkách je samozřejmě nesmysl, správný sportovec vyrazí do terénu, a kam dorazí, tam dorazí---nooo, to já ne, tak to zatím nastavené nemám, já docela radši, když vím, že jedu trasu kdy je vcelku reálné, že dorazím i do cíle.

moje už opravdu dlouhodobá zkušenost je taková, že většina lidí si vystačí s málem---když je poblíž někdo, kdo se o ně postará aby si vystačili s tím málem a mohli na to být i pyšní.

mraky lidí dnes nepotřebují ani na chytré telefony , nebo tablety nějaký nabízený datový kredit, si v pohodě vystačí s tím, že jim někdo umožní hospot

už ani nejsem nasraty
pepin

#65 Příspěvek od pepin »

Tak sláva, fotky a videa mi chodí automaticky přez icloud i na notas--windous, kámošovi už konečně neprotejká záchod, takže oboustranná spokojenost :D
pepin

#66 Příspěvek od pepin »

Tak mi to nedalo a zkusil jsem přez ten iphon i video kuli zvuku , je to trochu pod dekou jak mám kytarové kombo pod stolem a mobil byl na stole, ale uplně blbý plechovkový ten zvuk není.

jediný problémek přez ten icloud--prostě to nějakou dobu trvá, než se mi to objeví na notasu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AJsKN2yEYDg[/youtube]
sky59

#67 Příspěvek od sky59 »

Co Cech to muzikant? :)

A aku ulohu v tom hral ten iphone?
pepin

#68 Příspěvek od pepin »

Chtel jsem zkusit jak funguje to preposilani prez icloud i ohledne videa a zkusit i zvuk jak ten mobil nahrava zvukove .
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Kuba78 »

u syncu pres icloud bude pravdepodobne nejvetsi omezeni tvuj upload/download tveho domaciho internetu. proste to chvili potrva..
pepin

#70 Příspěvek od pepin »

Kuba78 píše:u syncu pres icloud bude pravdepodobne nejvetsi omezeni tvuj upload/download tveho domaciho internetu. proste to chvili potrva..

joo, chvilku to opravdu trvá :D ale nakonec se to přetáhne, tak sláva, já si neumím to moje brnkání zapsat pro kytaru do not, tak jediná možnost když po nějaké době zapomenu jak jsem nějakou písničku vlasně hrál v tom mi pak pomuže to video a přez youtube se k tomu dostanu kdekoli a nezabordaleřím to doma na nějakých simkách, nebo externích hd, dřív jsem to nahrával obraz kompaktem, ale zvuk linkou na minidiscový mixák a pak to musel spojit a synchronizovat--šílenej opruz, ale zvuk nahrávanej přímo z těch kompaktu byl docela špatný---je ale i možný, že ze začátku jsem to moc prožíval.

co mi ale ještě trochu překvapilo, v té moji podzemní kopce mám s tim iphonem oproti galaxi mini výpadky signálu kde ten galaxi problém neměl a telefonní hovory mi neklekali----ale to muže třeba dělat ten outdorovej hliníkovej futrál

https://www.student-eshop.cz/product/11 ... joEALw_wcB
pepin

#71 Příspěvek od pepin »

mi to nedalo tak jsem zkusil jak je to opravdu s tím nahráváním zvuku

zvuk kompakt panasonic DMC TZ 57

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K0wYlCwneDE[/youtube]

zvuk z iphonu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4K9V_I2Diqg[/youtube]
tomyn

#72 Příspěvek od tomyn »

Pepine, nevěděl jsem, že tak pěkně umíš na kytaru! PalecNahoruSmajlik, kdyby tady byl:)
malej vrtulníček, malý dr... kvadrokoptérka, Phoenix RC sim
pepin

#73 Příspěvek od pepin »

tomyn píše:Pepine, nevěděl jsem, že tak pěkně umíš na kytaru! PalecNahoruSmajlik, kdyby tady byl:)

díky :D co mě ale docela překvapilo a pořád se toho nemohu zbavit, se španělkou u ohníčku to je v poho, ale když občas hraju před lidma tady přez ty krabičky , tak se doslova rozklepu trémou jako ratlík :D
tomyn

#74 Příspěvek od tomyn »

Tak já to mám naopak, tzn. elektro ok a akustický klepavka... Nejsem kytarista, jsem amatérský klávesák. Takže jsem byl nesvůj, když jsem jednou měl doprovázet sbor na parádní baby grand "křidýlko" od Petrofů:)

Ale k tématu: mám starej iPhone SE a iPad, a na hudební appky super! Za dvě stovky na AppStoru seženeš klavírní appku se zvukem lepším, než má digitální krám za 20kKč... A ty syntíky, no paráda!

Pro muzikanty nabídka na GooglePlay oproti AppStoru trochu kulhá, IMHO.
Za mě důvod, proč se muzikantovi, třebas s androidím founem, hodí iPad;)
malej vrtulníček, malý dr... kvadrokoptérka, Phoenix RC sim
pepin

#75 Příspěvek od pepin »

no já jsem s těma androidníma hudebníma aplikacema absolutně neuspěl, je tam šílená zpožděná latence--třeba že přez androidní mobil nemám problém si stáhnout bicí, činely, klávesy , ale nejde přez to hrát živě, je tam neskutečné zpoždění, ona je latence i přez jabko přez garageband, kde si dělám prvotně bicí, ale to mi nevadí, tam si jen udělám ty bicí a přehraju jako uzavřenou smyčku do looperu, kde k nim potom už v reálém čase hraju živou kytaru přez amplitube

v podstatě živě hrát jde jen přez to jabko, přez android to jde dělat pouze jako jakousi třeba zmixovanou nahrávku a pak to jen spustit, ale živě to nejde a není to o ceně přístroje--mobilu, tabletu, prostě to nejde, v principu toho systému je tam vždy latence.

časem bych se chtěl ještě dopracovat opravdu k minimalizaci těch krámu, jde to, ale zatím jsem na to malej pán, přez ten apple jde i ten looper, ale zatím to nedávám, nevím jak na to, jak to spouštět, další problém a to dost zásadní je zvuk, v bytě menší místnosti vcelku pohoda, ale pak venku třeba někde na hospodské zahrádce už to taková hitpoška není.

já jsem si ted nedávno na doporučení z muzikeru --co jsem jim vysvětlil že řeším --koupil nové akustické kombo,
https://www.cmias.cz/eshop-kombo-akusti ... 8lEALw_wcB

no je tam fajn, že mám dva vstupy-to jsem opravdu zásadně potřeboval a není boha koupit takto koncipovaný nějaký menší mixážní pult--vem čert, že by neměl zesilovač, to by mi zásadně nevadilo -kytara a druhý mikrofon a na obou vstupech jak reverb, tak i chorus ve dvou stupních, což je teda mimochodem fajn, že hodinu nehledáš potenciometrem trávu rust--cvakneš jednu polohu, nebo druhou---no ale repráky středotonový, prostě na akustickou kytaru, takže na moje hraní nepoužitelný, navíc to kombo rozměrově veliký,nakonec jsem teda z toho komba použil vypreparoval jen ten zesilovač a jako bedny použil monitory JBL cm 42

https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... tYJvKWckvM

rozměry sice vcelku malý, ale neskutečně váhově těžký, navíc zvuk stejně jako když někdo hraje uzavřenej v krabici od bot--teda si myslím, že 99 procent lidí by bylo totál v poho , ale prostě zvuk takovej udušunej---ukultivovanej--domácí hifi, domácí higend, nejsou tam ty pruzračné středy jako když hraje kapela na živo a jedno, jestli v O2 aréně, nebo na vesnické zábavě, ten zvuk živých nástroju umí být jiný, živý

to jsem ale nakonec vyřešil přiřazeným reproduktorem iloud

https://www.muziker.cz/ik-multimedia-iloud

ted mi to přijde už zvukově opravdu dobrý, ten iloud tomu dává na středech tu čitelnost--

no prostě zlatá španělka, když nemá blbej zvuk, hraje dobře doma i venku, muzika přez repráky, nikdy bych nevěřil že je to takový oser.

abych to o tom přirozeném zvuku vysvětlil--když budu hrát na akustickou kytaru, lidi vnímaj ten zvuk z té kytary, né z nějaké krabice od bot, která je kousek dál od té kytary.

když má někdo doma nějaké domácí hifi neujíždím na tom, jak dobře ty bedny basují, ujíždím na tom, že ta zpěvačka--kapela je v té mistnosti---to se ale musí slyšet, že to tak opravdu jde a asi je nesmysl si myslet, že něco běžně koupitelného pod 50k spíš víc to bude takto umět.

nooo to jsem se zase rozkecal, to toho budu zítra zase litovat a stydět se :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“