Robotický vysavač

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
creagel

Re: Robotický vysavač

#16 Příspěvek od creagel »

S Oplu moc nesouhlasim. Zkousel jsem starsiho iRobota, Roomy a LG a musim rict ze tam rozdil je - kdyz odhlidnu od saciho vykonu (nasi plovoucku vysavaly vsechny +- stejne), tak hlavni rozdil je v orientaci v prostoru. A iRobot byl proste nejlepsi. Nejezdil zmatene, kazde misto projel prave jednou nebo 2x (zalezelo na nastaveni). Nemel problem se vymotat okolo zidli a z pod stolu (kdyz tam pres zmet zidli zajel a potreboval se dostat ven). Ten rozdil nemusi vadit u mensich mistnosti, u vetsich uz to vadi kvuli baterce (aby se nemusel robot zmatenim pojezdem jezdit pro dokonceni ukolu nabijet).
oplu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od oplu »

Moc zmatené mi to nepřipadá, na max výkon zbývá 35-40% baterky, pokud si dobře pamatuji.
Je to výstup přímo z appky, dle běžného pozorování vysávání nemám důvod nevěřit...
Přílohy
Screenshot_20190910-135958_Mi Home.jpg
creagel

#18 Příspěvek od creagel »

Aha, tak xiaomi jsem takhle nevidel - letal jako pometlo. Osobne mam zkusenost jen s tema co jsem vyjmenovaval (roomba, lg, irobo).
Nacelnik

#19 Příspěvek od Nacelnik »

oplu píše:Moc zmatené mi to nepřipadá, na max výkon zbývá 35-40% baterky, pokud si dobře pamatuji.
Je to výstup přímo z appky, dle běžného pozorování vysávání nemám důvod nevěřit...

Potvrzuji. Je to pecka!
leon_cz

#20 Příspěvek od leon_cz »

Kromě kabelů prodlužek vadí i zvednuté kraje koberců, mně se takhle několikrát zasekl kraj koberce mezi kolečko a kartáč a robota to odstaví.
c3cilka

#21 Příspěvek od c3cilka »

Záleží na financích, ale v tuto chvíli patří ke špičce Neato Botvac D7/D6/D4 a Roborock S50/S60 od Xiaomi. (myslím tím co do spolehlivosti, výkonu, přesnosti, atd.) I když o mých zkušenostech s Neato D7 bych mohl napsat knihu smíšených pocitů.

Roomba je pěkná, ale je potřeba vysávat podlahu, ne strop.. :D , navíc já osobně moc nemusím její potřebu mít prostor nasvícen, protože jejich inženýr zapomněl, že existují kamery s IR přísvitem. Jo pokud by člověk neměl hodně hluboko do kapsy, i9+ nebo i7+ s vysávací stanicí (i když to zní, jako když startuje stíhačka) by mohla být zajímavá koupě.

EDIT:
Tohle není špatné pokoukání:
http://www.youtube.com/channel/UCvavJlMjlTd4wLwi9yKCtew
Woita
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Woita »

Dneska jsem koupil iRobot Roomba 966.

PRVNÍ DOJMY:

Uklízí dobře, a jak píšou všichni, pustíte ho do vyluxovaného uklizeného bytu a divíte se, kolik bordelu ještě sebere. Dva plné zásobníky.
Zkoušel jsem ho různě zmást, takže jsem mu zavíral dveře, které dříve našel otevřené a naopak, stavěl a odebíral jsem mu překážky, neboli jsem mu pod rukama měnil byt.
Přemístil jsem mu základnovou stanici, přenesl ho jinam a spustil jsem ho v jiné místnosti než měl základnu.
Musím říct, že se s tím vším popasoval opravdu dobře. Koukal jsem na jeho inteligenci, jak se chytal posledních známých mu bodů apod.
Až dojemné je, jak se stará okolo noh nábytku a jak je poctivě objíždí dokola. Luxoval do posledních sil, až mu došla baterka (před prvním použitím jsem jí nenechal dobít), a už s prázdnou baterkou se vydal velice přímou cestou k základně (fakt přesně, futra a překážky míjel tak s mezerou 1 cm), dobil se a pak sám pokračoval kde přestal.

Horší je to s přejížděním opravdu vysokých koberců. Bere je jako překážku a nenajede na ně. Když jsem ho položil na koberec s opravdu dlouhým vlasem (cca 40mm), tak ty vlasy namotal a skončil voláním o pomoc, že se zaseknul.
Tedy na vysoké koberce opravdu není.
Hladká podlaha a normální koberce s nižším chlupem mu nevadí. Hliníkové lišty mezi dlažbou a plovoučkou přejíždí hladce, umí se při tom zvednout (sám si na chvíli udělá vyšší podvozek).
Kabely jako např. prodlužovačku přejížděl a nenamotal, ale trochu je posunul.
Malé tenké lehké koberečky naroluje a strká je před sebou - nevhodné.

Tolik první dojmy. Až naberu zkušenosti, ještě napíšu.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“