Multiplex MiniMag
airkid píše:ja si myslim, ze mini si najde sve uplatneni vzdycky.. Chystam se mu pridat serva na kridelka..uz ma dost nalitano na to, aby nejakou tu silnejsi akrobaci taky zvladl
Určitě jdi do toho. Já jsem začátečník, a jsem s ním schopen létat na zádech, dělat výkruty, vývrtky atp. Přidal jsem mu na bříško kameru, a dělá mi nádherný letový video a fotky. Je to super.
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
Vážení maniaci, není to moc dlouho, co jsem Vám psal o nehodě na vodě. Nyní mám další nehodu. Asi si myslíte, že jen padám, ale věřte, že i lítám. Tak tedy k věci.
Dnes 8,7,2008 ve 20h jsem šel lítat na závětrný okraj vesnice. Kdo sleduje počasí, ví že na celém území ČR vál silnější vítr. Také jsem se podle Vašich záznamů a fotek přesvědčil, že se lítá i v horších podmínkách a tak jsem se nenechal odradit. Start tedy z ruky (nebyla zpevněná plocha, jen louka) a šup rychle do bezpečné výšky. Jak jsem již psal v minulých příspěvcích namontoval jsem na MM kameru FCO2 a tak se tedy prodírám proti větru nad vesnici, abych udělal nějaké hezké záběry mého rodiště. Jde to celkem bez problémů, jen mám občas pocit, že letadlo couvá. Vitrimoval jsem éro na vyšší rychlost a v okamžiku kdy jsem se rozhodl pro návrat po větru jsem asi ztratil spojení a letadlo v otočce pravděpodobně bez pynu (FAILSAFE) upadlo po křídel do vývrtky. Páku plynu jsem měl v poloze cca 75% a snažil jsem se dostat z vývrtky. Asi po jedné otočce jsem ztratil letadlo a to zmizelo někde v zahradách.
Stáhnul jsem páku plynu a šel hledat trosky. Let trval asi 2minuty, hledání asi 10minut. Nakonec jsem ho našel na zahradě viset na jabloni. Z pořízeného videa bylo zřejmé, že kdybych model alespoň viděl celou dobu vývrtky, dostal bych se z toho, protože těsně nad zemí motor naskočil a s přitáhnutou výškovkou udělal pokus o loping, načež se zamotal do větví.
Nedošlo k žádné škodě na cizím majetku, a já jsem vyváznul se zlámanou vrtulí a částečně poškozenou náběžkou. Určitě bude MinyMag zase lítat. Holt štestí si občas sedne i na vola.
Teď ještě otázka pro Vás, myslíte, že mohlo dojít ke ztrátě signálu díky tomu, že se mezi vysílač a model dostalo vedení VN 6kV? Vzdálenost modelu nebyla vyšší než 450m. Nebo jsem prostě jen nezvládnul otáčku po větru a upadl jsem na nízké rychlosti.
Pokud Vás to zajímá, rád pošlu video emailem. Nevím jak ho umístit na NET, tak když mi s tím někdo pomůžete budu rád.
ahoj 
Dnes 8,7,2008 ve 20h jsem šel lítat na závětrný okraj vesnice. Kdo sleduje počasí, ví že na celém území ČR vál silnější vítr. Také jsem se podle Vašich záznamů a fotek přesvědčil, že se lítá i v horších podmínkách a tak jsem se nenechal odradit. Start tedy z ruky (nebyla zpevněná plocha, jen louka) a šup rychle do bezpečné výšky. Jak jsem již psal v minulých příspěvcích namontoval jsem na MM kameru FCO2 a tak se tedy prodírám proti větru nad vesnici, abych udělal nějaké hezké záběry mého rodiště. Jde to celkem bez problémů, jen mám občas pocit, že letadlo couvá. Vitrimoval jsem éro na vyšší rychlost a v okamžiku kdy jsem se rozhodl pro návrat po větru jsem asi ztratil spojení a letadlo v otočce pravděpodobně bez pynu (FAILSAFE) upadlo po křídel do vývrtky. Páku plynu jsem měl v poloze cca 75% a snažil jsem se dostat z vývrtky. Asi po jedné otočce jsem ztratil letadlo a to zmizelo někde v zahradách.
Stáhnul jsem páku plynu a šel hledat trosky. Let trval asi 2minuty, hledání asi 10minut. Nakonec jsem ho našel na zahradě viset na jabloni. Z pořízeného videa bylo zřejmé, že kdybych model alespoň viděl celou dobu vývrtky, dostal bych se z toho, protože těsně nad zemí motor naskočil a s přitáhnutou výškovkou udělal pokus o loping, načež se zamotal do větví.
Nedošlo k žádné škodě na cizím majetku, a já jsem vyváznul se zlámanou vrtulí a částečně poškozenou náběžkou. Určitě bude MinyMag zase lítat. Holt štestí si občas sedne i na vola.
Teď ještě otázka pro Vás, myslíte, že mohlo dojít ke ztrátě signálu díky tomu, že se mezi vysílač a model dostalo vedení VN 6kV? Vzdálenost modelu nebyla vyšší než 450m. Nebo jsem prostě jen nezvládnul otáčku po větru a upadl jsem na nízké rychlosti.
Pokud Vás to zajímá, rád pošlu video emailem. Nevím jak ho umístit na NET, tak když mi s tím někdo pomůžete budu rád.
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
video šoupni třeba na youtube.com
VVN má na příjem určitě vliv, nicméně vždy, když jsem lítal kousek od drátů, tak mi spíše cukala serva než kompletně vypadnul signál. A to jsem jednou ty dráty nechtěně prolítnul samokřídlem
BTW, tvoje vypravecske umeni nema chybu.
VVN má na příjem určitě vliv, nicméně vždy, když jsem lítal kousek od drátů, tak mi spíše cukala serva než kompletně vypadnul signál. A to jsem jednou ty dráty nechtěně prolítnul samokřídlem
Nevím jak ho umístit na NET, tak když mi s tím někdo pomůžete budu rád.
ahoj
[/quote]
Jo, tak už to umím. Tady to je. www.youtube.com/watch?v=OXAEb4yzIzU Je to horší kvalita než originál, ale pro předstvu to stačí.
Jo, tak už to umím. Tady to je. www.youtube.com/watch?v=OXAEb4yzIzU Je to horší kvalita než originál, ale pro předstvu to stačí.
Ahoj, moje zkusenost je, ze pokud je VVN blizko, obcas to kope, ale v dostatecne vysce se da, problemy zacinaj, kdyz se VVN dostane vicemene do osy mezi vysilac a poletuchu, nebo nizko nad zemi - nezavisle moje i kamaradovo letadlo prestalo reagovat a zacalo vyvadet hrozny veci - jak serva, tak i motor, vypadalo to, ze VVN prevzalo rizeni. V obou pripadech Rx REX4, s jinejma jsme tam radeji nelezli ...
Jinak klobouk dolu pred Tvymi trubadurskymi vlohami, nic ve zlym, ale jeste, ze obcas i padas, radost si pocist :-)
Jinak klobouk dolu pred Tvymi trubadurskymi vlohami, nic ve zlym, ale jeste, ze obcas i padas, radost si pocist :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
[quote="Jirak"] regulerně dostal MM do vývrtky a protože je to přestabilizovaný ero, tesne nad zemi se z toho sam dostal./quote]
No nechci za každou cenu bránit své dovednosti, ale z vývrtky se umím dostat, běžně je dělám a opravdu jde to z ní dostat snadno. Stačí pustit řízení a pro rychlejší návrat lehce přitáhnout. V okamžiku, kdy letadlo začalo padat, prostě nereagovalo na nic. Popíšu ještě mou polohu vůči VVN a modelu. Model byl skutečně v jedné ose s VVN 6kV. Vzdálenost vysílač-vedení 80m, vedení model 200m. Co si o tom myslíte teď? Je v takovéhle poloze možnost rušení nebo jsou to opravdu moje pazoury, na který bych si měl nechat n*sr*t. Ahoj
PS: malý kvíz nakonec. Co se skrývá pod hvězdičkami???

No nechci za každou cenu bránit své dovednosti, ale z vývrtky se umím dostat, běžně je dělám a opravdu jde to z ní dostat snadno. Stačí pustit řízení a pro rychlejší návrat lehce přitáhnout. V okamžiku, kdy letadlo začalo padat, prostě nereagovalo na nic. Popíšu ještě mou polohu vůči VVN a modelu. Model byl skutečně v jedné ose s VVN 6kV. Vzdálenost vysílač-vedení 80m, vedení model 200m. Co si o tom myslíte teď? Je v takovéhle poloze možnost rušení nebo jsou to opravdu moje pazoury, na který bych si měl nechat n*sr*t. Ahoj
PS: malý kvíz nakonec. Co se skrývá pod hvězdičkami???
PS: malý kvíz nakonec. Co se skrývá pod hvězdičkami??? Koulející očima Smějící
Keď píšem, že som lietal, alebo že lietam, myslím tým poskakovanie na tréningovom kríži cca 5-10cm nad zemou.
----------------------------------------------------------
E-Flite Blade CX2, Art-Tech MD500, E-Sky BELT-CP EK1H-E014A(predané), SPEKTRUM DX7
----------------------------------------------------------
E-Flite Blade CX2, Art-Tech MD500, E-Sky BELT-CP EK1H-E014A(predané), SPEKTRUM DX7
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem to vcera narvala do zeme.. bylo to zpusobene silnym vetrem a ztratou rychlosti a tim i vztlaku pri pristani.. sice chudak spadl z metrove vysky ale za to pekne na cumacek.. Stacila jsem jeste pritahnout tak, aby to nebylo uplne kolmo.. Vysledkem byl vypadly motor (nastesti vrtule neposkozena) a trochu ohoblovane kridlo.. Jinak jsem vsechno prilepila a sla jsem letat znovu, tentokrat bez nehody, ale stejne bylo docela umeni pristat..
ale prezil 
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
airkid píše:taky jsem to vcera narvala do zeme..
muj minimag ma uz komplet novy cumak, sice jsem si pokazde rekl, ze to nema cenu opravovat, ale stejne jsem do toho sel znovu a znovu. Na druhou stranu, oprava cumaku = moznost zmeny motorizace, takže jsem zacinal s plechovkou "400", pres "480" a stridacky z ciny az pres modry HiModel. Nove i turnigy uz se v nem vezlo.
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
vcera se mi podarilo ho uhnat na 3 baterky.. pri zapadu slunce, proste krasa.. sice musim uznat, ze ty tri piva byly znat, ale mini prezil a navic i s trochou crosswindu se mi podarily touch-and-go pristani..
akorat pristani na betonove runway melo negativni dopad na cumacek a pri nepresnem dorovnani i na kridlo..