jyrry píše:A je problém nafotit si své, ořezat a zmenšit na 64x32 pixelů?
Problém to není, ale je to docela práce. Musíš si uvědomit, že narozdíl od rádia jako Futaba 14MZ a tuším i Horus tady nejde prostě o malou fotku, je to fakt ikona pro zobrazení na "jednobarevném" LCD. Takže když vyfotíš model, tak to pak chce vymaskovat pozadí a úplně vymazat, model převést na BW atd.
Nikdo netvrdí, že to nejde, není to ale úplně triviální operace...
Ale zase - nedá se představovat BW fotka, reálně to jsou tak 4 odstíny... Reálně vypadá perfektně ikona fakt kreslená jako ikona, příklad třeba tyhle ikony pro TinyWhoop - http://intofpv.com/t-tiny-whoop-taranis-logo-s Naopak ale když si vezmeš z těch standardních na http://www.open-tx.org/icons-taranis.html třeba Amigo 3 (první v kategorii gliders), tak to žádná velká krása není. Podotýkám ale, že zrovna tohle nemíním jako kritiku Taranisu, výsledek je zkrátka a dobře odpovídající možnostem daného displeje, to je OK.
romko1 píše:Zdravim vsetkych, uz som sem dal danu otazku, avsak stale som sa nejako neposunul dalej ...
Nahral som do X9D+ verziu FW OpenTX FW 2.2.1 a prestali mi fungovat prve stopky (casovac)...dany FW mam cesku lokalizaciu, dany casovac mam nastaveny na packu plynu (tzn. ak posuniem packu plynu z "nulovej" hodnoty, tak sa spustaju stopky - cas letu)... ak som sa vratil na FW 2.2 (nastavenie modelov som nemenil), tak v pohode... Taktiez ani vo verzii 2.2.2 nefungovali.... Nestretol sa prosim niekto s tym? Ako to vyriesit? Dakujem.
Tak problem vyrieseny, aj vdaka Danovi z fora..Vdaka. Mal som nastavene vo vseobecnych nastaveniach (dlhe podrzanie tl.Menu) na prepinac reset stopiek. Zaujimave ze pri FW.v.2.2.0 mu to nevadilo a na verzii FW 2.2.1 sa stale resetovali stopky a tym padom nefungovali.
Ahoj, rád bych se zeptal, zda měl někdo problem s ukazovaním napětí u Taranise E. Po updatu se na horním displeji nezobrazuje hodnota voltu. Samotná jednotka ano, stopky, i ukazatel baterie. Pouze tam nejsou volty.
Ahoj, obracím se na vás zkušenější o radu. Potřeboval bych trochu nakopnout. Mám ve vrtulníku FBL jednotlu Spirit, kde se dají volným kanálem CH7 přepínat ,,Banky,, (letové režimy). Moje nastavení je takové: SA -100 banka 1 režim: Záchrana normal SA 0 banka 2 režim: Stabilizace SA +100 banka 3 režim: Koaxial Aby se banka (letový režim) aktivoval je zároveň nutné zapnout na CH8 spínač SE střední poloha +100(mám nastaveno křivkou) V praxi to vypadá asi tak,že lítám se spínačem SA -100 a SE -100 v případě problémů stačí přepnout SE na střed (+100) a aktivuje se záchrana. Takto běžně lítám. Pokud přepnu na SA 0 banka 2 režim: Stabilizace ,tak se zatím nic neděje, protože ještě musím aktivovat SE na střed (+100) pak je aktivní režím: Stabilizace, ale zároveň tím přicházím o záchranu.
A teď o co mi jde: Je možné docílit toho,že když přepnu SA 0 banka 2 režim: Stabilizace, tak automaticky dojde i k aktivaci CH8 +100. To stejné když přepnu SA +100 banka 3 režim: Koaxial , tak automaticky dojde i k aktivaci CH8 +100 Prostě aby ty režimy byly namixované a byly hned po přepnutí spínače SA aktivní. A zároveň když dojde na problémy a cvaknu SE na střed (+100) v jakékoliv bance , tak aby to vždy přepnulo na banku 1 kde je režim záchrany. Jde mi o to abych měl možnost v jakémkoliv letovém režimu (bance) aktivovat záchranu.
Nevím jestli to popisuji dostatečně, kdyby něco tak to ještě upřesním, ale jestli má někdo Spirita, tak asi ví o co mi jde. Někde na fóru sem kdysi četl, že to tak někdo má nastavené. Jenže už nevím kde to bylo a jak to dohledat.
Záchrana jde už nějakou dobu aktivovat taky volným kanálem. A co se týče přepínání bank, tak ta se přepne dalším volným kanálem, ale jakákoliv stabilizační funkce se aktivuje tím stejným kanálem jako v bance 1 záchrana. Tak sem si říkal, jestli by to nešlo nějak pomoci logických spínačů a mixu...
xGrany píše:Záchrana jde už nějakou dobu aktivovat taky volným kanálem. A co se týče přepínání bank, tak ta se přepne dalším volným kanálem, ale jakákoliv stabilizační funkce se aktivuje tím stejným kanálem jako v bance 1 záchrana. Tak sem si říkal, jestli by to nešlo nějak pomoci logických spínačů a mixu...
Namixovat to nebude problém, akorát jsem mimo domov, nemám sebou comp ani vysílač Večer na to mrknu.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Obrovskou výhodou opentx je, že se v něm dá nastavit prakticky cokoli. Trošku to ale kazí skutečnost, že značná část jeho majitelů neví, jak se to dělá .
RCdrakula píše:Obrovskou výhodou opentx je, že se v něm dá nastavit prakticky cokoli. Trošku to ale kazí skutečnost, že značná část jeho majitelů neví, jak se to dělá .
... a proto jsou tu lidé, kteří rádi poradí. To, co chce xGrany dám z hlavy, ale chci si ujasnit funkce Spirita, nastavoval jsem ho před dvěma roky, a nevím, co se mezitím změnilo, zda potvrzení výběru banky vyžaduje puls nebo trvalý signál, jak funguje aktivace záchrany. Pokud toto budu znát, tak ty logické spínače a jimi ovládané mixy napíšu z hlavy. Před dvěma lety byly banky přepínány bez potvrzení/aktivace jiným kanálem, a záchrana byla také aktivována jinak.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
FBL Spirit nemám, ale mám silný pocit, že právě na něj je hotových více šablon pro tuto stabilizaci silně optimalizovaných, nepodílelo se dokonce na vývoji přímo zde zastoupené RC Studio?
Abych řekl pravdu, tak na šablonu od RC Studia sem se nedíval, to mě nenapadlo. Ale stejně si myslím, že toto tam nebude. Ale večer raději kouknu. A ještě jednou k přepínání banky... Banka jako taková se přepíná pomoci volného kanálu a je ihned aktivní po přepnutí -100 0 +100... Takže se dají zkoušet různé parametry nastavení jednotky. Může se ladit letový projev a to je aktivní hned... Ale v každé bance mužů mít nastavenou jinou funkci Stabilizace. Např. Tak jak mám já... Takže záchranu mám v bance 1. Banka 2 Stabilizace a banka 3 je Koaxial. A v každé bance se takové funkce stabilizace aktivuje buď změnou hodnoty zisku gyra do záporu nebo dalším volným kanalem kde musí byt trvale +100... A to používám já.