prikrylm píše:No, nejsem větroňář, tak moc netuším, na co všechna ta nastavení. Byla to reakce na to, že asi nebude moc lidí, co si takové nastavení umí napípat do rádia sami. Jako že ne OpenTX, to mohou mít jednodušší. A troufám si něco podobného napípat, pokud mi někdo vysvětlí, co to má dělat. Takto to bylo myšleno.
Jasně, je to opravdu rozsáhle napípaný model a pro pochopení všech funkcí je potřeba věnovat čas. Dá se v tom lehce ztratit, obzvlášť pokud, jak říkáš, větroně nelétáš. Hodně komplikací (množství kodu) tam je třeba kvůli bezpečnosti, nebo kalibraci. Nechat kalibraci na uživateli a motor jen na vypínač, tak zmizí aspoň třetina kodu

Na druhou stranu, pokud přistoupíš na pravidla daná tvůrcem tohoto modelu, stačí jen nahrát do vysílače, zkalibrovat serva a létat.
Pravidly myslím co který vypínač a páčka dělá - to je popsáno v přiloženém PDF.
Kalibrace se provádí v letovém režimu CAL - taky popsáno.
A šup do vzduchu

prikrylm píše:Ta, normálně plynová páčka je na aerodynamickou brzdu?
Výškovka, Směrovka a Křidélka jsou klasika.
Plynová páčka se používá různě, třeba já mám celou dráhu využitou od klapky v nule (horní poloha) po klapky naplno vysunuty (spodní poloha), takže celou dobu létám jakoby s "plynem naplno". Pokud má éro motor, tak spouštím třípolohovým vypínačem stop/půl plynu(nebo nějaký rozsah)/plný plyn.
Co vím, tak někdo létá od prostřední polohy plynu nahoru motor, dolů klapky a mezitím je pásmo necitlivosti. Nebo se mění funkce Plynové páky podle aktivního letového režimu - v jednom ovládáš motor, ve druhém zakřivení odtokovky a v dalším brzdy. Ale já mám raději když ovladače dělají pořád to samé.