Robotický vysavač

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Robotický vysavač

#1 Příspěvek od Woita »

Ahoj všichni,
zvažuju nákup robotického vysavače, máte někdo osobní zkušenosti nebo se v tom vyznáte?
Na co si dát pozor, které parametry jsou důležitě, doporučený typ, atd.
Koukal jsem třeba na iRoboty, tak si lidi chválí např, typ Roomba 966.
Chtěl bych typ jen na suché čištění.

Díky za názory!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

Re: Robotický vysavač

#2 Příspěvek od Michal Matějka »

Máme roombu 876 něco přes rok a maximální spokojenost. Koupili jsme ji na základě doručení několika sousedů v okolí, všichni ji mají již několik let a také spokojenost. Jenom mají starší typy. Sice jsem tomu ze začtku nevěřil ale po víkendové zápůjčce jsem ji hned objednával.
creagel

#3 Příspěvek od creagel »

Ahoj,

mame iRobot 966 a naprosta spokojenost. Nejezdi "tupe" sem tam, krasne si zmapuje mistnost. Funkce na zaver uklidu vzit prostor dokola funguje. Vymotani se z prekazek (jidedlni stul + 8 zidli, dlouhe zaclony a zaversy, kuchynsky ostruvek se zastrcenou zidli) mu nedela problem. Zameta/vysava kvalitne. Na jednu baterku uklidi v pohode (dle jeho statistik) cca 50m2 (dle projektu je to cca 80m2 - neco zabere nabytek). Uklid plochy zvladne na jednu baterku. Nevolil bych nic jineho - pomer cena/vykon/baterku paradni.
guchar

#4 Příspěvek od guchar »

Neato Botvac D7 Connected - Ke spokojenosti vysává přes 2 roky.
Jediná výtka pokud horní hrana škvíry není dost tuhá, nebo ji lze nadzvednout (židle) uvázne.
Nutno předem odstranit nebo přes "NO-GO lines" ohraničit zakázanou plochu
http://www.neatorobotics.cz/neato-botvac-d7-connected/
https://www.alza.cz/neato-botvac-d7-connected-d5327496.htm
Dostal přednost před Makita DRC200Z, který neměl Wi-Fi připojení
https://toolscentrum.cz/vysavace/1521-drc200z-aku-prumyslovy-roboticky-vysavac-36v-0088381822916.html
walter2

#5 Příspěvek od walter2 »

U nás skončil vysavač LG Homebot (i když jezdí šikovně) s minimálním využitím, přestože zametá dobře včetně chlupů od kočky, protože:

1. Často se zasekne na sušácích prádla ( 15mm trubka na podlaze )
2. Zasekne se i v prodlužovačcce, kterou máme nešikovně umístěnou na zemi smotanou.
3. Má za úkol zemetat v pokoji, kde mám nakonec přes den i pracovnu a v noci nechceme aby rušil, takže vlastně nemá kdy vysávat a plnohodnotné vysávání stejně dlouhodobě nenahradil...Takže vysávají stejně děti 1x týdně.
4. Lenost vysypávat denně nádobu se špínou.
5. Děti se toho do 4 let věku bály. Teď už je pro ně zábava.
6. Do kuchyně se nám neosvědčil, protože parkovací stanice zabírala všude místo.

Nám se to naštestí nestalo,ale historky o rozmatlaných exkrementech apod. je třeba vzít v úvahu, pokud je doma domácí zvíře.

Výrobku nemám co vytknout, ale nákup rozmyslet hlavně pokud jsou po zemi předměty, na které lze najet. Svislé předměty si dobrý vysavač pohlídá.
Naposledy upravil(a) walter2 dne pon 09.09.2019 11:11, celkem upraveno 2 x.
kope
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kope »

Hm, tohle téma mne zajímá, už delší dobu přemýšlím o nákupu robo vysavače, ale zatím jsem se nerozhoupal kvůli rozporuplným doporučením. Na jednu stranu někdo říká, že super, na druhou stranu mám reference od sousedů, kteří se ho po pár týdnech zbavili značně nespokojení - ale je pravda, že měli nějaký levnější typ a doma mají tři chlupaté psy.
Jak si například vysavač poradí s vysáváním ve více místnostech? Mám představu, že nechám otevřené dveře a vysavač si prošmejdí celý byt. A ještě - je schopný si poradit s malým schůdkem mezi místnostmi cca 1 cm?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasC »

Roomba cca 1cm přejede. Ale normální prahy nezvládala. Nicméně hoblovka a snížení prahů problém vyřešilo.
walter2

#8 Příspěvek od walter2 »

LG Homebot si poradí s překážkami takto:

- 11 mm práh bez problémů

- 23 mm práh: viděl jsem robota na práh šikmo najet, ale nepodařilo se mi ho přistihnout, že by celý práh přejel. Možná by to zvládnul, ale já neměl to štěstí ho vidět.

- sušák podstavec (15-18 mm trubka ): najede a neumí sjet. Spolehlivý konec vysávání.
kope
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kope »

Dík za upřesnění, to by snad mohlo fungovat. Nemám klasické prahy, jen mezi podlahama sousedních místností je schůdek, olištovaný hliníkovým profilem - dlažba v chodbě je prostě o ten cca 1 cm vyšší než plovoucí podlahy v ostatních pokojích.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
olisoft

#10 Příspěvek od olisoft »

na tie susice vymysleli 3D tlacenu zabranu :)
https://www.thingiverse.com/thing:3258350
walter2

#11 Příspěvek od walter2 »

olisoft píše:na tie susice vymysleli 3D tlacenu zabranu :)
https://www.thingiverse.com/thing:3258350

díky
sky59

#12 Příspěvek od sky59 »

a nemas doma nejakeho psika? alebo macku? ktora moze nieco niekedy niekde "zabudnut"?

potom pojde takyto upratovac von oknom po parabole...
guchar

#13 Příspěvek od guchar »

@sky59 "psika? alebo macku? " Kočky nemusíme. Slušně vychovaný pes potřeby hlásí předem Hlásí i nehody
Ale i tak úklidový (vícezónový) prostor vysavače a pobytový prostor psa dělí dveře. Psí "uklízí" běžný vysavač.
Ten robo a) snižuje prach na polaze (důležité pro alergiky b) snižuje obtížnost čištění klasickým vysavačem.
Robo intervaly 24 až 48 hodin. Stejně je nutná klasika, ale jako doplněk k robo stačí interval 4 až 6 týdnů.
Jozef_A

#14 Příspěvek od Jozef_A »

Nám tu od minulých vianoc každý druhý deň behá Xiaomi Mi Smart Robot Vacuum Cleaner. Máme plávajúcu podlahu a nejaké tie dlaždice + prechodové lišty. Doteraz sa zamotal iba raz - kábel od slúchadiel na dlážke. Za mňa veľká spokojnosť, myslím, že manželka by tiež súhlasila.

Jozef A
oplu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od oplu »

Jozef_A píše:Nám tu od minulých vianoc každý druhý deň behá Xiaomi Mi Smart Robot Vacuum Cleaner.
Jozef A

Přidávám se, mám jej dva a čtvrt roku, dle appky 525hodin 29000m2 a 688 čištění a naprosto spokojen, nevydím důvod, kupovat Roombu za vice jak dvojnásobek. Udělá to stejnou službu (na týden jsem si s kolegou vyměnil vysavače, má nějakou starší roombu 9XX)
Sušák jej nezastaví.
Problém jsou jen lesklé "stěny" mám 2 barové židličky se placatou lesklou nohou, ty chvíli obtěžuje, než to vzdá a jede dál.
A pokaždé jezdí téměř stejnou trasu, takže v koberci u stěn časem vzniknou vyježdené koleje.

Celkem už v rodině 3ks a všichni spokojení...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“