Honzulus píše:ja se v tomhle vubec nevyznam, muzes my to vysvetlit nejak po lopate, co je co? a jak se to ve vysledku zaplati? kdyz tam jsou dolary nebo neco jinyho tak se to automaticky prevadi na koruny nebo jak? ani nevim co je ta embasova karta a paypal takze jsem z toho nic nezjistil
Hele přes embasovanou platební kartu (je normální karta mestercart, visa, atd., u které jsi v bance aktivoval placení přes internet) to funguje tak, že má banka daný nějaký kurz na ten den a podle toho se ti to přepočítá na dolary a napíše ti to před potvrzením kolik to bude v českých, u mě to bylo 962 a nějaký halíře. Takže mě to dalo kurz nějakých 15,95 Kč.
A Paypal je služba kde se zaregistruješ a zadáš udaje z karty, které jsou potřeba k platbě přes internet (to je číslo karty, doba platnosti, a z druhé strany karty poslední trojčíslí). Spousty internetových obchodů (cizích a taky akuce
www.ebay.com) nabízí přávě placení přes paypal, takže už u těch obchodů nebudeš muset zadávat znovu údaje z karty, což je dobré kvůli bezpečnosti, protože jediný kdo z ná údaje z karty je paypal. U paypal máš ještě výhodu výběru kurzu tvé banky a paypalu, někdy se liší, takže se dá ještě ušetřit.
To je celý, je to celkem jednoduchý.